Konunun açılmasına sanırım sebep olanlardan biriyim. Olayı kişiselleştirerek kimseye cevap vermeyeceğim. Demokratik bir hak olarak ankette oyumu da kullandım zaten. Ama farkındaysanız bu konuda bile birbirimizi anlayışla karşılayamıyoruz. Sürekli bir laf yetiştirme, inatlaşma mevcut. Yazdıklarımın sebebi şahsi rahatsızlığım değil, grupta huzursuzluk-tartışma çıkmaması adına sadece bir öneriydi. Bu da benim fikrim yani. Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini niye unutuyoruz ? Toplumumuz siyaset, spor vb. konularda birbirini anlayacak, yorumlarını kabullenecek yada kabullenmese bile anlayışla karşılayacak, oturup tartışacak konuma genel olarak ulaştı mı sizce ? Örnek mi ? TBMM meclisinde milletvekillerinin kanun tasarısı vs. görüşmelerini izleyen oldu mu hiç ? Bu kişiler kaç milyon kişi içinden özel olarak seçilen sayılı insanlar. Bizleri, isteklerimizi, taleplerimizi temsil etmekle yükümlü değiller mi ? Ya da parti liderleri veya spor kulübü başkanlarının demeçlerini okuyor musunuz? Hiç kucaklayıcı, birleştirici konuşmalar duydunuz mu ? (Genel olarak) Yada daha yakından bir örnek vereyim dünkü maçta iki takım yedek kulübesi arasında yaşananları takip ettiniz mi? Bağdat caddesinde saldırıya uğrayan Galatasaray taraftarlarından haberiniz var mı ? Ne önemi var ki şampiyonluğun, iktidarın, makamın, koltuğun. Böyle bir toplumda partiye, spora ya da futbola tapan fanatiklerin olduğu gerçeğini yok sayamazsınız. Ve yorum yaparken haklı olsanız bile tartışmaya yol açacak paylaşımlardan genel olarak kaçınmalısınız. Son olarak futbol ve siyasetin yasak olmasının farklı şeyler olduğunu söyleyen var. Şunu derim şunu bilirim ne uğruna bilemiyorum ama futbol için kavga edip ölen de gördüm, siyasal görüşünden dolayı kaybolan giden abilikler, kardeşlikler, aileler de gördüm. Hepinizi seviyorum, saygılar.