Merhaba,
@Esra G.Ö. yeni pozisyonunuz hayırlı olsun. Kocaelide bir firma İSG eğitimlerini farklı bir boyuta taşıdı ve takip ettiğim kadarı ile baya takdir görüyor. Baştan aşağı bir yenilenme ve eğitim politikası oluşturacaksanız bu tekniklerden yararlanmalısınız. Klasik eğitimler önceden de ilgi görmüyordu, şimdi de görmüyor, ilerde de görmeyecek.
EĞİTİM MODÜLLERİ
Tiyatronun iletişimdeki üstün gücünü kullanarak başta iş güvenliği kapsamına giren konular olmak üzere, etkinlik ve eğitimler düzenlemekteyiz. İnteraktif tiyatro oyunumuz, oyunculuk dışında, ayrıca tecrübe gerektiren tür olan tiyatro sporu/doğaçlama metodunu kullanmaktadır. Böylelikle izleyiciler oyuna sürekli dahil olup, iş güvenliği kurallarını dinleyen değil, gösteren ve uygulayan taraf olmaktadır. Bu etkin eğitim modelimiz, firmanızın iş güvenliği kültürüne olumlu yönde katkı sağlayacaktır.
İnteraktif tiyatro oyunumuzda, firmanızın iş güvenliği ve kurum kültürü bakımından, hassasiyet gösterdiği spesifik konuları da dahil edebilmekteyiz.
- Yaratıcı Drama ile Eğitim ;
Davranış değişikliğine dönüşmesini istediğimiz her konuyu yaratıcı drama metodu ile aktarabilmekteyiz. “Yaşayarak Öğrenme” olarak tanımlanan yaratıcı drama yöntemi ile sunduğumuz eğitimlerimizin içeriği, hedef kitleye ve amacına göre belirlenir.
Örneğin; iletişim sorunu yaşayan departmanlarda çalışan personeller, stresi yönetemeyen bakım onarım birimi, takım çalışmasında zorluk yaşayan ekipler vb. gibi, sorunun belirlendiği gruplara yönelik eğitimlerde, olumlu davranış değişikliği sağlanabilmektedir.
Yaratıcı drama metodu; iletişim, takım kurma, birlikte çalışma, uyum, motivasyon, konsantrasyon, stres yönetimi, müşteri ilişkileri vb. gibi kişisel gelişim konularının yanı sıra iş güvenliği kültürü eğitimi de yaratıcı drama metodu ile etkin olarak verilebilmektedir.
Yaratıcı drama metodu ile eğitimin amacını gerçekleştirmek için minimum iki buçuk saatlik atölyeler yapılmakta olup, katılımcı sayısı 12-24 arası tutulmaktadır. Bu eğitim yalnızca yaratıcı drama liderliği eğitimi almış eğitmenler tarafından verilebilmektedir.
Yaratıcı dramanın alt konularından olan ritm drama yöntemi, birlikte çalışmanın uyum ve ahengini hissettiren, en eğlenceli ve en verimli yöntemdir. Bedenimiz,
müzik aletleri veya kullandığınız herhangi bir malzeme bu modülde kullanılmaktadır. Katılımcı sayısı ve eğitim süresi yaratıcı drama metodu ile aynıdır. Bu metod ile eğitim ayrıca verilebileceği gibi, yaratıcı drama metodu ile verilen eğitim içinde de uygulanabilmektedir.
Kullandığınız makine veya malzemeler, ürettiğiniz ürünler, atıklarınız veya artıklarınızdan, personeliniz tarafından bilinen bir şarkının çalınması ve seslendirmesini ve hatta firmanızın şarkısı
ürettiğinizi düşünün. Şirket aidiyeti, bütünleşme ve takım çalışması açısından somut katkı sağlayan bu çalışma, yalnızca firmanıza özel gerçekleştirilmektedir.
İş başı eğitimleri, ergonomi, deprem, yangın, yüksekte çalışma vb. gibi pratik kazanılması gereken konularda uygulanan eğitim yöntemidir. Örneğin fizyoterapist eğitmenimiz tarafından ergonomi eğitimi verilmektedir. Hareket tarzı uygulamalı olarak verilirken, her katılımcının aktif olarak dahil olması ile refleksin de gelişmesi hedeflenmektedir.
İletişim, stres kriz yönetimi, problem çözme, müşteri ilişkileri, konsantrasyon, takım kurma/bir olma vb. gibi kişisel gelişim konuları ile, çevre, enerji, iş güvenliği konularını içeren görsel ve işitsel sunum tekniklerinin uygulandığı eğitim yöntemidir.
Kurumsal günlerinizde, örneğin; AİLE, İSG, ÇEVRE gibi özel günlerde, uygun içerikle farklı ve keyifli vakit geçirecekleri resim, kolaj, el sanatları gibi etkinliklerimiz ile, hedeflediğiniz kitleye(yetişkin veya çocuk) hem faydalı hem de eğlenceli etkinlikler düzenlemekteyiz.
- Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri;
Ürününüze, hizmetinize ilişkin tanıtım ve bilgilendirme veya sosyal sorumluluk projesi olarak çevre, enerji, su vb. konularında ya da özel gruplar olan; kadın, çocuk, engelli vb. farkındalık çalışmaları ile tiyatro oyunu hazırlayabilir, yaratıcı drama eğitimleri düzenleyebilir, lokal ya da ülke bazında istediğiniz her bölgeye sizin için bu hizmeti sunabiliriz.