Fatih ÖzcanMerhaba Arkadaşlar tüm mesleki haklarımızın korunması adına Oda Yönetim Kurulu kararı Mali İşler ,ile iglili olan
MALİ İŞLER KOMİSYONU KARARLARI (
Komisyon üyeleri: Mahsut ŞEKER, Derya Nur DENİZ, Sinan KURBAN, Mustafa ERTEMİZ, Hülya YILDIZ, Müge BAĞIRGAN, Fehmican ÜNSALAN
MİK1 | Önerge: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği`nin "üyelik ödentileri" başlıklı 13. Maddesine aşağıdaki fıkranın "Geçici madde" olarak eklenmesini öneriyoruz. "Çevre Mühendisleri Odası`na 31/12/2022 tarihine kadar ilk defa mevcut üyelerin aidatları ile ilgili af çalışmalarının yapılması"
Gerekçe: Odamıza üye meslektaşlarımıza kolaylık sağlayarak, üye aidatlarının ödenmesi gelir arttırmak için önem arz etmektedir.
Önergeyi verenler: Yusuf ACAR, Fatih TEZEL, Olgaç SÜRMELİHİNDİ, Mustafa DEMİRCİLER, Aydın ARSLAN
Komisyon kararı: 13. Maddeye eklenmesi istenen geçici madde oy birliği ile red edilmiştir.
OY BİRLİĞİ İLE RED EDİLMİŞTİR. |
MİK2 | Önerge: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin Üyelik Ödentileri" başlıklı 13. Maddesine aşağıdaki fıkranın "Geçici Madde" olarak eklenmesini öneriyoruz. "Çevre Mühendisleri Odasına 31.12.2022 tarihine kadar ilk defa üye olacaklardan geçmişe yönelik üye aidatı talep edilmez."
Gerekçe: Odamıza üye olmak isteyen meslektaşlarımıza kolaylık sağlayarak, üye sayımızı artırmak için önem arz etmektedir.
Önergeyi verenler: Ümit Ziya POLAT, Metin Caner GÜNSEVER, Mehmet ÇEVİK, Mustafa DEMİRCİLER, Aydın ARSLAN
Komisyon kararı: Önerge oy birliği ile değiştirilmiştir: "Çevre Mühendisleri Odasına 31.12.2022 tarihine kadar ilk defa üye olacakların mesleğini icra etmesi şartı ile geçmişe yönelik üye aidatı talep edilmez."
OY BİRLİĞİ İLE RED EDİLMİŞTİR. |
oda
İK3 | Önerge: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği`nin "Üyelik Ödentileri" başlıklı 13. Maddesinin a bendinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini öneriyoruz.
"a) Üyelik ödentileri ve üyelik ile ilgili tüm ücretler, mevcut olanak ve koşullara göre TMMOB`un belirleyeceği ve/veya önereceği tavan rakamdan daha yüksek olmamasına dikkat edilerek, Oda Genel Kurulu tarafından veya Oda Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Geçmiş yıllara ait üye ödentisi, borcun ödendiği tarihteki üye ödentisi miktarı üzerinden alınır. Üye yıllık ödentisi üyelerden peşin ya da Oda Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslara göre taksitler halinde alınabilir. Üye aidatı yıllık olarak tanımlansa da yönetmelikte tanımlanan aidat muafiyetleri dışında; eğitim, belgelendirme, istifa gibi durumlarda borç- alacak ilişkisi aylık olarak değerlendirilir."
Önergeyi verenler: Sedat DUREL, Miray DOKURER, Ömür YAŞAYAN
Gerekçe: Üye aidat ödentisi yıllık olarak tanımlandığı için eğitim, belgelendirme, istifa gibi durumlarda işlem yapılırken sorun yaşandığı için söz konusu şekilde değişiklik yapılması faydalı olacaktır.
Komisyon Kararı: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği`nin üyelik ödentileri başlıklı 13. Maddesi a bendi oy birliği ile red edilmiştir.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMİŞTİR. |
ÇMO oda Mevzuatı açık ve nettir. Üyelikten istifa şartları Madde 11 de , Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı çalışmaları ise Madde 18 de belirtilmiştir. Ne yazık ki odamız şu an TMMOB tarihinde bir ilke imza attı.. %355 zam oranı belirleyerek . Çok isterdim iyilikler, başarılarla imza atsın ama malesef üyeler adına bir harcama yapmadan oda gelir gider tablosu bahane edilerek böyle bir zammı kabul etmiştir. Çevre Mühendisleri Odası kuruluş amaçlarına ters olanan bir zihniyetle çalışan , mesleğimizle, meslektaşlarımızda ilgili davalarda yok iken meslek dışı tüm davalarda olan yönetim kurulu , oda üye aidatının belirlenmesinde de bir usulsüzlük yapmıştır. . TMMOB ve tüm odalar buna uyarken bizim oda odamız bu meslek örgütüne yakışmayan bir karar almıştır. Üstelik bu kararı alırken tüm oda şubelerinin, temsilciliklerinin, üyelerinin görüşü alınmadan , onayı alınmadan verilmiştir.
Acıkcası tüm meslektaşlarımı istifa yerine Olağanüstü Genel Kurul toplantısının yapılması gerekirse Olağanüstü seçimlerin yenilenmesi talebinde bulunması kanaatindeyim.
Bana katılan olur katılmayan olur herkese saygılıyım. Ama TMMOB bünyesinde Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği çalışmalarının ne meşakkatle onaylatıldığını bilen biri olarak Çevre Mühendisleri Odası kolay kurulmadı ve teşkilatlanması kolay olmadı. Bugün istifa eden ve edecek üyeler kolay odaya üye olmadı. Bir kaç kendini bilmez için Odadan yıllardır aidat ödeyen, her yerde bir etkinliği olduğunda katılmaya destek olmaya çalışan ben ve bizim gibi meslektaşımız değil, kendini bilmez, meslektaşının hakkını, hukukunu savunmayan, umursamayan , odanın gelirlerini kendi doğruları doğrultusunun da harcayanlar, oda yönetiminden el çekmesi gerek. Sözüm meclisten dışarı ,oda yönetiminde tüm iyi olan son ana kadar önerge verip mesleki hakları savunmaya çalışan arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler eder. Oda Genel Kurulunun meslektaşlarımızın haklı talepleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri ivedilikle atmasını canı gönülden dilerim.