• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin Lisans Başvuru Süreçleri

burcu00

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
yok
Firmamın çevre izin belgesinin yenilenmesi başvurusu yapabilmem için 24 gün kaldı. Çevre izin yenileme / uygunluk süreci için başvuru yaptım fakat dosyanın havale olduğu bulunduğum ildeki Çevre Şehircilik İl müdürlüğündeki memur saha ziyaretine gitmeyeceğinden dolayı bekleyeceğini uygunluğu vermeyeceğini dile getirdi. Uygunluğu alamadığım için ve çevre izin başvurusunda bulunamıyorum. Süre sistem üzerinden geçeceğinden biz firma olarak gfb ye gerimi döneceğiz. bu durumda olan başka arkadaşlar varmı aranızda yada bulunduğunuz ildeki memurların tutumu nasıl oldu.
izin süreeçleri ile ilgili evet bi yazı var ama sanki orda eksikte olsa çevre iznine başvuru yapın diyor sankı uygunluğu aldıktan snraki durumdan bahsediyor aklım çok karıştı ?‍♀️
 

Ekli dosyalar

  • 82796.pdf.pdf.pdf
    73.3 KB · Görüntüleme: 94
Arkadaşlar Merhaba,
Çalıştığım tesisin kapasite raporunun yenilenmesi gerekiyor. Ancak Kapasite Raporu değişikliği yeni ekipmanların gelmesi için bekleniyor.
Kapasite raporu geçerlilik süresi içerisinde yenilenmezse Çevre İzni için sorun oluşturur mu? ( Yani kapasite raporundaki değişiklik beyanının gecikmesinden kaynaklı)
 
güncel geçerlilik tarihli kapasite raporuna dikkat ediyorlar başvurularda. aklıma gelen şu ekipmanları temin ettiğiniz firmadan yazı alabilirsiniz. sipariş verdiğiniz ve süreci beklediğinize dair. firma yetkilisinden de ekipmanlar gelince kapasite raporunun yenileme işleminin gerçekleşeceğine dair taahhüt almak bu noktada fayda yaratabilir. altına da eski kapasite raporunu eklemek olabilir. mutlaka yeni kapasite raporunuzla adımları yönetmek isteyeceklerdir özellikle tarihi geçmiş veya çok yakınsa. benim geçen sene bir firmamın izin-lisans sürecinde kapasite raporu geçerliydi ama yenilenmesine 20 gün filan vardı ve odadan yetkilileri de davet etmiştik. başvurum ile ilgili ek belge talebinde bulunup yeni kapasite raporunu talep ettiler. gene de bağlı olduğunuz il müdürlüğü ile görüşmeniz daha sağlıklı olur. covid sürecinden dolayı kapasite raporlarına ek süre de vermişlerdi diye biliyorum. o noktayı da bir araştırırsanız belki faydası olur.
 
Ayrıca ek olarak Malum pandemi nedeniyle kapasite Raporlarının 1 Temmuza kadar geçerliliği bulunuyor. (Süresi geçmiş olanların) Bu nedenle o zamana kadar tamamlarsanız sizin için daha sağlıklı olabilir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhabalar bir firmamın uygunluk başvurusu yapıcam yalnız firmanın yarısı kira yarısı kendisine ait 2 farklı tapu var elimde başvuru sırasında tapu bilgilerini girerken hangisini giricem ama tam anlatabildimmi acaba?
 
Taha üstadım merhaba, çevre izin ve/veya lisans belgesi unvana ve adrese verilir. Siz kiraladığınız yeri de kullanacaksanız tapu bilgilerini sisteme girerken hem firmaya ait hem de kiralanan yerin bilgilerini girin. Şöyle örnek verirsem yanlış olmaz; Gaziantepte hazır beton tesisinde çalışırken yerin bir kısmı firmaya ait bir kısmı ise kiralıktı. Ben bütün tapu bilgilerini girmiştim. Ayrıca şunu da belirteyim konu dışı olabilir; senin 40 dönümlük yerin var. Ben 10 dönümünü kiraladım. Sen geri kalan dönümünde ambalaj atığı toplama ayırma işi yapacaksın. Sen tapu bilgilerini girerken 40 dönümü baz alabilirsin. Sonuçta ilerde ben işi bırakabilirim ve sen 10 dönümü kullanabilirsin. Yine de il çevre müdürlüğüne danışmanda fayda var. 🤗
 
