@Cihan Yeşil
Cihan Bey, geçen yıl bu konuda oda ile yazıştım, aidat meselelerinden dolayı bayağı canım sıkılmıştı. Aşağıda bana bu konuda odadan gelen 2 ayrı e-posta yanıtı gönderiyorum, benim elim kolum bağlı kaldı, odadan ayrılmayı düşünen arkadaşlara da fikir verebilir:
1)
Adem YILDIZ <
[email protected]>
Pzt 7.05.2018, 18:04
[email protected];
Çevre Mühendisleri Odası;
TMMOB ÇMO Sekreterlik;
[email protected]
Değerli Üyemiz;
Üyelikten ayrılma talebiniz gerekli koşullar sağlandığı takdirde Oda Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.
TMMOB Çevre Mühendisleri odası kamu kurumu niteliğinde bir meslek odasıdır. Bu nedenle üyelikten istifalar odamız ve TMMOB mevzuatına göre yapılmaktadır.
ÇMO Ana Yönetmeliği Madde 11 (c ) bendinde :
“Herhangi bir nedenle mesleksel etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirmek, belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilirler…” denilmektedir.
.
Dilekçe
Çalışma Belgesi
Oda kimlik kartınız
Son 1 yıla ait sgk dökümü
Adem YILDIZ
Çevre Mühendisleri Odası
2)
üye iletisim <
[email protected]>
Pzt 7.05.2018, 10:45
Siz;
TMMOB ÇMO Sekreterlik
Sn. Şenay SESLER,
Sistemden kontrolü sağlandığında aidatınızı ödediğiniz görülmüştür. İstifa işlemleri için istemiş olduğunuz belgeler aşağıda yer almaktadır.
İstifa dilekçesi, son bir yıllık SGK dökümü, CMO Kimlik Kartı, Üye aidatının ödediğine dair Dekont, Kamu kurumunda çalışıyorsanız Kurumdan alınan ıslak imzalı kaşeli çalışma belgesi, Çevre mühendisliğini icra etmiyorsanız çalıştığınız yerden ıslak imzalı kaşeli Çalışma Belgesi.
(''Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilir. Ayrılma isteği kabul edilmeyen üyenin, Oda Genel Kuruluna itiraz hakkı vardır. Üyelikten çıkarılan ya da ayrılan üyeler, Oda süreli yayınları ile duyurulur.'' ( 14.02.2005 tarihli 25727 sayılı Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin İkinci Bölüm Üyelik Ve Üyelik Vasfının Kaybolması Madde 11 b Bendi))
Bilgilerinize sunar, iyi günler dilerim.
Saygılarımla,
Gül DENİZ
Çevre Mühendisi
Üye İletişim
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası