• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhabalar,

Perşembe günü uygunluk yazısı başvuruma istinaden denetime gelecekler. Çevre İzni sürecini ilk kez gerçekleştireceğim, uygunluk denetiminde nelere dikkat edilir, nelerin tam olması gerekir, nelerin olmaması gerekir, yardımcı olabilir misiniz?

İstanbul il çevre'den İlkay Hanım gelecek, kendisini tanıyan bilen var ise nelere daha çok dikkat ettiği konusunda tüyo verebilirse süper olur :)
 
Beril ÇataltepeTesisinizin faaliyet konusu nedir? Lisans konusu var ise bakanlığın sayfasında tesislerin sağlaması gereken fiziksel şartlar hakkında yapılması gerekenler mevcut.

Lisans konusu yok ise,
Geçici Atık Depolama alanı uygunluğuna,
Yemek tesiste yapılıyorsa Bitkisel Atık Yağ Sözleşmesi,
Baca boyları (Bazı il müdürlükleri VTR aşamasında bakıyor),
Zemin Geçirimsizliği,
Faaliyetinizle ilgili kullanacağınız makine ve ekipmanların tesiste kurulu halde olması,
Kanal Bağlantı İzni veya Deşarj Ruhsatı,

Bunlar faaliyet konusu bağımsız hemen her tesiste bakılan şeyler.
 
Öncelikle sorunsuz bir denetim geçirmenizi dilerim :)

Bakanlığın sitesinde
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sayfasında "Emisyon" dokümanında belirtilen hususlara dikkat edilmesi önemlidir.
Emisyon konusunda Çevre İznine başvuru yapıldığından:
- Bacaların SKHKKY'ne uygunluğu,
- Prosesten kaynaklı is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halindeki emisyonlar için alınan önlemlerin kontrolü (davlumbaz, kanal havalandırma vb. çekiş sistemlerinin uygunluğu),
- Tesiste bulunan makine-ekipmanın Kapasite Raporu ile karşılaştırılması (özellikle emisyon kaynağı olan ve/veya Çevre İznini etkileyen makinelerin mutlaka Kapasite Raporunda yer alması gereklidir.)
- Tozumaya sebep olabilecek açıkta depolanan yığma malzeme kontrolü,
- Tesis üretim ortamında reaktör nefeslikleri, fan, menfez vb. kaynaklardan kaynaklanabilecek kaçak emisyon oluşuyor mu diye kontrolü sağlanır.

Denetim anında, üretim alanında pencere ve kapıların kapalı olmasında fayda var. Son olarak Atıksu Görüşü, ÇED Görüşü, Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası vb. diğer evraklarınız kontrol edilir. Eğer fiziksel ve evrak eksiğiniz yok ise Uygunluk Yazınızı alırsınız. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • Emisyon.pdf
    192 KB · Görüntüleme: 60
Merhaba,

Çevre İzni Muafiyeti olan tesisimizin Unvan değişikliği Çed Görüşü ve EÇBS sisteminde yapıldı. Çevre İzni Muafiyeti için Çevre İl Müdürlüğüne direkt mi başvuru yapmak gerekiyor.

Çevre İzni olan firmamızınkini oradan başvuru ile yeniledik. ancak Çevre İzni Muafiyeti olan firmamızınkini sistemde nasıl başvuracağımızı bilemedik.

Bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler :)
 
çevreci16Merhaba,

Forumda konuyla ilgili bilgi olup Çevre İzin Muafiyetinizi dilekçe ve eklerini hazırlayıp elden sunmanız gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapacağınız ilgili müdürlüğün web sayfasında da muafiyet için gereken ekler hakkında bilgi olabilir oraya da bakmanızı tavsiye ederim.
 
Merhaba, sayın üstadlar;
Unvan değişikliği yapıldı ama konum ve vergi no değişmedi. Süreç gene aynı mı ilerler yoksa vergi no değişmediği için bir farklılık olur mu. Hem muaf tesisler hem de izin belgeli tesisler için süreç nasıl ilerlemeli. Belirli bir gün sınırlaması var mıdır?
İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
Hüsamettin Selçukbenim de izin-lisans sahibi firmamda vergi no değişmemişti ama sistemden unvan değişikliği başvurusunu yaptım. yönetmelikte yasal süre 3 ay.(Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği) önce eçbs deki isimlerini güncelledim. (hesap ve tesis aynı isimde ise ikisini de) sonra e-izin den başvuruyu yaptım. İzin den muaf tesisler için ise eçbs den değişiklik yeterli diye biliyorum.
adres değişse süreç baştan alınıyor zaten.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Özlem B.Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Muaf tesisler, muaf olduğuna dair yazıların güncellenmesi gerekecek sanırım onların başvurusunu elden yaparız diye düşünüyorum.
EÇBS' de hangi evrakları yüklemiştiniz. Kanal bağlantı, Zorunlu sorumluluk sigortası, yenilenmesi bu üç ayda mı yapılmalı.
EAYP için yeniden bir 3 yıllık plan mı oluşturmuştunuz, yoksa aynı bitiş süresi ile mi yenilenmişti, acaba
 
Önceki cevapları görüntüle…
@Okan Türe Çevre izni belge bedeli yeniden mi yatırılır, peki.
Eski belgenin bitiş süresi değişmeyeceği için yenileme ücreti alınmaz mı diye düşündüm ama sonuçta yeni belge çıkacağı için belge bedeli tekrar mı yatırılır yoksa yenilme ücreti ayrı mıdır, bilemedim. İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.

Düzeltme : Bakanlığın yıllık yayınladığı, 2021 yılı birim fiyat listesinde; Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi diye bir ödeme kalemi var. Sanırım unvan değişikiliği ile belgenin güncellenmesi bu kapsamına dahil olur.
 
Son düzenleme:
Arkadaşalr merhaba,

İl Müdürlüğü uygunluğu başvurusunda bulundum. Eksiklik olarak;

"Emisyon kaynaklarına ait emisyon önleyici tedbirlerin baca bazında formata uygun olarak belirtilmesi gerekmektedir." diye ekslik mesajı aldım.

"Formata Uygun olarak" tam olarak ne yapmam gerekmektedir ? Hangi format olarak?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba,
Bahsettikleri format
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
. Bu belgedeki formata göre "5. Hava Emisyonları" kısmında açıklamada da belirtildiği gibi "İşletmede emisyon azaltıcı tedbirler hakkında özet bilgiler verilmelidir (toz toplama, gaz arıtma vb. sistemlerin hangi ünitelere ait olduğu, kapasitesi vb.)"
Filtre hangi bacaya bağlı ise o baca altında filtre sistemi içeriğini, akış diyagramını ve/veya şematik görünümünü belirtirsiniz. Son olarak filtre çalışma prensibinden bahsedersiniz.
 
Çevre izin lisans başvurusu( hava emisyon+tanker temizleme) yapabilmek için gerekli olan teknik uygunluk raporu başvurusu nasıl yapılır?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst