• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

yok artık daha neler kimya mühendisleri ne biliyor da arıtma ile ilgili ne yapacak bizim dört sene arıtma diye diye adımızı bile arıtma der hale geldik çok saçma umarım böyle bişey olmaz
 
@Cem Yılmaz baya geç oldu cevap yazmak ama.
Evet bir itiraz ya da görüş yazısı desek daha doğru hazırladık. Şirket olarak başvuru yapacağız muhtemelen şuan onay sürecinde ok derlerse ileteceğiz.

ÇMNet olarak grup kurulacaksa ben bu gruba dahil olabilirim.
 
farklı bi sorum olacaktı. yönetmeliği okudum ama göremedim yada algılayamadım, yayım tarihi itibariyle mi yürürlükte yoksa belli bi süre sonra mi yürürlüğe girecek?
 
Anlamıyorum arkadaş bu işi herkes mevzuata gömüldü.. Kim bize YİNE nereden geçirdi onu ayıkmaya çalışıyoruz.
Yanlış anlamadıysam eğitimi verecek insanlar; bize üniversitede ders veren öğretim üyeleri ve süre muhtemelen bir hafta..
Üniversitede 4 yılda öğretme fırsatı bulamadıkları neyi öğretecekler şimdi para karşılığı ve düdük kadar sürede? Çevre görevlisi eğitiminin laciverti..
Bu eğitimin amacı çevre mühendisi olmayanlara azıcık ucundan arıtma tesisi çalıştırma eğitimi verip, yetkilendirmek mi? Çark nasıl dönüyor dolaşıyor bizi kaydırıyor? Okurken yaktığım 4 yılıma yazık madem böyle de meslek sahibi olunacaktı başka bir bölümle kendimi yedekleseydim madem.. Adamı işinden soğutuyorlar!
 
Arkadaşlar organize sanayi de çevre mühendisi olarak çalışmak nasıldır iş riski ceza durumu vs nasıl olur yeni başlayacak tesis yani bitmiş yeni işleme alınacak
 
Merhaba ,

Kendinizi çalışacağınız firmayı ve sektörünü daha iyi belirtip anlatabilirseniz arkadaşlar size gerekli fikirlerini belirtebilir.
Bu şekilde OSB' de çalışacaksınız ama neresinde ne yapacaksınız pek belli olmamış.
 
@Fatih Koçak merhaba şöyle söyleyim organize sanayinin yeni atıksu arıtma tesisinde 1 yıllık sözleşme ile özel firma adı altında çevre mühendisi olarak işe başlama durumum var. tesis daha yeni yapıldı hiç su girişi olmadı fakat endişelerim var iş nasıldır ceza durumları nasıldır 4 5 tane işçi olacak dediler ama tek çevre mühendisi ben olacakmışım üstesinden gelebilir miyim karar veremedim tecrübeli arkadaşlara sormak istedim.
 
@HTM benim siz bi sorum olacaktı, atık su tebliğine göre şu an tecrübe şartı vs aranmıyor değil mi? tebliğin yürürlüğe girme tarihi yayım tarihi değil miydi??
 
@ezmeyra Aynı tebliğde uyum süreci için 3 yıl süre verilmiş. O nedenle acele etmiyor işletmeler.

@HTM öncelikle hayırlı olsun, "ceza durumları" kısmına bu kadar takılmanıza üzüldüm. Diken üstünde çalışmak, sizin çalışma veriminizi düşürür. Ceza, her işletme ve her çalışan için karşılaşılabilecek durumdur. Konuyla ilgili ilk iş tecrübeniz olacaksa tek çalışmak sizi zorlayabilir. Altından kalkılmayacak şeyler değil tabi ki. Yardımcı olabileceğimiz konularla ilgili sormaktan çekinmeyin. Zaten birçok konunun da forumda mevcut hâlde bulunduğunu düşünüyorum
 
@Cem Yılmaz teşekkür ederim aslında hiç cezayı düşünmemiştim fakat işte organize kendi bünyesine alır mı diye sorduğumda bana onun cezasıyla kimse uğraşmak istemez diye bir şey dendi bana bende size sormak istedim.
 
Üst