Merhabalar;
Öncelikle planın başlıklarını hazırlaman gerek. başlıklar için aşağıda yazacağım konuların başlıklarını seçebilirsin.
örneğin atık yönetim ilkelerinden bahsedersin önleme tedbir yakınlık ve kendine yeterlilik ilkelerini anlatabilirsin. Bu başlık altında çevre bilincinin önemini artırılmasını ve sonuçlarını yazarsın.
Daha sonra atık yönetim planı genel hususlarından bahsedersin. Nelere dikkat edildiği kimler tarafından yürütüldüğü nasıl bir yol izlendiğini vb.
Sonrasında plan kapsamını anlatırsın. Birlik hizmetiniz varsa birlik üyelerinizden kısaca bahsedersiniz. Planın bütün üyeleri kapsadığını belirtirsiniz.
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ilinizin coğrafi alanını ve yapısını, jeolojik yapısını, deprem durumunu, yeryüzü şekillerini (dağlar ovalar akarsular vb.) kıyı sınırlarını, kıyı özelliklerini, denizi varsa denizinin özellikleri, iklimi ve bitki örtüsü, yağış durumu, sıcaklık değerleri, buharlasma, max. Min ort. Ayrı ayrı
Sosyo kültürel hayattan bahsedersin. Geçmişten günümüze ( eğitim sağlık kültür turizm)
Afet yönetiminin nasıl yürütüldüğü krizin nedeni gelişimi alınacak önlemleri
Asıl konu bundan sonra baslıyor.
İlinizin ve varsa birlik üyelerinizin tek tek tanıtımları yapılıp iletişim bilgilerini çevre ile ilgili bir durumda yetkilisinin adı soyadı iletişim bilgileri nüfus bilgileri oluşan atık türleri % ve miktarları yaz kış miktarları vb. çok detaya girmeden anlatabilirsiniz.
Sonra yine aynı şekilde iliniz ve üyeleriniz için tek tek katı atık toplama ile ilgili mevcut durumu hali hazırda yapılan işlerden bahsetmelisiniz. ( tıbbi atıklar evsel atıklar piller ambalaj atıkları hafriyat toprakları vb. ) atıkları nerelerden kaç ton topladığınızı belgeleriniz varsa onları koyarsınız. Bunun dışında bitkisel ve motorin yağlar lastikler elektronik atıklar vb.bu konulara değinirsiniz.
Katı atık bertaraf üniteniz varsa ondan bahsedersiniz. Vahşi depolama yerinizin özelliklerinden ıslah çalışmalarından ne zamandan beri kullandığınızdan bahsedersiniz.
Yine ilinizin ve üyelerinizin tek tek atık toplama ve bertaraf için neresini kaç yılından beri ve ne kadar süreyle kullanacağını vb. katı atık bertaraf yeriniz varsa her bir üyenin aylık getirdikleri miktarları tablo şeklinde ekleyebilirsiniz.
Atık yönetim mevzuatından bahsedersin hangi yönetmeliklerle bağlantılısınız onları birkaç cümle ile açıklarsınız. belediyeleri ilgilendiren kısımlarından sorumluluklarınızdan yetkilerinizden bahsedersiniz. İlçe belediyelerinizin görevlerini yazarsınız.
Yönetmeliklerden sonra ilinizin ve üyelerinizin gelecek nüfus tahminlerini yazarsınız. İller bankasının metodunu yada aritmetik artış metodunu kullanabilirsiniz
Katı atık üretim tahminlerinden kişi başına düşen katı atık miktarlarından bahsedersiniz. Katı atık miktarlarının kaynaklarını anlatırsınız. Katı atıkların nasıl toplandığını taşındığını nerelere götürüldüğünü yazarsınız.
Geri kazanım prensiplerini ve hedeflerinizi yazarsınız toplama, ayırma, ayıklama, atık toplama geri kazanım merkezlerine getirtme vb. anlatırsınız.
Tehlikeli atıkları unuttum ondan da bahsedersiniz.
Hangi araçlarınız hangi atıkların toplanmasından sorumlu plakalarını yazarsınız.
Park, bahçe ve organik atıkların toplanmasından bahsedersiniz.
İlinizdeki konteynır sayılarını araç sayısını araç kapasitelerini yazarsınız
Tüm bu atık toplanmaları ile ilgili bilinçlendirme, eğitim ve uygulamanın başarısını değerlendirirsiniz.
umarım bu yazdıklarım biraz olsun sana yol gösterir. iyi çalışmalar dilerim. kolay gelsin...