• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöktürme havuzunda yüzen çamur problemi

Buket Çerkeşli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Kasım 2020
Şehir
Bilecik
Firma
Çevre yapı arıtma sistemleri
Merhabalar ortalama 8000 m3/gün debili bir evsel atıksu arıtma tesisinde 1 aydır çalışmaktayım. Tesis devreye alınalı yaklaşık 4 ay olmuş tesisin prosesi A2O olmakla beraber ben işe başladığımdan beri devam eden bir yüzen çamur problemimiz var. 2 adet çöktürme havuzunun ortasında bir adet geri devir ünitesi mevcut bu hazneye çamur teleskopik vanalardan geliyor. İmhoff değerlerimiz geri devirde 800 civarı geri devir akmsi ise 7000lerde. Havalandırma havuzunda 460 imhoff 3500 civarı da akm mevcut. Bu arada bu çamur yüzmesi olayı imhoff hunisinde de aynı şekilde beliriyor. Ayrıca mikroskop incelemelerimde ipliksi mikroorganizma türüne rastlamadığımı belirtmek isterim. Havalandırma havuzlarında oksijenimiz 0.7-1.2 mg/L aralığında olacak şekilde çalışıyoruz. Sizce bu yüzen çamur neden kaynaklanıyor ve çözüm önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4442.jpeg
    IMG_4442.jpeg
    7.1 MB · Görüntüleme: 87
Izgaralar-BIO-P-Anoksik-Aerobik-Son Çökeltim şeklinde gerçekleşiyor. Geri devir ve giriş atıksu BIOP de birleşerek havalandırmaya veriliyor.
 
Önceki cevapları görüntüle…
@Adem Piştofoğlu sistem klasik simültane sistemi bu eş zamanlı denitrifikasyon-nitrfikasyon prosesi.

Bu prosesin olayı şu piyasada ne kadar sistem varsa A2/O, Berdanpho, johanesburg, vs. bu sistemlerin yani denitrfikasyon ve nitrfikasyon sistemlerinin tek bir havuzda yapıldığı iç sirkülasyon pompalarına gerek olmayan bir sistem. Havalandırma havuzunun oksik kısmına difüzör döşeniyor, anoksik kısmına ise difüzör döşenmiyor. Bu sayede havalandırma havuzunda 2 farklı oksijen seviyesi elde edilebiliyor. Sistem ne anoksik nede oksik için süper ideal bir şekilde işletilmiyor. İkisi içinde ortak bir payda da buluşuyor.

İyi tarafı nitrat geri devri için iç sirkülasyon pompalarının verimine gerek kalmıyor. Su kendi akışı ile akıyor.
 
Üst