Merhabalar danışmanlığını yapmaya başladığım bir tesis (osb içinde makine parçaları üretimi yapmakta) yaptığı faaliyetin yanında birde ısıl işlem olarak tavlama fırını da bulunmakta tavlama işlemiden dolayı hava emisyonu iznine tabi olabileceklerini ve başvuru yapmamız gerektiğini söyledim (EK-2 3.5.3 Haddeleme işlemi yapılmayan ve anma ısıl gücü 1 MW ve daha büyük olan metallerin ısıl işleme tabi tutulduğu fırınlar (tav fırınları ve benzeri).)
Fakat bu tavlama işlemi aynı hol içinde ikinci bir şirket üzerinde gözüküyor tavlama faaliyetini yapmaya başladıkları zaman ayrı bir vergi numarası ile başka bir şirket kurmuşlar. Benim danışmanlığımı yaptığım firma bu ısıl işlemlerin yapıldığı fırın ve diğer ekipmanları kiralasa kendi kapasite raporunda kiralık olarak gösterse ve danışmanlığını yaptığım firma çevre izni sürecini yürütse olur mu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı? Teşekkürler
Geçen hafta güni birlik bakanlığa gitmiştim orada da sordum ama tam net bir cevap alamadım Hava emisyonundan Erhan Beye yönlendirdiler o da toplantıdaydı ulaşamadım.
 
Merhaba,

Firman fırın ve diğer ekipmanları kiralayarak ve bunuda kapasite raporunda göstererek izin/lisans işlemlerini yapabilir. Fakat makine ekipman kiralandıktan sonra kiralayan firmanın orada hol içerisinde kiraladıkları makine ekipman ile üretim yapmaması lazım.(Kısacası kiralayan adına faturalı mal/ürün satışı olmaması lazım)
 
Merhaba; Çevre izin lisans yenileme için il müd uygunluk yazısı başvurusu yapmaya çalışıyorum ancak tesisin haritada gösterileceği kısımda bilgileri yazmama rağmen harita çıkmıyor, ben de bu aşamayı tamamlamadığım için kaydedip ilerleyemiyorum. Bilgisi olan var mı eksik ya da yanlış bir şeymi yapıyorum acaba? @Cem Yılmaz
 
Merhabalar,'Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma' yapan bir firmada işe başlamıştım.Ben başladığımda 'Geçici Faaliyet Belgesi' vardı fakat Çevre İzin Lisans Başvurusu yapılması için gereken süre geçmişti. Gfb iptal edilip yeniden uygunluk başvurusu yapmam gerektiği söylendi ve yeniden uygunluk için başvuru yapıp denetime tabii tutulup Haziran ayında uygunluk yazısını aldım.Eçbs 'Tesis Başvuru İşlemlerinde'- Geçici faaliyet belgesini açtığımda tesis bilgilerinin yer aldığı sayfanın altında referans no ve 5600tl ücret bilgisi çıktı.İleri diyip evrakları yükledim eimza atacakken uyarı olarak ödeme yapılması çıktı.
Miktar olarak fazla olması ve ilk sayfada çıkmış olması yanlışlık olabilme düşüncesini doğurdu. '2020 Döner Sermaye Birim Fiyat Listesi'ne baktığımda bende çıkan gelir ve kalem kod(192-105) listede 'Çevre Lisansları' başlığının altında çıkıyor ama ben Gfb alma sürecindeyim 🙄
 
Merhaba,

Zamanında Çevre Lisans başvurunuzu yapmadığınız için ve GFB'niz iptal olduğu için o harç karşınıza çıktı. Mecburen o harcı yatırmanız gerekmektedir.

Harcınızı yatıracaksınız, sonra GFB başvurusu yapacaksınız, akabinde GFB Harcı tekrar yatırmanız gerekecek(sistem referans numarası verecek), GFB'niz onaylandıktan sonra lisans başvurunuzu yapıp daha sonra tekrar Lisans harc ücretini yatırmanızı isteyecek sistem.

Yani normal(zamanında yapılan) başvurularda GFB ve Lisans/İzin harcı yatırmanız gerekirken, GFB yaktığınız için fazladan harc ödemeniz gerekmektedir.
 
Merhaba,maalesef benden önceki mühendis arkadaş süreyi takip etmemiş sanırım ben ilk gün başladığımda farketmiştim 🙄Bu harcı yatırmak için belirlenen bir süre var mı?
 
@bhrbhr belirli bir süre yok malesef, ama çalıştığınız firma mümkün olan en kısa sürede harcı yatırmasında fayda var. Geç yatırma durumunda referans numarası sistemden düşebilir veya sistemlerde güncelleme/bakım vs. olup sıkıntı çıkabilir. (Böyle veya buna benzer bir problemle karşılaşan oldu mu bilmiyorum:))
 
@Oğuzhan Keskin Teşekkür ederim,yine süreç ile ilgili kafama takılan olursa bu sekmenin altına size yazabilir miyim, müsadenizle?
Aynı zamanda başka arkadaşlar da okuduğunda dolaylı olarak fayda sağlayabilirim :)
 
@bhrbhr istediğiniz zaman istediğiniz konunun altına yazabilirsiniz. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız. :)
 
Benim dikkatimi birşey çekti. Siz Ambalaj Atığı toplama ayırma tesisimisiniz ? Yoksa Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi mi ?
 
Üst