• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

Levent Yavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ekim 2013
arkadaşlar yeni üye oldum hiçbir şey bilmiyorum 18 tane firmanın dosyasına bakıyorum.
sadece birinin gfb si var. diğerlerini almam lazım. yardımcı olursanız sevinirim
zira soru bombardımanına tutabilirim bu siteyi.

endüstriyel atık planı gfbden önce mi sonramı yada gfbyle alakası varmı
 
@Tuğçe Özcan

Yem fabrikalarında Buhar Kazanı bulunmaktadır.Yakıt olarak kömür kullanılmaktadır.Bunun sonucunda emisyon oluşmaktadır.Anladığım kadarıyla sahay çıkmamışsınız.Sahada bilgilerinizin daha da oturacağı kanaatindeyim.Saygılar.
 
Bazı arkadaşlar araştırma yapmadan armut pişsin ağzıma düşsün istiyor. Bu konuda Erman beye katılıyorum.Erman bey yol göstermeye çalışmış ama bazı arkadaşlar alaycı bir uslupla cevap vermiş. Bu iş çok okuyarak çok araştırarak öğrenilir.
 
Bence gelen arkadaşların yaklaşımlarına saygı göstermek gerek. Bizim elimizden konu ile ilgili bir yardım geliyorsa ve destekte olmak istiyorsak yardımcı olalım yada konu hakkında fikrimiz yoksa susmak daha doğru olur. Kişiler doğru yada yanlış yaptıklarını öğrenerek, araştırarak veya yaşayarak elbet öğreneceklerdir . Bizim bu süreçte vereceğimiz destek (bir kelime bile olsa) onlar için bir çok kapının açılmasına, birçok şeyin çözülmesine vesile olabilir. Bence bir konu hakkında fikrimiz varsa söyleyelim, yoksa birilerini eleştirmek her zaman itici güç olmaz ve kişileri uzaklaştırabilir. Yapıcı olmak gerek.
 
@Oğuzhan Başıbüyük
tabiki zamanla oturacak burayıda oyüzden takip ediyoruz. Benim gittiğim yem fabrikaları doğalgaz kullanıyorlardı.
 
merhaba bende yeni basladigim icin pek bilgim yok. Yem ve UN fabrikalari var benden onceki arkadas buradan cikan atiklar olarak kagit ve karton amblaj, plastik ambalaj ve hurda metal almis. tehlikeli atik olmadigindan dolayi galiba uatf gerek yok. Tesisi de gezmedigim icin. bu atiklarin nasil olustugunu bilmiyorum. bu durumda

3-Atık kaynağı ve oluşumu hakkında detaylı bilgi:

5-Atık miktarları:
-Bir önceki yıla ait atık miktarı, beyan yılınaait atık miktarı, bir sonraki yıla ait tahmini atık miktarı
- Gelecekte üretilmesi tahmin edilen atıklar için öngörülen geri kazanım/ bertaraf planlamaları(% oranları ile)
- Tesis prosesinde atık azaltımına yönelik proses değişikliği düşünülüyor ise buna ilişkin teknik ve mali açıklama.

bunlari nasil doldurmaliyim. bir onceki yila ait derken 2014 mu istiyor. beyan yilinda ise 2015 mi oluyor?
bunlari tahmini ne kadar girmek lazim?

tesis kisminda nasil bir yol izlemem lazim. geridonusum ve hurda firmasina verildiginde bu firmalarinda izin ve lisanslari bulunmak zorunda mi?
geri donusum firmasi icin sistemde baktigimda lisansi oldugu gozukuyor fakat hurdacida herhangi bir sey cikmiyor.

son olarak eklerde atik beyan formundan baska bir sey gerekli mi?
 
@wingsaber
Merhaba,
Bakanlığın yayınlamış olduğu format ekteki gibidir. eklerini siz kendiniz belirlersiniz. Atık beyan formu, UATF ve elinizde tehlikesiz atıkların gönderildiğine dair tartım fişi veya firmanın hangi atıktan kaç kg aldığını belirten tutanak tarzı bir belge var ise onu da ekleyebilirsiniz tabii ki.
iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • endustriyelatikyonplan.docx
    16.3 KB · Görüntüleme: 32
@evin müzeyyen ben bir soru daha sormak istiyorum yaptğım başka firmanın metal hurdaları var ve bunları firmaya veriyor fakat bu firmayı sorguladığımda bu firmanın izin lisansı sistemde çıkmıyor. böyle olunca ne yapmam gerekli?
 
Üst