arkadaşlar herkese merhaba,
Bu platformda yapılan yorumları inceleme fırsatım oldu, öncelikle tüm fikrini beyan edenler teşekkur etmek istiyorum.
- Bende çevre muhendisliği yapmayan kişi olarak bazı konulara deyinmek istiyorum. Bu arada aynı zamanda isg uzmanıyım.
- çevre mühendisliği ve iş gücenliği uzmanlığı yapmamamın sebebi tabiki ekonomik, şuanda hem tesis müdürlüğü hemde istanbul satın alma mudurluğu yapıyorum.
- 8-9-10 şubat tarihlerinde Ankarada yapılan çevre görevlisi vize eğitiminde de bahsettiğim konuyu burayada taşımak istiyorum. Katılanlar belkide hatırlayacaklardır.
- Bakanlık çevre mühendislerinden firmalarını denetlemelerini istiyorlarsa, hiç kimse maaş aldığı kurumu denetleyemez ancak üstüne örtücek fikir beyan edebilir. bu nedenle çevre mühendislerinin bakanlık veya tucev bünyesinde kayıt olmaları ve bu organizasyona çevre mühendisi çalıştıracak olan sektör ve firmaların çevre mühendisi talabinde bulunacağı bir organizasyon geliştirilmelidir.
- Ne yazık ki çevre görevlisi belgesi gerçeği var bizler kabul etmesekte bu belge altında çalışan diğer meslek gruplarından arkadaşlar var. Bakanlık ve tucev (organizasyon); firmaların bulunduğu sektöre ve yıllık cirolarına bakarak bir kaç kalemde fiyatlandırıp fon oluşturarak çevre mühendisi talebinde bulunan firmalara kriterlerine göre aylık ödemesi gereken tutarı bildirebilir. firmalardan gelecek bu paralarda fon da toplanabilir.
- organizasyon firmaya gönderilecek çevre mühendisinin hangi konuda tecrübe, yetkinliği var ise o sektöre atamalıdır. maaşlarda sektörlere ve yetkinliklere göre sabit hale gelmelidir. çevre mühendisi (görevlisi)' ne verilecek maaşlar bu organizasyonun kontrolunde olmalıdır.
Bu şekilde olursa ne olur?
- Çevre mühendisi veya görevlisi Bakanlığın istediği gibi yaptırımda bulunabilir, firmayı denetleyebilir.
- Çevre mühendisi veya görevlisi ekonomik anlamda da daha iyi duruma gelebilir.
- Çevre mühendisi veya görevlisi meslek olarakta daha anlaşılabilir, saygın bir hale gelebilir.
maddeleri sizlerde doldurabilirsiniz.
Bu konun aynısını birebir paralellik taşıyan İŞ GÜVENLİĞİ içinde İSTANBUL SANAYİ ODASININ düzenlediği işgüvenliği sempozyumuna da firma temsilcisi olarak katıldığımda değindim.
arkadaşlar,
mesleğimiz ne yazık ki yeni ve işveren tarafından sadece para harcatan birim olarak görülüyor, zorunluluktan yapıldıgı için belkide bir çoğu olmasa da olur diyor. öncelikle mesleğe saygınlık kazandırılmalı benim düşüncem budur.
bir diğer özeleştiriyide kendimize yapalım.
herkes ücretlerden yakınıyor fakat ne yazık ki bunun sebebi yine bizleriz. kimse 1300 veya ne bilim 2000 TL'ye çalışmasa otomatik olarak fiyatlar yükselir. işveren A kişisi çalışmasada nası olsa B kişisi çalışır gözüyle gördüğü için ve gerçektende böyle olduğu için ne yazık ki maaşlar bu şekilde.
herkese iş hayatında Bol Şans.