• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevresel risk analizi

Hicran Özlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Aralık 2015
Şehir
Aydın
Firma
Aydın Kuyucak Belediyesi
Herkese iyi çalışmalar dilerim. Çevre ve Danışmanlık firmasında çalışıyorum. Meyve ve Sebze kurutma tesisi için çevresel risk değerlendirmesi, çevre mühendisi veya çevre görevlisi olarak yapabilir miyiz? ISO 14001 Belgesine sahip olmamız gerekiyor mu? İsg uzmanı olmak şart mıdır? Tablo formatlarını araştırdım ve inceledim. Yalnızca tablo oluşturmak yeterli mi yoksa detaylı bir rapor da hazırlamak gerekli midir? Bu konuda başka yönetmelik var mıdır incelemem gereken? Şimdiden teşekkür ederim.
İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Analizi
Risk değerlendirmesi ekibi
MADDE 6 – (1) Risk değerlendirmesi, işverenin oluşturduğu bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Risk değerlendirmesi ekibi aşağıdakilerden oluşur.
a) İşveren veya işveren vekili.
b) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürüten iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri.
c) İşyerindeki çalışan temsilcileri.
ç) İşyerindeki destek elemanları.
d) İşyerindeki bütün birimleri temsil edecek şekilde belirlenen ve işyerinde yürütülen çalışmalar, mevcut veya muhtemel tehlike kaynakları ile riskler konusunda bilgi sahibi çalışanlar.
(2) İşveren, ihtiyaç duyulduğunda bu ekibe destek olmak üzere işyeri dışındaki kişi ve kuruluşlardan hizmet alabilir.
(3) Risk değerlendirmesi çalışmalarının koordinasyonu işveren veya işveren tarafından ekip içinden görevlendirilen bir kişi tarafından da sağlanabilir.
(4) İşveren, risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişilerin görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekân ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılar, görevlerini yürütmeleri sebebiyle hak ve yetkilerini kısıtlayamaz.
(5) Risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişiler işveren tarafından sağlanan bilgi ve belgeleri korur ve gizli tutar.
 
@Aydın Demirel
Çevre Boyutlarının değerlendirilmesinin İş Güvenliği Uzmanı ile alakası yok zaten konunun da İSG kanunu ile alakası yok. Yanlış bilgi vermeyiniz lütfen diyerek yanlış bilgi vermeyiniz lütfen!
Çevresel Risk Değerlendirilmesi=Çevre Boyut Değerlendirmesi vardır. Amaç çevreyi korumak, çalışana ve doğal olarak faaliyete etkilerini belirlemektir.
Esasen işyerine özeldir ama internetten bulunan, arkadaştan alınan, daha önce aynı işyerinde yapılan formatlar baz alınarak tekraren boyut değerlendirme çalışması yapılabilir ve dilerseniz "her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" deyimiyle metodu kendiniz belirlersiniz.
Fazla bilgi göz çıkarmaz. Kanunlarla yetinmeyip standartlara da hakim olalım.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
Fazla bilgili olmanız güzel. Sözüm yok. Kanunla yetinmeyip ne yapacaksınız? Standart denilen şeylerde bir kanuna dayanır hukuk devletinde. İstediğin gibi standart çıkaramazsın. Üst bölümleri okuduysanız ben zaten sorunun ne amaçla sorulduğunu tam olarak anlamadığını ifade ettim. İş güvenliği konusunda açıklama yapmaya çalıştım. Yoksa yoğurt yiyişinize karışmak değildi niyetim. Sağlıcakla kalınız.
 
konuyu biraz değiştireyim 2004 versiyonundan 2015 versiyonuna geçerken SWOT analizi, riskler fırsatlar ile ilgili örnekler var mı arkadaşlar?
 
Elimde şuan kaynak yok ama söyle yardımcı olabilirim;

Diyelimki Metal geri dönüşüm a.ş,

Şimdi sizin stok çalışmanız bir fırsattır neden, elinizde ürün olursa stokunuzda talebi karşılayacak gücünüz olur.

Aynı zamanda stok riskinizdir, satamama ihtimaliniz olduğundan dolayı.

Proses planlarını oluştururken bu şekilde düşünürseniz daha rahat yol kat edersiniz
 
Benim de bu konu ile alakalı bir çalışmam var. Sadece taslak olarak fikir oluşturması adına bir kısmını ekte paylaştım. Bu raporda ki analizler her tesis için ortak başlıklar olduğu kadar spesifik başlıkları da içerdiğini unutmamak gerekiyor. Ama gerçekten uğraştırıcı bir süreç,şimdiden hazırlayacak arkadaşlara kolaylıklar dilerim. :)
 

Ekli dosyalar

  • çevresel risk analizi.pdf
    133.1 KB · Görüntüleme: 518
Merhaba,
öncelikle çevre risk değerlendirmesi ile ilgili paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Einizde kozmetik sektörü ve plastik ile ilgili çevre risk değerlendirmesi varsa paylaşabilir misiniz?
 
Üst