• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği

Cansu Bağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2011
Firma
DYO BOYA FABRİKALARI
BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 17.06.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27967

Amaç: Bu Tebliğin maksadı, bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan bazı tehlikesiz atıkların çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, atık miktarının azaltılması, geçici depolanması, geri kazanım tesislerinin kurulması ve bu tesislerin çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanmasına yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesi için gerekli idari ve teknik esasların düzenlenmesidir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği.pdf
    433.3 KB · Görüntüleme: 458
@Sevim KAYA
ayrıca dün tehlikesiz atık geri kazanımı yapan firmama ayp den denetim geçirdik ist il çevreden ayp ile çalışmaları devam durumda
 
Çevre Mühendisleri Odasına konu ile ilgil yazdığım mesajı ve kendilerinin yanıtlarını sizlerle paylaşıyorum. Konunun üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Sizler de görüş ve önerilerinizi ve gelişmeleri paylaşırsanız memnun olurum.

Sayın Yetkili, Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği Danıştay Kararı ile durduruldu ve Bakanlık da karşı (itiraz) davası açtı. Bu konu ile ilgili ve sürecin ne kadar devam edeceği ile ilgili bilginiz var ise paylaşmanızı rica ederim. Ayrıca bu süre içerisinde izin ve lisans başvurularında red cevabı alan firmaların akibeti ne olacak? Satınalımlarında kullanmak istedikleri lisans veya GFB lerini alamamış ve maddi kayıba uğramış olacaklar! Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz ve firmaların haklarını aramaları için ne yapılmasını öneriyor ve öngörüyorsunuz?

Sayın Nihal Ş. AKSOY,

Bildiğiniz üzere Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği alt yapısı bile oluşturulmadan yayımlandığı için bu güne kadar zaten sancılı bir süreç geçirmekteydi. Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma,Tehlikesiz Atık Geri Kazanım ifadelerinin içleri bile doldurulamadan tebliği için yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Konu hakkında Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşme yaptığımızda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan tebliğ ile ilgili bütün uygulamaları durdurun şeklinde bir talimat geldiği söylendi. Örnek olarak İl Müdürlüğü;Emisyon ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım konulu çevre izin/lisansına başvurduğunuz takdirde sadece emisyon konulu uygunluk yazısını vereceklerini belirtti.

Çok haklısınız Geçici Faaliyet Belgesi başvurusu geri dönen onca işletme yada ciddi paralar harcayıp yatırım yapıp toplama ayırma tesisi izni yada geri kazanım lisansı alan firmaların akıbeti ne olacak bilinmiyor. Hak kaybına uğradığı aşikar olan bu firmaların, hem işletmeleri hem de geri kazanım sektörü daha fazla zarar görmeden en kısa zamanda haklarını yargı da aramaları faydalı olacaktır. Aynı zamanda firmaların mağduriyetleri hususunda bakanlığın ilgili şubesine başvurmaları da yarar sağlayacaktır.


TMMOB ÇMO ANKARA ŞUBE YÖNETİM KURULU

.....ve başka bir konu başlığı altında paylaştığım ilgili dosyalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz! https://www.cevremuhendisleri.net/konu/mevzuat-kütüphanesi.7549/#post-59433
 
Konu ile ilgili son onbeş gün içerisinde herhangi bir gelişme oldu mu acaba? Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
 
Yürütmeyi durdurma kararı elinde olan var mı? Şimdi ben tehlikesiz atıklarımıgönderirken firmadan lisans isteyecek miyim istemeyecek miyim?
 
Teşekkür ederim Göksel Beygördüm ben de. Şimdi tebliğ yürürlükte ama yürütmesi durdurulmuş. Ben şimdi firmalardan lisans isteyecek miyim istemeyecek miyim bilmiyorum. Neye göre atık vereceğim firmalara bir bilgisi olan var mı?
 
Tebliğin yürütmesi durdurulduğu için bu tebliğ kapsamındaki yükümlülükleriniz askıya alınmış oluyor. Bu durumda bu kapsamda lisans arama zorunluluğunuz olmaz ancak kendi fikrim ve tecrübelerime göre siz yine de mümkün olduğunca uzun vadeli düşünüp lisanslı yerleri tercih edin. Kısa vadeli planlamalar için diğerlerini seçenek olarak görebilirsiniz.
 
Haklısınız Göksel Bey. Firma benden atığımı almak istiyor ama lisansı henüz yok. Benim onlara atığımı satmak içinyasalbirdayanağımın olması gerekiyor.Bakanlığa görüş soralım diyoruz. Çed izinlisans dairesine sormak en iyisi galiba.
 
@zuhall
Satmamak için kullanılan yasal dayanağın yürütmesi durduruldu, yani sizi bağlayacak mevzuat şu an yokdiyebiliriz :) ama tabi garantye alıp görüş isteebilirsiniz.
 
Bugün bakanlık ile görüştüm çed izin lisans dairesi endüstriyel atık lisansları birimiyle. Şuan lisans istemeyebilirsiniz satışınızda bir problem olmaz diyorlar. Ancak onlarda çevre yönetimi genel müdürlüğüne bunu resmi yazı ile sormuşlar cevap gelmemiş. Konuştuğum beyefendi kendi kanaatim dedi. Ama tebliğ değiştiğinde yine lisans şartı olacak. Şimdilik böyle...
 
Bizde tehlikeli ve tehlikesiz atıkları yakmak için başvurduğumuzda tehlikesiz atıklarla ilgili tebliğ durdurulduğu için GFB miz reddedildi. Şuan tehlikesiz atıklarla ilgili herhangi tebliğ ya da yönetmelik olmadığı için bakanlık başvurulan GFB leri maalesef ki reddediyor :(
 
sanırım bu değişiklikle artık metal hurdaların ve plastik tehlikesiz atıkların 2015 e kadar lisanssız gönderimi sona ermiş oldu.
 
a) 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ve 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b)
bendi 1/1/2015tarihinde,

8. maddenin ç bendi

ç) Tehlikesiz atık beyan formunu, her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan internet tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak, çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla,

yani biz bu sene bildirim yapmayacakmıyız?
 
@Nuri Ünal
her ay kütle denge yapacaksınız.
 
arkadaşlar daha önce metal hurdalarla ilgili bir genelge vardı o hala geçerli ise sanırım muafiyet devam ediyor olabilir
 
Üst