• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

@Sevinç, member: 784
Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

@Sevinç, member: 784

Yeterli

@Sevinç, member: 784

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.
 
ben yeni mezun oldum ve çevre görevlisi belgesi almak istiyorum. Fakat e-izin internet adresi şuan kapalı. Sormak istediğim site ne zaman açılacak ve site açılana kadar yapmam gereken başka işlemler var mı?
 
bence bir an önce @Batuhan AŞCI
diplamanız nede olsa cıkar olmadı gecici mezuniyet belgenizi alırsınız. mobil imza 1-2 hafta sürüyo bence ilk önce imzanızı edinin. daha sonra parayı yatırın270 tl olması gerek yanlış hatırlamıyorsam sonra sisteme çevre görevlisi olarak kayıt açın. istenen bilgileri doldurun sonra evrakları yukleyip belge başvurunuzu tamamlarsınız 15 güne de bazen20yi bulabiliyo belgeniz isteme yuklenmiş olur. takıldığınız bi yer olursa sormaktan cekinmeyin
 
Mrb,
Ordu Ünye ilçesinde TAT tesis sahibiyim. Ambalaj Atık Yönetmelik Kapsamında,Ambalaj Atık Yönetim Planı Oluşturulurken Belediyeler Mücavir alan içerisindkie yada İl-İlçe dışındaki herhangi bir TAT Tesisi ile Atık Yönetim Planı Oluşturabiliyor. Yönetmelikte TAT Tesisleri Atık Aktarma Merkezi Kurabilir,beyanı kurmalıdır yada kuracaktır olması gerekmezmi. Yada TAT Tesisi ile Belediye arasındaki Mesafe şartı koyulup, örneğin TAT tesis ile Belediye arasında 100 Km yi geçiyorsa TAT Tesisleri Aktarma Merkezi Kurmak zorundadır olması gerekmezmi. Bunu neden diyorum Ben Ordu Ünye de ikamet eden bir TAt Tesisiyim, Artvinin bir ilçesi benimle ATık Yönetim Planı oluşturmak istiyor,aradaki mesafe 400 Km. ,Şimdi ben bu belediye ile anlaşırım problem yok,ama Yönetmelikte atıklar TAt merkezine gelecek denildiğine göre ve bu atık toplama araçları her gün 400 km git,400 km gel yapamayacağıuna göre doğla olarak Artvin'e Atık Aktarma Merkezi kurmam gerekir. Fakat yönetmelikte tam bir açıklma ve netlik yok. Kurablir deniliyor. Böyle olunca da biz Küçük ölçekli bri TAT tesisi olduğumuz iin her yere ulaşamıyoruz, ve beledyeiern istediklerini yerine getiremiyoruz, tabi büyük ölçekli firmalar belediye ile kendilerinin karşılıklı menfaetleri doğrultusunda bilinçsizce bir atık toplama yönetim planı oluşturuluyor. Birde Ankara da bir firma diyelim Ordu Ünye ile anlaştı. Yönetim planı oluşturuldu,atıklar taa Ankaraya gidemeyeceğine göre TAT firması Belediyenin Çöplük alanını(katı atık tesislerini) Aktarma merkezi ve ayıklama ayrıştırma merkezi olarak kullanıyoriyönetmelikte de bu yasak.Bununla ilgili bir yasal düzenleme söz konusumu acaba..
*TAT Tesisleri sadece Kendi ili içerisindeki Belediyeler ile Yönetim Planı oluşturulmalı,yada Yönetim planı oluşturulurken Km kısıtlaması gelmelidir.
*TAT Tesisleri Aktarma Merkezi Kurablir maddesi,kurmak zorundadır şeklinde değişmelidir.
*TAT Tesisleri Aktarma Merkezi yerine Belediyelerin çöplük alanını kullanmakta ve ,belediyelerin çöplüklerini kiralayan kiişileri bu işte kullanmaktadır. Yönetmelikte Ambalaj Atıklarının Çöplük alana (katı atık Depolama alanına) gitmesi,ayrıştırılması,stoklanması yasak olmasına rağmen Bakanlık bunun inceleme ve araştırmasını neden yapmıyor.
Bu konuda fikirleriniz almak isterim...
KARGESAN-ORDU
 
@Batuhan AŞCI
Sistem Çevre Bakanlığına tamamen devredildiği için 1 gün kadar ulaşılamadı. Şu anda bir sıkıntı yok. Arkadaşlarında dediği gibi öncelikle elektronik imza veya mobil imza temin edin.Ardından kişi ve eğitim bilgilerinizi doldurun. Son iş olarak sisteme dekont yüklemeniz kalıyor.

@ahmetelkin
Ahmet bey sıra sıra sorarsanız daha kolay cevap alırsınız sanki :) Çok karışık olmus
 
@Can Güney Uyar
Can Bey sistem açıldı mı? çünkü bakımda diyor e-izin sitesi.
cevre.cob.gov.tr 'de de firma tanıtmak için vergi no girdiğimizde firma bilgilerine ulaşılamıyor şeklinde mesaj görüyoruz. vergi nosunu kontrol ettim. sistem henüz devreye alınmamış olabilir mi?
 
sisteme bende giriş yapamadım hala... şu uyarı var malesef

Çevrimiçi Çevre İzinleri uygulaması , sistemlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devri nedeni ile bir süre hizmet veremeyecektir.
 
e-izin portalı "Çevrimiçi Çevre İzinleri uygulaması , sistemlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devri nedeni ile bir süre hizmet veremeyecektir." uyarısını vermeye devam etmektedir.
 
Can Bey, Aslında sorum karışık değil de soruyu sorarken içinde bulunduğumuz karmaşık yapı bize yansıdı sanırım. Ben tekrar sorayım,umarım siz ve forumdaki diğer arkadaşlar ve konuyua vakıf arkadaşlar çöüm noktasında bir fikir verirler. Ordu Ünye ilçesinde TAT tesis sahibiyim. Ambalaj Atık Yönetmelik Kapsamında, Ambalaj Atık Yönetim Planı Oluşturulurken Yönetmelikte TAT Tesisleri Atık Aktarma Merkezi Kurabilir, beyanı tam anlamı ile açıklayıcı değildir. Belli bir mesafeden sonra TAT tesisleri Aktarma Merkezi kuracaktır,ifadesi olması gerekmezmi? TAT Tesisi ile Belediye arasındaki Mesafe şartı koyulup, örneğin TAT tesis ile Belediye arasında 100 Km yi geçiyorsa TAT Tesisleri Aktarma Merkezi Kurmak zorundadır olması gerekmezmi.? Bunu neden diyorum Ben Ordu Ünye de ikamet eden bir TAT Tesisiyim, Artvinin bir ilçesi benimle ATık Yönetim Planı oluşturmak istiyor,aradaki mesafe 400 Km. ,Şimdi ben bu belediye ile anlaşırım problem yok,ama Yönetmelikte atıklar TAT merkezine gelecek denildiğine göre ve bu atık toplama araçları her gün 400 km git,400 km gel yapamayacağına göre doğal olarak Artvin'e Atık Aktarma Merkezi kurmam gerekir. Fakat yönetmelikte tam bir açıklama ve netlik yok,Kurabilir deniliyor.Ben Belediye ile güzel bir plan oluşturduğumda Bakanlıktan Planı geri dönmez. Çünkü Bakanlık ile yaptığımız görüşmelerde, Plana bakarız, bize göre uygun ise planı onaylarız, denilmektedir. Karadeniz Bölgesinde TAT Lisanslı firmalar ile Belediyeler arasındaki karşılıklı menfeaatleri doğrultusunda yapılan Atık Yönetim planları Yönetmeliklere tamamen aykırı olduğu halde, Bu yönetmelik Bakanlık tarafından nasıl onaylanır.? İlginç yanı ÇEVKO taviz verilen ve yönetmelikte konu edilen toplama sistemini yerine getirmeyen Belediye ve TAT tesisi ile nasıl 3lü protokol imzalayabilir? Örnek: Yönetmelikte Toplama sistemi 2 araç ile yapılacak denilmesine rağmen 1 araç ile yapılan toplama,TAT Tesisi ile Belediye Arasında uzak mesafe olduğu için TAT Tesisi Toplama ve Stoklama işini(yani aktarma merkezini) Belediyelerin Çöp depolama alanında yapması(yönetmelikte çöp depolama alanına Ambalaj atığı gidemez, ayrıştırıalamaz, stoklamaz denilmesine rağmen),TAT tesisleri bir çok belediye ile anlaşıp Yönetim planın hazırladıktan sonra çalışmaya başlıyor. Fakat kendi ekibi yok,bunun için belediyelerin çöplüğünü kiralayan vahşi ayıklama yapan insanları kullanıyor.Yönetmelikte buda yasak. Büyük ölçekli TAT Tesisleri Belediyeleri daha güzel ikna edebiliyorlar,anlatabiliyormuyum. Bu yüzden de bizim gibi küçük ölçekli TAT Tesislerinin tutunacak tek dalı Yönetmelikteki maddelerin uygulnaması ve denetlenmesidir. Yukarıda öneri ve sorularıma muhatap ve çözüm bulma konusunda fikirleriniz bekliyorum.
 
Benim bir tesisimin dün izin başvurusu için son günüydü,bizim herşeyimiz 3 gün öncesinde hazırdı başvuru için,fakat bu durumdan dolayı gerekli başvuruyu yapamadık ve konuyu bildiren bir dilekçe ile İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduk.
Bugün yeni adresten sisteme giriyorum ve başvuru süreniz 1 gün önce dolmuştur uyarısı veriyor.
Ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan var ise yardımlarınızı beklerim...
 
@Can Güney Uyar

can bey ,
sistemde hala sıkıntı var.
giriş yapamıyoruz.

@Can Güney Uyar
artık sisteme girebiliyoruz..teşekkürler can bey.
iyi çalışmalr
 
Can Bey bugün Tekirdağ İl Çevre Müdürlüğünü arayıp firmamın izin lisans başvurusunun ne aşamada olduğunu sorduğumda bana sistemin kapalı olduğunu o sebepten giriş yapıp yüklediğimiz evrakları inceleyemediklerini söylediler.Onlara sisteme girebildiğimi ve izin lisans başvurumuzun değerlendirme aşamasında olduğunu gördüğümü söyledim.Acaba İl Müdürlükleri başka bir ekran mı kullanıyorlar ve bu ekran kapalı mı?
 
Üst