• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği tercih

cevreneisyaparxd

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Temmuz 2016
Firma
Öğrenciyim abi ne firması
Abilerim ablalarım ben bu sene çevre mühendisliği tercih edeceğim. Toplumun Çevre Mühendisliğine bakışını bilirsiniz. Bu yüzden ailem karşı çıkmasa da pek bilgilileri olmadığı için soğuklar bu bölüme karşı. Bende çok fazla bilgi sahibi olamadığım için onları bilgilendiremiyorum. Beni bilgilendirebilirseniz mutlu olurum.
Çevre Mühendisi hangi alanlarda çalışır? Ne tarz işler yapar? İngilizce okumanın faydası olur mu? Mesleğin + ve - yönleri nelerdir? Okurken bir öğrenci neler yapmalı kendini geliştirme adına? İş imkanları, maaşları falan nasıldır? Dünyanın her geçen gün kirlenmesi bu bölümü geleceğin mesleği yapar mı? Hangi seçmelileri almalı, hangi alana yönelmeli? Sorularım hep özel sektör için bu arada.
 
Vay arkadaş ne yazmışım ben öyle. :) Bu saatten sonra tercihi değiştiremem ama okurken tekrar sınava girerim ayda yatay geçiş için uğraşırım. Bunları başaramazsam da o zaman bakıcaz artık.
 
İlk işe girdiğimde Makine Mühendisi ev arkadaşımdan yüksek maaşla işe başlamıştım. Hala da öyledir sanıyorum. Ama bu mesleğin şöyle bir handikapı vardır. Bir fabrikada 20 makina mühendisi çalışıyorsa 1 çevre mühendisi çalışır, ama mutlaka çalışır, çalışmayan olanlarda da çalışacaktır. Yani yukarıdaki isyankar arkadaşın dediği kısmen doğru, ancak şunu da göz ardı etmeyin kıyasladığınız mühendislik makina mühendisliği. Zaten tercih rehberlerinde puanının yüksek olması da bundandır.

Bizler burada puanı o mühendisliklere tuttuğu halde Çevre Mühendisliğini seçen insanlar değiliz kabul edelim. Ancak bu mesleğe gereken önemin verilmesini de önce kendi mesleğimize vereceğimiz önem ve saygıyla sağlayabiliriz. Bakınız İSG, bakınız TMGD bakınız Çevre Görevlisi, bakınız LPG Sorumlu Müdürlük vs. vs. bunların hepsinin orijini Çevre Mühendisliği'dir. Yukarıdaki arkadaş İSG'nin Çevre ile ne alakası var diyerek zaten bu meslekten bihaber olduğunu beyan etmiş. İSG'nin konu olarak en çok çakıştığı mesleklerden biridir Çevre Mühendisliği.

Geleceğin mesleği demek çok uçuk bir tabir olur, ancak her geçen gün öneminin arttıığı gerçeğini kimse inkar edemez. Kurumsal şirketler bünyesinde şuan Çevre Mühendisi bulundurmayan yok. Bulundurmayanlar da yine Çevre Mühendisleri'nin oluşturduğu Çevre Danışmanlık firmaları ile bu açığı kapatmaktalar. Sonuç olarak bu mesleği koşarak bıraktım diyen arkadaş, siz koşarak giderken sizi koşarak alan kişiler de branşınızı dikkate alarak almışlardır diye umuyorum ki bu da bir mühendis olarak çok farklı yerlerde bile iş bulabileceğinizin ispatıdır. Eğer kendi işinizi kurup yapmıyor iseniz. Sağlıcakla kalın.
 
Üst