• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı hazırlanması

Y.Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2012
Arkadaşlar endüstriyel atık yönetim planı nasıl hazırlanır? Mesala 2014-2015-2016 yılı atık miktarlarını nasıl hesaplarız? bunlar tahmini değer mi oluyor yoksa referans aldığımız noktalar oluyor mu?
 
merhaba arkadaşlar. ambalaj atığı toplama ayırma tesisiyiz.benimde atık yönetim planı hazırlamam gerekiyor mu. meslekte daha çok yeniyim yardımlarınızı bekliyorum
 
Endüstriyel Atık Üreten Her Sanayi Tesisi Tarafından Endüstriyel (Tehlikeli ve tehlikesiz) Atık Yönetim Planı Hazırlanması Gerekmektedir.
@esra kokturk tesisiniz de t.li yada t.siz atık oluşuyorsa hazırlamanız gerek.
 
Merhabalar,

Bir konu hakkında yardımlarınızı rica edeceğim. EAYP hazırlanırken son bölümde;
"Bertaraf/Geri Kazanıma Gönderilen Atıkların Gönderildiği Tesislere İlişkin Bilgiler" isteniyor. Burada atıkların gönderildiği firma bilgileri, atığın miktarı ve toplam atık içindeki yüzdesi isteniyor.

Atık miktarı işin içine girince buraya yazacağımız firma ve atık bilgileri bir önceki yıla ait olacak diye düşünüyorum. Yalnız, önceki yıl 2 tür atık çıkışı yaptım. Planımda 5 tür çıkacak diyorum önümüzdeki yıl. O üç atığın bertarafı ile ilgili bilgi vermemiş oluyorum. Bir de firma değişikliği var 2017'de. Önceki yılın firmasının bilgilerini verince bu yıl firma bilgilerini dip notta belirtip sözleşmeyi ek olarak koyabilirim diye düşünüyorum.

Bu işin doğrusu nasıldır?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
@Tuğba Kurtaran

Merhaba,

2016 Yılında hangi firmalara verdiyseniz; atık miktarlarını bahsi geçen kısımda belirteceksiniz. Toplam atık içerisindeki %'lik miktarını vereceksiniz. 2016'da çalışmadığınız ancak, 2017 yılında çalışmaya başladığınız firmalar için yine aynı bölüme bilgi notu düşebilirsiniz.

2016'da 2 tür çıkıp, 2017'de 5 tür çıkması son derece normaldir. O 3 atık ile ilgili de bilgi vermeniz gerek. Örneğin 2016'da sıfır iken, 2017'de 15 kg 20 01 21 Flüoresan çıkışı yapabilirsiniz. Bunlarla ilgili de, yine son bölümde bilgi vermeniz gerekiyor. Hatta resim ile anlatacak olursam:

https://i.hizliresim.com/okaE7b.jpg

Endüstriyel Atık Yönetim Planı'nı hangi il için hazırladığınızı bilmiyorum ancak Tekirdağ ilinde sözleşme talep edilmiyordu. İlinizde nasıldır bilemiyorum.
 
Atık getirme merkezleri ile ilgili yönetmelikte son yıllarda yapılan bir değişiklik var mıdır? Araştırdığım verilerde böyle bir veri bulamadım yardımcı olabilir misiniz? Atık getirme merkezi özellikleri, atık getirme merkezlerini hangi kurumlar kurabilir?

Geri dönüşüm firasında çalışıyorum mevcutta bir belediye ile sözleşmeliyiz ve bölgenin toplamasını yapıyoruz. Yönetmelikten kaldırılan bedelli , bedelsiz ibaresinin kaldırılmasından dolayı birçok kurum bizden bedel istemektedir. Fakat belediyeyle ihale usulu bir bedel ödendiğinden firma buna pek sıcak bakmamaktadır. Hastaneler, kamu kurumları, belediye mücavir alanında bulunan kurum kuruluşların ambalaj atığı için bedel talep etme hakkı var mıdır? Bu durum için nasıl bir yol izleyebiliriz? Kusura bakmayın konu başlığı ile alakalı değil ama sorunuma çözüm bulmak için paylaşıyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
 
merhabalar,
EAYP'nı ilk defa hazırlayacağım. firmanın 2022 yılında örnek veriyorum muhtemel atıklara 20 01 21 yazıyorum. ama 202 flüoresan atık çıkışı yapılmamış. ben şimdi 3 yıllık hazırlayacağım planda 2023-2024-2025 e ne yazmalıyım?
 
Üst