• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bir tesisin başka bir tesisi etkilemesi hakkında

• Konuyu başlatan Anonim (b697)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (b697)

Merhaba.

Fabrikamızın bulunduğu alana yakınlarda küçük bir beton tesisi var. Oradan gelen toz maalesef fabrikamızı etkiliyor. Çok değil ama örneğin araç park yerimizdeki tozlar veya ağaçlarımız etkileniyor. Sadece bilgilenmek amaçlı görüşlerinizi almak istiyorum. Bu gibi durumlarda yasal haklarımız neler? Ya da hangi yönetmeliklere göz gezdirmeliyim. Örneğin kendileriyle veya il müdürlüğü ile iletişime geçilecekse tesis adına bunu çevre mühendisimiz mı yapılmalı? veya İnsan kaynakları mı? Zamanla onlarda önlem alacaklar diye düşünüyorum. Çünkü henüz yeni. Ancak bilgilenmek için sormak istiyorum. Neler yapılabilir?

Anonim (b697)
Adli yönden başvuruyu kimin yaptığının önemi yoktur. Bir kişi (Yetkili olabilir veya olaydan zarar gören kişi, bu da anlattığınıza göre herkes) şikayette bulunabilir. Duruma göre TCK 181 ve 182 kapsamına girmektedir.

İdari yönden İl Çevre'ye durumu bildirebilirsiniz. Belediye Çevre Koruma da duruma göre yetkili olabilir lakin İl Çevre ve OSB içindeyseniz OSB Müdürlüğü daha iyi yardımcı olabilir. Oraya gidip (İl Çevre yapabilir) ceza yazabilirler.

İdari tarafta bu konuyu hızlı aksiyon için delillendirmeniz gerekir.

Saygılarımla.