• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@gokcenilufer
Emisyon için kullanmış olduğunuz kazanın ısıl güçü için yönetmelikte müsade edilen değerlerin altındaysa sizinde söylediğiniz gibi emisyon ölçümlerinden ve emisyon izninden muaf . Atıksu konusudada anldığım kadaryla kanal bağlantı izin belgesi almışsınız .Bu durumda gürültüden de muafsanız çevre izninden başvuru yapmanıza gerek yok. Yanlış mı yorumladım sorunuzu bilmiyorum. Başvurulacak bir çevre izin konusu yoksa başvuru yapılmasına gerek olmadığını biliyorum. sizinde söylediğiniz gibi seçilebilecek bir çevre izin konusuda yok zaten. Saygılar.

Can Bey, ÇKAGİLHY Madde 10 (4) çevre izin ve lisansını yeniden başlatılacağı durumlar belirtilmektedir.danışmanı olduğum bir tesisde kapasite artışınıa gitti ve kapasitesini 1/3 oranında artırdığı için tekrardan bir izin sürecine başlayacam. Yalnız şu noktada net olmak istiyorum benim tesisim eski kapasite ile faaliyetini gerçekleştirirken ben emisyon ve gürültü ile ilgili olarak ölçümler yaptırdım ve tesisimin bu şekilde gfb ve izin başvurusunu tamamladım.Yeni kapasite raporu ile faaliyet gösterirken benim tekrardan gürültü ve emisyon için ölçümler yaptırmam gerekecekmidir ?

e- izin de kaydını yaptığım tesisimin tesis bilgileri kısmında "vekaletname yüklenmemiştir" yazılıdır. protokol ve vekaletnameyi de yüklüyoruz. acaba tesisi çevre bilgi sisteminden yüklerken (tesis yetkilisi olarak ) kendi isimlerimiz geçtiği için mi sıkıntı yaşıyoruz. fakat o kısımda da (çevre danışman firması iseniz çevre görevlisini ekleyin ) yazan kısmı işaretledik. sorunun nereden kaynaklandığını çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

@burhek
Artık yapacak birşey yok. Sizlere burdan destek vermeye devam ederiz. Gönüllü olarak ama belirteyim :)

@halimusta88
Bu konuda ben size cevap veremeyiz. İzinlisans dairesini arayıp bilgi alın. Benim bilgi vermem doğru olmaz.

@Hümeyra
Konuyu detaylı bir mail atarsanız kontrol edilir.

Emisyon izni için gerekli evrakları yükledim fakat başvuru formu diye birşey var ve açılmıyor 5 gündür hata veriyor içeriği ve ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Can Bey,
Bir tesisimizin hem endüstriyel hem de evsel deşarjı için izin başvurusu yapmak istiyoruz. Ancak tesis bilgilerinde tesis isminiz okunamadı uyarısı veriyor . Bir de deşarj hattı çizme konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar...

@CMNet Okuru Çakır
Konuyu kullanıcı adınızi,probleminizin detaylı tanımını,tesisin tam adı olarak mail gönderin.

Can Bey Merhaba,
Zeynep hanımdaki sorunun aynısı bizde de mevcut. kentsel atıksu deşarj izni için başvuru formunu tıkladığımızda tesisi ismi okunamadı hatası veriyor ve işlem yapılmıyor. bu hatayı nasıl düzeltebiliriz sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız memnun olurum.

Merhabalar Can bey;
gecici faaliyet belgesi reddedilen bir ocagimiz icin tekrardan basvuru yapacaz fakat ocagimizin isletme alanini buyutmek istiyoruz bu alani buyuttukden sonra bunlar icin hazirladigimiz proses ozetinde ocak ile iligili alan bilgisi kisimi harici,ileride "gecici faaliyet belgesi onaylandikdan sonra" cevre izin kapsamina gelince "bu alan" bilgilerini girecegimiz baska bir kısım varmı,eger varsa proje tanitim dosyasini ona uygun değiştirtecez.

@realastala
Bu halde GFB alıp ileride genişletirseniz GFB yenilemeniz gerekebilir. İzinlisans dairesini arayarak bilgi rica etmenizi öneririm.

Can Bey haftasonu çmonın işbirliği ile düzenlenen gfb eğitimine katıldım. orada çed gerekli değildir belgelerinin yeniletilmesi gerek tiği söylendi. Yani benim tesisimin 2008 yılında alınmış bir çed gerekli değildir belgesi var ve bunun mevcut çed yönetmeliğine göre yeniletilmesi ve gfb esnasında yeni belgenin yüklenmesi gerektiği şeklinde bir açıklama yapıldı , Yalçın Bey tarafından. ama ben bugün il müdürlüğü ile görüştüğümde çed gerekli dewğildir belgesi almış tesisin her nekadar eski tarihli bile olsa kapasitesinde bi değişiklik olmadığı taktirde belge güncellemesi yada bir üst yazı ile mevcut yönetmelikleri sağladığı şeklinde bir yazı veremeyeceklerini bunun gfb ile bir ilgisi olmadığı cevabını aldım. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler