• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed görüşü yorumlarınıza ihtiyacım var

Ecrin.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
x
Merhabalar,
Tehlikesiz atık (ambalaj) geri kazanım işlemi yapıyoruz. ÇED kapsam dışı yazımız var fakat yönetmeliğe bakınca kafam karıştı. ÇED Yönetmeliği Ek-2 listesi 5. madde e bendi " Günlük kapasitesi 100 ton ‘un altında olan tehlikesiz atıklar ve/veya belediye atıklarının geri kazanıldığı ve/veya biyobozunur atık işleme (mekanik ayırma, biyokurutma, biyomeytanizasyon, kompost) tesisleri " olarak geçen bir madde var. Bu maddeden neden tabii tutulmadığımızı anlam veremedim. Maddeyi mi yanlış algılıyorum acaba. Kapsam dışı olmak daha iyi tabi :) sadece merak ettim yanlış anlamamak adına.

Ambalaj Atığı ve Tehlikesiz Atıklar farklı atık türleri. Siz hangi atıklarla çalışıyorsunuz? Ambalaj Atığı Geri Kazanım Tesisi için başvuru yapmış olabilir misiniz?

ÇED Yönetmeliği Madde 4.
v) Kapsam dışı: Niteliği, prosesi, türü, üretim yöntemi vb. itibariyle, bu Yönetmelikte yer almayan veya bu Yönetmelikte yer almasına rağmen Ek-1 ve Ek-2’deki listelerde belirlenen eşik değerlerin altında planlanan projeleri,

Son düzenleme:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ecrin.Lisansınız tehlikesiz atıklar olabilir ama lisansta hangi atık kodları ile çalışacağınız yazıyor? Yalnızca ambalaj atıkları kodları varsa ÇED'de atfedilen tehlikesiz atık kategorisinde değerlendirilmiyordur diye düşünüyorum.

Sadece kalın vurgulanan yerleri okuyunca, Kapsam Dışı oluyorsunuz.

ÇED Yönetmeliği Madde 4.
v) Kapsam dışı: Niteliği, prosesi, türü, üretim yöntemi vb. itibariyle, bu Yönetmelikte yer almayan veya bu Yönetmelikte yer almasına rağmen Ek-1 ve Ek-2’deki listelerde belirlenen eşik değerlerin altında planlanan projeleri,

Son düzenleme: