• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Florlu sera gazlarına i̇lişkin yönetmelik - 15 ekim 2024

Merhabalar ben yönetmeliği okudum fakat ilk defa denk geldiğim bir konu olduğu için buraya yazıyorum. Anlamadığım bazı yerler var, konuya ilişkin bir özet bilgi ya da neye dikkat etmemiz gerektiği ile ilgili bir örnek var mıdır acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yönetmeliğe göre florlu sera gazlarını içeren ekipman kullanan gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından hazırlanan FARAVET Veri Tabanına Raporlama yapmak ve tanımlanan yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır.
Dolayısıyla tesisinde önce soğutma ve iklimlendirme ekipmanlarını, elektrik şalt ekipmanlarını ve yangından korunma ekipmanlarını sayısını tespit edip ekipmanda hangi florlu gazın kullanıldığını ve ne kadar kullanıldığını beyan edeceksin.

Bu yönetmelik, yakın zamanda yayınlanan taksonomi yönetmeliği hepsi İklim Değişikliği Kanunu'nun altlıklarıdır. 2026 yılında tüm tesisler sera gazı emisyonları hesaplamış, azaltım planlarını sunmuş veya kurulacak emisyon ticaret sisteminde alacakları/satacakları CO2 emisyonları ile işlerini yürütecekler.

Yakın zamanda Sera Gazı Emisyonlarının takibi yönetmeliği de değişecek.