15 gün önce LPG sorumlu müdürlük hakkında bir şey sormak için odayı aradım, 10 güne kalmadan şu kadar borcunuz var diye ihtarname göndermişler. Ödemezseniz hukukun üstünlüğünü kullanırız vs bildiğimiz şeyler işte. Ben üye olduğumda sadece kimlik almak için üye oldum ve sadece 4 buçuk ay çevre mühendisliği yaptım sonraki kalan 6 yıllık çalışma hayatımda hiç çevre mühendisliği yapamadım, şimdi şöyle birşey var yeni mezunsunuz ve sarılacak dal arıyorsunuz, ÇMO hemen gel gel yapıyor, çünkü seni bir kere bağlasın ona yeter. Sende mühendisim, odaya bile kayıtlıyım diyorsun ama sana söylemiyorlar bu parayı her yıl vereceksin vermezsen mahkemeye verir alana kadar uğraşırız diye. Ben ilk LPG sorumlu müdürlük hakkında aradığımda da -ben çevre mühendisliği yapmıyorum ama aidatımı ödemek istiyorum, ben çevre mühendisliği çok yapmadım ama gençlere yardımcı oluruz dedim. İstanbul Şubeden yardımcı olabileceklerini söylediler sağ olsunlar. Ama dediğim gibi 10 güne kalmadan ihbarnameyi de gönderdiler. Dün gittim bütn borcumu ve 2019 yılını da ödedim. Kaydımı da sildirmeyeceğim ama telefonla aramadan yada cep telefonuna bir mesaj at bari ya bunu bile yapmadan eve ihbarname gönderilmesi etik değil. Bana mail atıyoruz diyorlar, ben 7 yıl önceki mail adresimimi hatırlayacağım. Bir de şu var, askerliğimi yedek subay olarak bir yıl yaptım, bu sürede de para ödememem gerekiyormuş ama buna da bahaneleri -gitmeden önce ve geldiğinizde bize haber verecektiniz, vermediniz hakkınız gitti. - Ya ben bir yıl askerlik yapmışım sonuçta belgem de var diyorum bana -malesef elimizden birşey gelmiyor gitmeden haber verecektiniz diyor. Ankara merkezde bu işlere bakan bir hanım arkadaş var. İşi zor çünkü kalıplara sokulmuş oda emir kulu. Benim gibi durumda olan herkesle de uğraşıyordur. Ama iş mantık sınırlarını aşınca insan karşısındakini de düşünemeyebiliyor. Şimdi bütün bu yaşananlar odanın suçu değil de, daha önce hiçbir iş tecrübesi olmayan, yönetmelik nedir bilmeyen yeni mezun çevre mühendisinin mi suçu?
Yeni mezun arkadaşlar umarım odaya kayıt olmadan önce bu yazımı okursunuz.