• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
@puhu Teknik Uygunluk Raporunun güncel hali olması gerekmektedir. Almış olduğunuz atıkları yarı ürün haline getiriyorsunuz ve daha sonra nihai ürüne çeviriyorsunuz. Satışlarda ister size isterseniz başka firmaya çıkış yapın sıkıntı olmaz. Ancak satış faturaları kdv'li olmak zorundadır. Kdv'siz kesilen faturalar olmaktadır ve bu tür faturalarda hurda ibaresi geçmektedir.
 
@puhu Eğer çıkan üründe herhangi bir değişiklik yok ise yapılan ürün analizini kullanabilirsiniz. Gaziantep il çevre müdürlüğü bu durumu kabul ediyor. Yine bağlı bulunduğunuz bir il çevre müdürlüğü ile görüşün
 
Merhabalar, KDS'de sadece R3 ve R12 proseslerini uyguluyoruz ve Ek-2 listesindeki yerimiz 8.1 ve 8.2'dir. Ancak eski uygunluk başvurusunda Ek-1 8.1'de eklenmiş. Bu biraz kafamı karıştırdı. Peki KDS'de D prosesleri uygulamaya yetkimiz olmadığı için Ek-1'de 8.1 olmadığımız soncunu çıkarabilir miyim? [Ek-1'deki 8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve birlikte yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir).
 
Merve Hanım Merhaba,
Siz anladığım kadarıyla ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık geri kazanım işlemleri yapıyorsunuz. Eğer öyleyse R12 genelde tehlikesiz atık toplama ayırma faaliyeti yapan firmalar ve R3 ise tehlikesiz atık geri kazanım yapan firmalar kullanıyor. (Bazı çevre il müdürlükleri R12'yi geri kazanım olarak da kabul ediyor). Önceden toplama ayırma ve geri kazanım tesisleri ek-1 kapsamında yer alıyordu ancak şimdiki Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde dediğiniz gibi ek-2 kapsamında yer alıyor. Sizin elinizde yer alan il müdürlüğü uygunluk yazısı hangi yıla ait? Ayrıca D prosesleri bertaraf için uygulanan yöntemlerdir. Sizinle ilgili bir durum değil.

22900
 
2018 yılı yazıyor ama başvuru dilekçesinde. Gelen Uygunluk yazısında sadece Ek-2 var. Başvurularda geçmiş dönemlerde yanlış ek yazıldığı için problemler yaşayanları okuyunca gözüm korktu açıkçası :utan: İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. Bir de hava emisyondan muaf olduğumuz için ve hava emisyon konulu izin lisansımız olmadığı için vtr almama gerek yok sanırım değil mi?
 
@MerveŞafak Belki yanlışlık yapılmış olabilir ek kapsamda. Siz çevre ve şehircilik il müdürlüğü ile görüşün. Tesiste herhangi bir emisyon kaynağı, alıcı ortama atıksu deşarjı ve yerleşim yerine 500 m mesafeden fazla ise; hava emisyonu, atıksu deşarjı ve gürültü konulu çevre izinlerinden muaf olursunuz. Zaten il müdürlüğü uygunluk yazısında muaf olup olmadığınızı il çevre müdürlüğü belirtir. Hava emisyonundan muaf olursanız vtr almanıza gerek yoktur.
 
Merhabalar,

X otelin firma ünvanı ve firma sahibi değişti. Bu firma atıksu konulu izne tabii bu iznin yeni unvana göre verilmesi için önce;

1.) Kapasite muaf yazısının güncellenmesi
2.) Çed Gerekli Değildir yazısının güncellenmesi
3.) Atıksu ile ilgili laboratuvar incelemesinin yapılması/ Atıksu proje onayının güncellenmesi
Yukarıda saydığım işlemlerden sonra mı izin güncelleme işlemi yapmam gereklidir?[2024 yılına kadar izin geçerli]
 
@kubraeren Kübra Hanım Merhaba, firma unvanı ve sahibi değiştiyse saydığınız belgelerin güncellenmesi gerekir. Çevre İzni başvurusu öncesinde yenilenmesi gerekmektedir. Atıksu konulu çevre izni konusunda @Cem Yılmaz üstadımız daha bilgilidir. O da size yardımcı olacaktır.
 
@kubraeren Bu adımlar güzel. Yalnız sizden 2 evrak daha isteyecek izin aşamasında. Bir de EÇBS sorununun çözülmesi gerek. EÇBS'deki unvan değişikliğini de yapmanız lazım. İsteyeceği diğer 2 evrak:
1- Satış varsa ilgili evrak, kiralama varsa kira sözleşmesi (Sözleşmeye ek olarak dosyanın arkasına imza sirküleri ve ticaret sicil gazeteleri de konulmalı)
2- Sizden önce faaliyet gösteren firmadan devraldığınız için, tüm taahhütlere, kanun ve yönetmeliklere uyulacağına dair taahhütname.
 
@kubraeren 1 Hafta Kapasite raporu alır. 2 Hafta da ÇED için ayırsanız; bu iki haftalık sürede 3 nolu maddeyi de çözersiniz. Bence 3 ay size yeter de artar bile :) Belirttiğim taahhütname için noter onayına ihtiyacınız yok bu arada. İl Müdürlükleri verilen taahhütnamenin arkasına imza sirküleri koyunca kabul ediyorlar. En azından 1 gün de buradan kazanmış olursunuz.
 
Üst