• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon raporu ve kapasite raporu

Merve.24

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mayıs 2018
Firma
Yok
Emisyon ölçümü ve kapasite raporu yenilenmediği takdirde ne gibi cezalarla karşılaşırız? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Emisyon Raporu yenilenmezse, çevre izniniz iptal olur. Cezai yaptırımı ise 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesinin b) bendinde "İZNE TABİ TESİSLER, ALDIKLARI İZİN BELGESİNDE VEYA YÖNETMELİKTE ÖNGÖRÜLEN ÖNLEMLERİ ALMADAN VEYA YÖNETMELİKLERDE BELİRTİLEN EMİSYON STANDARTLARINA VE SINIRLAMALARINA AYKIRI OLARAK İŞLETENLERE 24.000 TL İDARİ PARA CEZASI VERİLİR." ibaresi yer almaktadır. Ancak 2018 yılı itibariyle bu ceza 58.351 TL'dir.

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde ise aşağıdaki ibare yer almaktadır:
Teyit zorunluluğu
MADDE 14 – (Değişik:RG-13/4/2012-28263)
(1) İşletmeci veya işletme sahibi; çevre izni veya emisyon izni bulunan işletmeler için, emisyon iznine veya çevre iznine esas ölçüm raporunun tarihini esas alarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğe göre çevre iznine ve lisansına tabi işletmelere iznin verildiği sırada öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığını ve tesiste gerçekleştirilen iyileştirmeleri her iki yılda bir, rapor etmek zorundadır. Ölçüm raporu, standartlara uygun numune alma şartları ve ölçüm metotları dikkate alınıp, emisyon ölçümleri yapılmak suretiyle Ek-11’deki formata uygun olarak hazırlanır. Raporun bir nüshası işletmede muhafaza edilir, talepleri hâlinde yetkili mercilere veya denetimler sırasında denetim görevlilerine sunulur.
 
@Fatih Koçak anlıyorum çok teşekkür ederim

@Fatih Koçak peki son bir şey sorabilir miyim bu bakanlıkla ya da il müdürlüğüyle resmi yazışma işlerini danışmanlığın mı yapması gerekiyordu ? yoksa firmadan danışmanlıkla iletişim halinde olan birinin mi ? yani eski danışmanlık şirtketinin hatası olduğunu söylebilir miyiz ?
 
Son düzenleme:
Kapasite artışının olduğu kapasite raporunun rapor tarihi dikkate alınarak 30 gün süreniz başlar. Siz bu 30 günü ne kadar aştınız, sistem arızası kaç gün oldu bunlara bakmak lazım. Ayrıca tutanakta ceza yazılacağı ile ilgili direk bir şey yazmıyorlar sadece durumu anlatır şeyler yazıyorlar. Sizde de kapasite raporunun(artış yapılmış olan muhtemelen) mevcut olduğunu yazmaları cezanın gelebileceğini gösterir bir işaret olmuş bence.
Vakit kaybetmeden cezayı ödeyin bence. Sadece sistem arızasının olduğu günler yüzünden gecikme olduğu kesinse dava yoluna gidilebilir. Aksi takdirde davadan da bir sonuç çıkmaz.
 
@gozdeee Bu durumun sizi kurtarabileceğiniz sanmıyorum. Firma yazışmalarını ya firma yetkilisi ya da firmanın çevre görevlisi yapması gerekir.
 
Çevre cezaları üzerine açılan çoğu mahkeme olumsuz sonuçlanmıştır. Cezayı ödemek zorunda olduğunuzu hatırlatmadan geçmeyeyim öncelikle cezayı ödemek zorundasınız. İl çevre müdürlüğünün elinde kapasite raporu örneği yok ise, tutanakta kapasite artışı yapıldığına dair bir ibare yok ise, ve kapasite raporunuzda üretim veya ısıl güç artış 1/3 oranında artmamış ise; cezayı öder davayı kazanırsınız. Kapasite artışı ile ilgili bir açıklama var ise ve gerçek ise boşuna mahkemeye vermeyin derim.
 
Üst