@MEHMET TURAL
Kardeşim, öncelikli olarak meslek hoşuna gidiyorsa yapmak istediğin bir şey ise devam et derim.
Gelelim istediğin soruların yanıtlarına.
Şöyle ki özel sektör durum içler acısı fakat "ben okudum 4 yıllık bana yüksek maaş verin kafasına girersen aç kalırsın
" Özel sektörde deneyim demek her şey demek.
İlk işe girerken alacagın maaş asgari ücretin bir tık üzeri olacak. sonradan senin göstermiş oldugun performansa göre artacaktır. Ben 1750 tl başladım şu anda durumum iyi diyebilirim. Özel sektörde de danışmanlık firmalarında başlarsın. Sektörün en ölücü yeri burasıdır. Bir fabrikada başlayabilmen için öncelikle iş güvenliği uzmanlık, kalite, tmgd gibi ekstra özellikler yüklemen gerekiyor kendine sadece mühendislik fak. bitirmek yeterli olmuyor. ( iş ilanlarına bakarsan görürsün zaten) Kamu sektörü her işte oldugu gibi rahat kısım
girebilmek önemli fakat sorun girme kısmında çıkıyor.
Benden sana bir tavsiye eğer bu sektörde ilerlemek istiyorsan nacizane abi tavsiyesi. Okurken girebiliyorsan gir bir danışmanlık şirketine veya atık firmalarına veya fabrikaya maaş alman önemli değil tecrübe için çalışmayı dene derim. Üniversiteyi bitirdiğin zaman emin ol sana çok şey katacaktır.
Umarım bir nebze yardımcı olabiliriz
Eğitim hayatında başarılar dilerim.