• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed raporu örnekleri

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.
Diğer rapidli linkler çalışmadığı gibi yenilenenlerde çalışmıyor. Sadece izmir konut soyak ced örneği indirilebiliyor.. Yardımcı olunursa sevinirim.
 
Sadece izmir konut soyak ced örneği indirilebiliyor..rıca etsek lınkler rapıd harıcı bır yere upload edılebılırmı , cunku rapıd sılıyor sanıyorum .
 
Arkadaşlar ilk fırsatta linkleri yenileyeceğiz. ÇED leri paylaşan arkadaşımızın bu aralar işleri yoğun bu nedenle giremiyor internete.
 
AĞ kafeslerde Çİpura levrek yetİŞtİrme tesİsİ

AĞ KAFESLERDE ÇİPURA LEVREK YETİŞTİRME TESİSİ
İzmir İli Karaburun İlçesi Küçükbahçe Köyü Eğriliman Koyu
İZMİR / MART - 2009



Projenin Tanımı ve Amacı:proje konusu, faaliyetin tanımı, hizmet amaçları, ülke ekonomisi içerisindeki yeri, önemi, gerekliliği, kafes tipi ve kapasitesi, kafeslerin kaplayacağı alan ve projenin ne kadarlık alanda gerçekleştirileceği, stoklama yoğunluğu, yöreye sağlayacağı faydalar, ekonomik ömrü gibi hususların ayrıntılı açıklanması.

Kültür balıkçılığı ülkemizde son 25 yılda önemli gelişmeler göstermiş olan bir sektördür. İlk alabalık çiftliği 1970’lerde, denizde levrek ve çipura işletmesi ise 1985 yılında kurulmuştur. 2004 yılı değerlerine göre iç sularda 1301, denizlerde ise 358 adet olmak üzere toplam 1659 işletme bulunmaktadır
 

Ekli dosyalar

  • AĞ KAFESLERDE ÇİPURA LEVREK YETİŞTİRME TESİSİ.pdf
    873 KB · Görüntüleme: 913
Alçıtaşı Ocağı ve Konkasör Tesisi

Alçıtaşı Ocağı ve Konkasör Tesisi
Düzce İli, Kayna şlı İlçesi, Ye şiltepe-Dipsizgöl-Muratbey Köyleri


Proje; Knauf İnş. Yap ı Elem. San Tic. A. Ş taraf ından, Düzce İlinde i şletilmesi planlanan Alçıtaşı Ocağı ve Konkasör Tesisi Projesinin çevreyle etkileşimi, çevreye olabilecek etkilerine karşı önlemler ve önerileri içermektedir. Knauf İnş. Yap ı Elem. San Tic. A. Ş taraf ından Düzce İli, Kayna şlı İlçesi, Ye şiltepe-
Dipsizgöl-Muratbey Köyleri, sınırları dahilinde bulunan, 750,31 hektarl ık ve 47080 sicil nolu, VI. Grup İşletme Ruhsat sahas ının 426.227 m2 (42,6 hektar) lik k ısmında Alçıtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi kurulması işletilmesi planlanmaktadır. Proje alanı ve etrafını gösterir 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita eklerde sunulmuştur (Bkz.Ek-1).

Söz konusu proje için, Düzce İl Çevre ve Orman Müdürlü ğü tarafından 14.07.2008 tarihinde “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir” kararı verilmiştir(Bkz.Ek-10). 42,6 hektarlık proje alan ının, 10,1 hektarl ık kısmını ÇED Gereklidir karar ı verilmiş olan alan oluşturmaktadır. Proje alan ının geri kalan k ısmı ÇED Gereklidir karar ı verilmi ş sahan ın dışında kalmaktadır(Bkz.Ek-1a).

Proje alan ının, yakla şık 7,53 hektarl ık k ısmı devletin hüküm ve tasarrufu alt ında bulunan hazine arazisi olup, geri kalan kısmı şahsa ait tarım arazilerinden oluşmaktadır. Knauf İnş. Yapı Elem. San Tic. A.Ş tarafından ruhsat alanı içerisinde aşamalı olarak alınacak işletme iznine paralel olarak faaliyetin sürdürülmesi planlanmaktadır. Proje alan ı, mücavir alan s ınırları d ışında kalmaktad ır. ÇED Olumlu karar ının al ınmasını müteakiben, Düzce İl Özel İdaresi ’ne İşyeri Açma ve Çal ışma Ruhsat ı için gerekli
başvurular yapılacaktır. Proje alanında, açık işletme metoduyla, delme patlatma yöntemi kullan ılarak y ıllık, 230.000 ton (100.000 m 3) alç ıtaşı üretilmesi ve kurulacak olan k ırma eleme tesisinde i şletilmesi
planlanmaktadır. Ocakta üretimi yapılacak alçıtaşı, kırma ve eleme işleminden geçtikten sonra Knauf İnş. Yapı Elem. San Tic. A.Ş ‘ne ait alçı fabrikalarında hammadde olarak kullanılacaktır. Faaliyete başlanmadan önce mer’i mevzuat uyar ınca ilgili kurum, kurulu ş ve şahıslardan gerekli izinler alınacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • ALÇITAŞI OCAĞI VE KONKASÖR TESİSİ.pdf
    704.4 KB · Görüntüleme: 802
Gebze dİlovasi kati atik dÜzenlİ depolama tesİsİ Çed raporu

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI
GEBZE DİLOVASI KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ ÇED RAPORU
KOCAELİ İLİ, GEBZE İLÇESİ, DİLOVASI BELDESİ, ÇİÇEKTEPE MEVKİİ
PROJENİN TEKNİK OLMAYAN ÖZETİ
Projenin hedefi Gebze Dilovası Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin ÇED Raporunun hazırlanmasıdır.
Yatırımın gerçekleşmesi ile Gebze ve çevresindeki Hereke, Tavşancıl, Çayırova, Şekerpınar, Dilovası ve Darıca Belediyeleri (Gebze + 6 belediye) ile 12 adet organize sanayi bölgesinde ve bu sınırlar içerisindeki bireysel sanayi tesislerinde oluşan evsel nitelikli katı atıkların tamamı çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecektir. Proje 6 belediyenin yanında civar köyler için de hizmet verecektir. Söz konusu proje, Gebze ve yakınında bulunan 6 belediye (Hereke, Tavşancıl, Çayırova, Şekerpınar, Dilovası ve Darıca Belediyeleri) ile 12 adet organize sanayi bölgesinde ve bu sınırlar içerisindeki bireysel sanayi tesislerinde oluşan evsel nitelikli katı atıkların Türk Çevre Mevzuatlarına uygun olarak düzenli depolanmasını kapsamaktadır ve Gebze Dilovası Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ÇED Raporu, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği (ÇOB, 2003) uyarınca hazırlanmıştır. Projenin yapılmasına konu olan bölgede son nüfus sayımlarına göre (DİE, 2000) nüfus yaklaşık 460.000 kişi olduğundan; halihazırdaki günlük katı atık oluşum miktarı 427 ton/gün olarak hesaplanmıştır (Bkz. Tablo 5). Böylece yılda toplanacak katı atık miktarı günümüz şartlarında yaklaşık 155.714 ton/yıl olacaktır. Yine literatürlerde verilen ve ülkemizde ölçülen değerlere göre çöpün birim hacim ağırlığının mevsimlere ve diğer şartlara bağlı olarak değiştiği belirtilmektedir. Bu proje çalışmasında katı atık birim hacim ağırlığının 0,95 ton/m3 olduğu kabul edilerek, yıllık katı atık hacmi 163.909 m3/yıl olarak hesaplanmıştır.

Bölgede, gelecekte oluşacak atık miktarının tahmini öncelikle doğru bir şekilde yapılmış nüfus artış tahminine bağlıdır. Bölgede gelecekteki nüfus artış hızının yavaşlayacağı kabul edilmiş ve İller Bankası’nın alt yapı yatırımları için kullanılan kısıtlama katsayıları (p=3) ile gelecekteki nüfus değerleri hesaplanarak sunulmuştur. Toplam katı atık miktarı 4.700.338 m3 şeklinde bulunmuş ve sahada atığın en az %30 sıkıştırılacağı kabul edilerek depolanacak atık miktarı 20 yıl için 3.290.237 m3 olarak belirlenmiştir.


Kod:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

 
Arkadaşlar bişey sorabilir miyim..Çed raporu bu yıl mı uygulamaya konuldu?Bu çed raporu olmadan fabrika filan kurulamıyor ve her fabrikaya çevre mühendisi şart oluyor değil mi yani bu sayede çevre mühendislerinin önemi artıyor..Öyle değil mi?
 
ÇED raporu yıllardır var. Çevre mühendisinin önemi demeyelimde fabrikanın çevresel etkilerinin öneminin altı çiziliyor. Bu aralar her fabrikaya çevre mühendisi şart olmasın diye uğraşıyorlar. Çevre görevlisi yeter diyorlar.
 
böyle devam edebilmesi için bir takım çalışmalar olduğu gibi böyle devam etmemesi içinde bir çok çalışma var
 
Üst