• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-Çevre İzinleri Sorunlarınız Hk. (Yeni)

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Eski konumuzu hala Sedat Bey'in görevde olduğunu zannedenlerin sorularıyla zor durumda bıraktığımızı düşünerek kilitlemiş bulunmaktayız. Sorunlarımız ile ilgili burada şu anlık (!) kendi kendimize yardım masası oluşturduk. Umarım birbirimize yardımımız dokunur.

Önemli bir ayrıntı da; Sedat Bey yerine bakanlıkta Cihan Bey'in ilgileneceğini diğer konuda belirtmişti. Cihan Bey'e şu anlık (!) 0.312.410.19.19 'dan ulaşabilirsiniz. Tabi telefonu düşürebilirseniz.

Birbirimize yardımcı olmamız dileğiyle, herkese iyi akşamlar..

Sedat Bey,
GFB de harita dan tesis noktasını kaydedeceğim ama koordinat giriş kısmına tıkladığımda ekran boş çıkıyor. normalde enlem boylam girer kaydederdik ama 3 gündür olmuyor. Acaba bizim tarayıcılarda problem mi var.

explorerdan deniyorum zaten de bi kaç gün önce otomatik java güncellemesi yapılmıştı. acaba ondan mıdır? diğer arkadaşların pc lerinden de denedim aynı şekilde oldu.

Sedat Bey,

Sizin göreviniz olmamasına rağmen benim de bi sıkıntım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İki firmamız var. kütle denge uygulamaları eklenecek, ancak birisinin bizde kullanıcı kodu olmasına rağmen il müdürlüğü sistemden vergi numarası ile göremedi. bununla ilgili ne yapabilirim? teşekkürler..

Sedat Bey,
soracaklarım şunlar;
Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli bütün işletmelerin Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli oldukları dönemlerin tarihlerinin ve diğer zorunlu bilgilerinin çevre ve şehircilik il müdürlükleri tarafından atık ambalaj veri kayıt sisteminde,Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli işletmenin sayfasından 'firma lisansları' bölümünden girilmesi gerekmektedir. ifadesi ile ilgili TAT tesisinin yapacağı herhangi bir işlem..vs. var mıdır??
Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli işletmeler tarafından ise 'Genel' sekmesinin altında 'firma güncelle' bölümünde '*' işareti ile zorunlu alan olarak işaretlenen bölümlerin doldurulması gerekmektedir.
Aksi halde ;Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli işletmelerin EK-7 ve Ek-8 bildirimlerinin doldurulması esnasında ambalaj atıklarını gönderdikleri veya ambalaj atıklarını aldıkları Çevre Lisanslı/Geçici Faaliyet Belgeli işletmeyi seçemeyeceklerdir.ifadesini bana biraz açıklar mısınız?

???????????????????--doldurulması istenen bölümleri 3-4 defa doldurup kaydet butonundan kaydetmek istedim..zira kaydetmiş gibi görünen sistem bir sonraki sefer giriş yapıldığında sanki hiç doldurmamışım gibi hata veriyor...muhtemelen kaydetmediği için olabilir diye düşünüyorum ama anlayamadığım nokta tekrar tekrar kaydetmeme rağmen sistemin niye kaydetmediğidir??yukarıdaki metinin ben her sisteme girdiğimde karşıma çıkması normal midir?yani hata mesajı gibi her seferinde okuyacakmıyım?yoksa karşıma çıkan metinin sistemde olmaması mı gerekir?kısacası ben bir yerde hata mı yapıyorum?anlayamadım...
bu konuda biraz açıklamaya ihtiyacım var..

sedat bey iyi günler , arkum mekan sitesi yöneticiliği vergi nosu 0790355992 olan yerin danışmanlığını yapmaktayız. önceden aldığımız geçici faaliyet belgesi cevre bilgi sisteminde gözükmemektedir. bunun için ne yapabiliriz?

@Sedat Azizoğlu

Dönmez Varil - 312 058 6134

Sedat Bey,sanırım tesis adı ve vergi numarası istemişsiniz..
Tesis Adı: Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi
Vergi Numarası: 6110026947

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler ...

Sedat Bey,
bir sorunum var; bizim kurumumuzda ÇYB miz mevcut. ben çevre görevlisi olarak çalışmaktayım. Aynı vergi nosuna sahip Türkiye geneli pek çok ilde tesisimiz var. biz "onlinecevre.gov.tr" adresinden ÇYB kullanıcı adımızla giriş yaptığımızda "Firma Bilgilerini Güncelle" kısmına tıklayınca; bizim tesislerimiz "Tesislerim" ve "Anlaşmalı Tesislerim" şeklinde bi ayrım içinde çıkıyor. ancak burdaki tesislerin hepsi normalde izne tabi ve izin-lisans işlemlerini gerçekleştirmekte olduğumuz tesisler. bu ayrımın sebebi nedir sizce?
Üstelik firma bilgilerimizi doğru girmemize rağmen "Firma Bilgilerim"de; adresi Ankara olan merkezimizin il/ilçe bilgisi "Batman Merkez" olarak görünüyor. Aynı bölümde sadece 4 adet tesis görünüyor (normalde 10'dan fazla) ve dolayısıyla başvuru formu çıktısı almak isteyen bir tesisimiz bu şekilde bir ekran göremiyor.
BOTAS_CYB ve şifre ile sisteme girdiğmizde anlaşmalı tesislerde görünen bir tesisimiz kimyasal envanter, gfb için başvuru yapmak için tesislerim bölümündeki başvuru formunu temin edemiyor. Oysa tesislerim ksımındaki tesisimiz sağdaki kısma tıkladığında istediği envanteri seçebiliyor. Bir de aynı tesisin sevesso bildirimi yok görünüyo sistemde. Fakat 2009da kağıt ortamda sistemde yaptığımızı belgeleyebiliyoruz. Sanırım bir yerden bir yere aktarım olması gerekiyor.Bunu çözebilirmiyiz? bu sıkıntıları nasıl çözebiliriz acaba lütfen yardımcı olurmusunuz? iyi çalışmalar dilerim.

Tesisimin Çevre bilgi sisteminde kaydı var görünüyor.. çok eskiden bir kayıt yapmışlar ancak elimde ne kullanıcı adı nede şifresi var (yani eskiden kalma kullanıcı adı felan var ama giriş yapılmıyor) bunun son halini nasıl öğrenebilirim yoksa tekrardan kayıt mı yaptırmalıyım?

iyi günler dilerim. çevre mühendisi olarak çalıştığım firmada izin/ lisans işlemleri için kendimi çevre görevlisi olarak atamak istiyorum. firmayı sisteme kaydettikten sonra kendi şifremle giriş yaptığım yerden mi kendimi firmaya atayacağım yoksa firmanın da kendi şifre ve kod numarası olup açıp çevre görevlisi mi seçeceğim? daha önce firma adına böyle birşey hiç yapılmamış, konu ile ilgili bilgilerinizi rica ederim.

merhaba, GFB' deki adres istanbul merkez adresi olarak çıkmış, fabrika adresi olması gerekiyor bu durumu nasıl düzeltebiliriz.

Sedat Bey,

Danışmanlığını yaptığımız tesisin çevre bilgi sistemi için şifresi vardı giriş yapabiliyorduk. Şifresi sürekli yanlış demeye başladı. Şifremi unuttum kısmından sorunu çözmeye çalıştım. Ama e posta adresini bilmiyoruz. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Kullanıcı adı: 061040674201tjnz
Vergi No: 0610406742