• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba Lojistik firmasında çalışıyorum. Yurt dışından gelen ürünlerin depolamasını ve dağıtımını yapıyoruz. Ürünler bize ait değil. Paketleme aşamasında ambalaj olarak kullandığımız streç film var. GEKAP kapsamında mıyız? Yardımcı olursanız sevinirim.

@deryadenizz sık karşılaşılmayan bir durum, ithal eden kimse yani kime fatura edildi ise onun yükümlülüğünde diye biliyorum ama sizin paketleme aşamanız var ise sonuçta bir hizmet veriyorsunuz ve bu hizmet sonucu ambalaj kullanımınız var, şahsi yorumum kullandığınız streç için gekap kapsamındasınız, ama bu işi fason yapıyorsanız, yani faturada ismi geçen mal sahibi adına onların kapsamına girebilir. Görüş almanızı öneririm. fakat burada bulunan bu işi daha iyi çözümleyebilmiş üstadlar var, onlar ne derler bilemiyorum, gerçekten. Bu GEKAP benim kafamı çok karıştırıyor (:

Yorumunuz için teşekkür ederim. :) Bende arada kaldım sormak istedim. İthal eden firmanın da karton strafor gibi ambalaj ürünleri var onlar adına faturalanıyor. Ama streç film plastik şeritler ve ADR taşımacılığında kullandığımız bizim aldığımız ambalajlarımız var.

@Fatih Koçak Fatih Bey, @papatya90 'ın sorusu için verdiğiniz yanıt sadece interaktif vergi dairesinden beyan yapılacağı değil mi. ödeme yapılmayacak yani. Çünkü kraft torbalar ve big bag ler onların satış ambalajı(birincil ambalaj). Birincil ambalaj için gekap sorumluluğu yok, sadece sistem üzerinden(vergi dairesi) beyan zorunluluğu var.

@deryadenizz Ürününüzün nakli , taşınması kısacası üretiminden satışına kadar kullandığınız tüm ambalajları beyan edeceksiniz ( spesifik durumlar hariç Ek-1 listesinde olan ya da dondurma çubuğu gibi )

@Hüseyin Can Ceylan ben galiba kafa karışıklığından kendimi de ifade edememiş olabilirim. Tamam streç bildirmeyeceğim streçi piyasaya sürerken ki kullanmış olduğun malzemelerin bildirimini yapacağım. Bu noktayı anladım. Öğrenmek istediğim (veya yorumunuzu almak istediğim)
Ek-1 listesinin devamında;
Ürün Cinsi Kg Başına Alınacak Tutar (kr.) Adet Başına Alınacak Tutar (kr.)

kısmı ile liste devam etmektedir ve ek-1' e dahil olmadığını belirten bir ibare görmedim. Bu durumda devam eden listenin ek-1 olduğu kanaatiye, Plastik Ambalaj (Streç) üreten bir firmam var.
"Plastik ambalaj, başlığı altında Diğerleri (Poşet Hariç) (kg)" --> yazan yeri ile 1.cil ambalajlarım GEKAP kapsamına girmez diye yorumlayabilir miyim. Bu konu da siz değerli üstadlarımın düşüncesi fikri nedir, diye öğrenmek bilgilenmek istedim

@yeniçevreci Merhaba ,

Streç ürettiğinizi baz alarak söylüyorum.
Ürettiğiniz streç için bir ödemeye tabi değilsiniz.

Ürünün taşınmasında nakliyesinde bir ambalaj kullanıyorsanız ondan sorumlusunuz ve ödemesini yapacaksınız.

Gekap usul ve esaslarda aşağıdaki ibare sizin sorunuzu cevaplamaktadır.

1582634355503.png

@Fatih Koçak ilgi ve yardımınız için teşekkür ederim.
streç üreticisi olarak ek-1 listesinde yer alıyorsam, birincil ambalajlardan muaf olup olmadığımı anlamak açıkcası. bu sorunun cevabını kafamda oturtamadım. Tekrar ilgi ve yardımınız için teşekkür ediyorum

@Fatih Koçak hayır tesis geri kazanım tesisi, karbon siyahını big baglerle veya kraft torbalarla satıyor. Yani o plastik deşesini birinden satın almışız. faturada bu kod ve ibare yazıyor(yukarıda yazdığım.)

Merhaba,

Sizlere bir sorum olacaktı. Satışa sunulan ürünlerin ambalajlarının faturaları lojistik firmasının hizmet bedeli adı altında faturası kesilmektedir.
Faturanın alt kısmında ;

NOT:Koli Faturası yazmaktadır.

Beyan ve ödeme yükümlülüğü bulunur mu ?

@dyg Tamamdır. O zaman o karbon siyahını gönderdiğiniz bigbagler ve kraft torbalar için gekap ödeyeceksiniz. Ürününüz için gekapa tabi değilsiniz.