• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

@Sevinç, member: 784
Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

@Sevinç, member: 784

Yeterli

@Sevinç, member: 784

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.
 
arkdaşlar iyi günler

yardım masası tekrar açıldımı bilgisi olan varmı acaba?

Sedat Bey iyi akşamlar

Tesislerimden birini yanlışlık ile firma kullanıcı şifresi ile sildim ve tesis tekrar nasıl görebilirim. tesisin kendi şifresi ile girebiliyorum ancak çevre yönetim birimimizde gözükmüyor bu yardımcı olabilrseniz çok sevinirim
 
tüm mevzuatları nerden bulabiliriz yazdırıp teker teker okumak araştırmak istiyorum da..

bakanlığın sayfasında şehircilik ile karışık verilmiş sanırım
 
İyi günler Sedat Bey,

CBS numarası kykp olan bir tesisimiz için gfb başvurusu yapıcaz. Fakat 6. bölümde firma bilgilerinin bazılarını gıremıyorum sistem izin vermıyor diğer herseyı gırıyorum cbs dekı kayıtlar guncel degıl dıyor ılerle dugmesı cıkmıyor. Cevre bilgi sistemine baktım hersey guncel ve tekrar güncelleme de yaptım fakat yınede olmuyor başvuru yapamıyoruz. Yardımcı olurmusunuz.
 
iyi günler herkese benim bir sorum olacak toplama ayırma tesisinde çalışıyorum tesisin genelde ambalaj atığı topluyor ve bunun içinde lisansın var ama ambalaj haricinde demir gibi tehlikesiz atıklar sınıfına giren atıklar geliyor bunun için tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak istiyoruz bunun için çevre il müdürlüğü ile konuştum bana dilekçe ile başvuru yapmam söylendi şimdi tehlikesiz atıklar için demir vb maddeler için radrasyon ölçüm cihazı ve bunu kullanabilen eleman yetiştirmek gerekiyor doğrumudur ben bu radyasyon olayını hallettikten sonra mı başvuru yapayım ayrıca bu dilekçe nasıl doldurulur yani içerisine ne yazmak gerekir sedat bey yardımcı olursanız sevinirim
 
@Sedat Azizoğlu
Sedat bey aynı tesisim için bir sorunum daha var. Şifremi kabul etmiyor (ÇBS) ve mail adresi firma yetkilisinin adresi. zaman kısa firma yetkilisi de yoğunmuş bu aralar. Şifreyi başka türlü nasıl öğrenebilirim?
 
@Sedat Azizoğlu

Sedat Bey, bizim kurumumuzda ÇYB miz mevcut. ben çevre görevlisi olarak çalışmaktayım. Aynı vergi nosuna sahip Türkiye geneli pek çok ilde tesisimiz var. biz "onlinecevre.gov.tr" adresinden ÇYB kullanıcı adımızla giriş yaptığımızda "Firma Bilgilerini Güncelle" kısmına tıklayınca; bizim tesislerimiz "Tesislerim" ve "Anlaşmalı Tesislerim" şeklinde bi ayrım içinde çıkıyor. ancak burdaki tesislerin hepsi normalde izne tabi ve izin-lisans işlemlerini gerçekleştirmekte olduğumuz tesisler. bu ayrımın sebebi nedir sizce ya da nasıl düzeltebiliriz? "Firma Bilgilerim"de; sadece 4 adet tesis görünüyor (normalde 10'dan fazla) ve dolayısıyla "başvuru formu" çıktısı almak isteyen bir tesisimiz bu şekilde bir ekran göremiyor. BOTAS_CYB ve şifre ile sisteme girdiğmizde anlaşmalı tesislerde görünen bir tesisimiz kimyasal envanter, gfb için başvuru yapmak için tesislerim bölümündeki başvuru formunu temin edemiyor. Oysa tesislerim ksımındaki tesisimiz sağdaki kısma tıkladığında istediği envanteri seçebiliyor. Bir de aynı tesisin sevesso bildirimi yok görünüyo sistemde. Fakat 2009da kağıt ortamda sistemde yaptığımızı belgeleyebiliyoruz. Sanırım bir yerden bir yere aktarım olması gerekiyor.Bunu çözebilirmiyiz? bu sıkıntıları nasıl çözebiliriz acaba lütfen yardımcı olurmusunuz? iyi çalışmalar dilerim.
 
çevre izinleri sürecinde bulunduğumuz durumu "onlara da yazık" olarak değerlendirmiyorum ben. burada bir yardımlaşma var. bilmeyenlerin bilenlere sorması durumu... her zaman herkes içtenlikle binlerce teşekkür etmiş Allah razı olsun demiştir Can Bey ile Sedat Beye.. şuanda bakanlıktan tek muhatap bulunamıyor sistemle ilgili soru sormak için, neden bahsettiğimiz bile anlaşılmıyor, daha doğrusu ilgilenilmiyor. o nedenle buradan ulaşabilirsek konuyu bildiğini düşündüğümüz kişilere, belki o zaman çözebiliriz diyoruz. mutlaka tekrarlayan sorular olmuştur rahatsız edildikleri olmuştur ama onlar da bunun mukafatını mutlaka görecektir.
ben devlet işinde çalışıyorum, devlet için elimden geleni yapmaya çalıştığım için de soru sormaktan çekinmiyorum. cevap verilse de verilmese de teşekkür ederim.
benim msjımın altında yeralan msj sebebiyle yazma gereği hissettim. herkese iyi çalışmalar...
 
@Ayşegül Öner Albayrak

Ayşegül hanım; ben bu mesajızını Bakanlıktaki bu işle görevli arkadaşlara ileteceğim.
 
@Can Güney Uyar
teşekkürler, çok sevinirim. İzin Lisans Dairesindeki arkadaşlar bilgi işlem kısmıyla ilgili henuz görevlendirme yapılmadığını söylemişlerdi. tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
merhabalar, emisyon konulu çevre izni almış olan bir işletmede eğer baca sayısında ilave olursa çevre izni iptal olur mu yani yeniden valilik tespit raporu, izin başvurusu mu gerekir yoksa emisyon ölçüm raporunda nasıl olsa ölçüm yaptırılacak olması yeterli olur mu, böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba ?
 
Merhaba;
Sisteme giriş yapmak istediğimde şu hata mesajını veriyor:
“ORA-18008: cannot find OUTLN schema”
Çevre İzni başvurusunu tamamlamak için çok az zamanım var. Evrakları yüklemem gerek şuan ve problem halen devam ediyor.

Konuyla ilgili yardım rica ediyorum.
 
@cevrela

Çevre izin ve/veya lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi
MADDE 10 – (Değişik:RG-24/2/2010-27503)
(1) İşletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansı, beş yıl süre ile geçerlidir.
(2) İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik olmaması durumunda, beş yıllık süre dolmadan üç ay önce yetkili mercie 6 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen kurum kuruluşlar tarafından hazırlanan durum raporu ile belgenin yenilenmesi için başvuruda bulunulur. Yetkili merci, başvuruyu uygun bulması halinde yeni çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi düzenler.
(3) Çevre izin veya çevre izin ve lisans şartları değişikliğe uğrayan işletmeler, değişen şartlarla ilgili bilgi, belge ve raporlarla birlikte yetkili mercie bildirimde bulunurlar.
(4) Aşağıdaki durumlarda çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılır:
a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,
b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,
c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,
ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması,
d) İşletmenin yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması.
(5) İşletmenin toplam üretim kapasite ve/veya yakma/anma ısıl gücü artışının 1/3 oranından az olması halleri de dâhil, işletmede yapılan ve dördüncü fıkra kapsamı dışında kalan diğer değişikliklerde ise çevre izin ve/veya lisans alma sürecinin yeniden başlatılıp başlatılmayacağı, izni veren yetkili merci tarafından ayrıca değerlendirilerek karara bağlanır.
(6) İşletmenin en az üç yıl süre ile çalışmaması durumunda çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılır.
(7) Üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları kapsamında çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılan ve yapılan değerlendirilme sonucunda durumu uygun bulunan işletmelere yeni çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi verilir
 
çok teşekkür ederim zeynep hanım bir sorum daha olacak bu maddeyi gördük biz fakat yakma sistemi veya yakıt değişikliği, kapasite değişikliği vs. gibi durumlar söz konusu değildir, sadece bir kaç tane baca ilave olmuş, emisyon ölçümlerinde de şartlar sağlanıyor bu durumda ne yapmak gerekir ?
 
Üst