• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşlar, tedarikçi olarak ürettiği ürünleri müşteriye (piyasaya sürene veya piyasaya süren adına direkt satış noktalarına) iletirken kullanılan nakliye ambalajlarının (ahşap palet ve streç filmlerin) beyanından üretici firma mı sorumludur yoksa piyasaya süren firma mı?

Ben piyasaya süren firma diye düşünüyorum ancak konuştuğum birisi üreticinin sorumlu olduğunu düşünüyor, benim de kafamı karıştırdı :)
 
Merhaba ,

Tedarikçi olarak ürün üretiyorsanız nakliye ambalajlarından siz sorumlusunuz Beril Hanım.
Sonuçta o nakliye ambalajlarının piyasaya süreni sizsiniz :)
 
Merhaba, burda tekstilden bir örnek verecek olursak mesela başka bir firmanın kumaşlarına baskı boya terbiye yapan tekstil işletmesi bunu ambalajlayıp yine o firmaya gönderdiğinde gekapa kim yükümlü oluyor?
 
@insomnia Ambalajda gönderdiğiniz firmanın adı yazıyorsa piyasaya süren gönderdiğiniz firmadır ve beyanı ödemeyi o yapar.
Ancak değilse siz yaparsınız. SOnuçta sizin ambalajınız oluyor.
 
Fatih bey,firmaların söylediği bize biz ek 2 deki ürünleri üretmiyoruz.Neden farklı bir ürünün ambalajına gekap ödeyelim şeklinde.Hnagi maddeyi dayanak olarak göstermemiz uygun olur yönetmelikten.
 
@Hüseyin Can Ceylan merhaba, benim bir sorum olacak sizlere dönüş yaparsanız çok memnun olurum.
Yurt dışından hammadde ithal etmekteyiz. Bu hammadde paletler ile gelmektedir.
Biz aynı zamanda ürettiğimiz ürünlerin sık sık ihracatını yapıyoruz. İhracatımızda aynı paletler ile ürünlerimizin sevkiyatını yapıyoruz.
Şimdi gekapta ithal ettiğimiz bu paleti beyan ediyoruz ancak ihracat esnasında yurt dışına göndermemizden kaynaklı beyanda eksiltme yapılabiliyor mu?
 
@Fatih Koçak mesela meyve satışı yapıyorum karton kutu ile paketlemesini yapıyorum ama meyve ürünü ek 1 de geçmiyor.ben neden ek 1 sayılı listede yer almayan bir ürünün ambalajı için gekap ödüyorum diyorlar.
[automerge]1582810288[/automerge]
yani sadece ek 1 listedeki ürünlere tabi olarak düşünüyorlar ambalaj gekabını
 
bugün verileri toplayıp olaya bi giriş yapabildim ocak ayı için ödiceğimiz rakam 50 bin civarı çıktı :eek::eek::eek:
bu mümkün mü :eek::eek:

geçen senelerde belgelendirme ücretimiz yıllık 60 bin civarındaydı, bu sene ocak ayı 50 bin gibi bi rakam var, bi yerde hata yapıyosun diyin o_O
 
@Merve Cömert Çünkü devlet ek-1 listesinde olmuş olmamış bakmıyor tüm ürünlerin amblajları için hatta ithalat için bile gekap istiyor.

Bunu ispatlamak için Gekap usül ve esaslar kısmından yararlanabilirsiniz. Orada her konunu açıklaması bulunmaktadır.
 
Üst