Cevap: çevre görevlisi sınav sonuçları açıklanmış.
Puanımı görünce bende şok oldum gerçekten. 85,8 küsür puan almıştım.Sınav soru ve cevaplarını kontrol ettiğimde ümidimi kesmiştim. Puanlarda hesap değişikliği olduğu kesin; ayrıca böyle e-imzalarla uğraştığımız bir sınava kendi fotoğrafımızı yapıştırarak girersek bu sınavla ilgili herşey aranabilir tabi. Eski adı ile ÖSS( Yeni adı beni hiç ilgilendirmiyor artık

) sınavında yaşananlardan sonra bu sınavın sonuçları ile ilgili hiç birşey çıkmayacaktır tabi. Kurumlar farklı olsada bu konun üzerine gitmeyeceklerdir. Ama beklenen şeyde bir açıklamadır; ki benim şu an ihtiyacım olan şey budur. Bu puanı nasıl aldığımı bilmek istiyorum gerçekten.
Forumda gördüğüm kadarıyla çevre müh. arkadaşların kendi işlerine başkalarının karışmaması gibi doğal refleksler verdiğini de görüyorum. Bunu doğal karşılıyorum tabi

. Çevre müh. olsaydım böyle davranabileceğimi tahmin ediyorum. Biyoloji mezunuyum ve bu sınav sonucuna göre bende çevre görevlisi ünvanını alabiliyorum. Ama şunu görüyorum ki çevre müh. dışında meslek gruplarının bu işte yetersiz olduklarını düşünüyorsunuz. Arkadaşlar genel itibariyle yönetmelikte yer alan meslek gruplarının(Biyoloji hariç) içeriklerini tam anlamı ile bilmeme rağmen bu yönetmeliği çıkaranların bu meslek grupları ile çevre görevlisi ünvanını nasıl bağdaştırdıklarını tahmin edebiliyorum. Çevre görevlisi ne yapar sorusu ile başlasak daha iyi olur. Onun öncesinde de bu sınav soruları çevre görevlisi olmak için yeterlimidir sorusunu sormak istiyorum ki çoğu şey iyice anlaşılsın. Hangi sınav, kazanacağınız bir ünvanı; bir işi vs. yansıtıyor. Bu sorularla çoğu-bazı kişiler elendi, çoğu-bazı kişiler kazandı ama şunuda unutmayın ki bu yönetmelikle(ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK) hiç birşey bilmeden mezun olan çoğu arkadaşta sınavsız çevre görevlisi yapılabildi. Hiç olmazsa mevzuat bilgisinin sorulduğu bir sınavda başarılı arkadaşlar bu işe uygun görüldü bunuda unutmayın. En baştaki soruya dönecek olursam ilgili yönetmelikte geçen çevre görevlisinin yükümlülükleri başlığı adı altında şu maddeler:
1) Çevre yönetimi faaliyetlerini mevzuata uygun bir şekilde yürütmek ve koordine etmekle,
2) Yürütülen çalışmaları düzenli aralıklarla izleyerek ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini tespit etmekle,
bu sınavı kazananların yapabileceğini düşünüyor bu sınavı hazırlayanlar(dediğim gibi yapılan bütün sınavlarda ne bilgisinin ölçüldüğü üzerine durulmuyor; bir eleme yapıyorlar bunu da böyle kılıfına uyduruyorlar). Çıkarılan bu yönetmeliklere baktığımda çevre müh. dışındaki meslek gruplarının bu yönetmeliklerle bağdaştığını bu yönetmelikleri okuyan herkes görebilir. Sanayideki değişik dallar( yönetmelikteki ek-1, ek-2 listeleri) bu meslek gruplarını nasıl kapsamaz bunuda okuyanlar görebilir.
Daha iş arayışı içerisinde bulunmadığım için yazıyı okuyanlardan bir ricam var. Henüz araştırma yapmadım ama bilenler lütfen söylesin:
Çevre danışmanlık firmaları bünyesinde çevre görevlisi olarak çalışacak çevre mühendisliği dışındaki diğer meslek gruplarının, kamu veya özel sektörde çevre alanında en az iki yıl çalışmış olması gereklidir maddesinin bir açıklaması var mı?