• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisleri bilgi sistemi

esrasanli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şubat 2010
Müdürlükten gelen bir yazıda, online.cevre.gov.tr adresinde bir de Atıksu Arıtma Tesisleri Bilgi Sistemi uygulaması hazırlanmış. (Baktım henüz böyle bir uygulama göremedim). Arıtma tesisimize ait verileri bu sisteme yükleyecek ve güncellemesini sağlayacakmışız. Yazıyı başka alan ya da uygulamayı gören var mı?
 
@Kenan Atalar
Siz sistemi firmanızın kullanımına açtırın. İlk sayfada oluşan atıksu miktarı, arıtma olup olmadığı sorgulanıyor. İlk sayfayı size uygun olarak doldurun. Sistem zaten verdiğiniz bilgilere göre ek bir sayfa açacak veya açmayacaktır. İlave sayfayı açmasa dahi il müdürlüğü sizin dolduracağınız ilk sayfayı görebilecek ve yorumlayabilecektir.
 
@Yasemin Aslantürk
Diğer konu başlığı altında paylaştığım bakanlığın göndermiş olduğu yazıda da atıksu üreten tesislerin bildirim yapması gerektiği yazıyor. Bildirimin yapıldığı ilk sayfada da tesise ilişkin bilgiler ile arıtma olup olmadığı sorgulanıyor. Arıtma yok ise de ne yapıldığı (başka bir AAT'ye mi bağlı, arıtma yapmadan kanalizasyona bağlı, foseptikte bertaraf, alıcı ortama veriliyor) sorgulanıyor. Bunun sorgulanması bile arıtma tesisi olsun olmasın atıksu üreten tüm firmaların bu bildirimi yapması gerektiğini gösteriyor.
 
Atıksu Arıtma Tesisleri Bilgi Sistemi adı sadece arıtma gibi algılanıyor ama beyan sisteminde, ilk aşamada sizden istenen bilgi atık suyu ne yaptığınızla ilgili arıtma yoksa 4 seçenek bulunuyor, başka bir AAT ' ye bağlı, arıtma olmadan kanalizasyona bağlı, fosseptikte bertaraf veya alıcı ortama verilmesi gibi bilgilerden birini seçmeniz gerekiyor.

Yani atıksu oluşuyorsa (ki oluşmayan bir işletme var mı bilmiyorum) sisteme giriş yapılacağı anlaşılıyor.
 
Arkadaşlar konuya yeni dahil oluyorum:( biraz geçiktim sanırım. Devlet hastanesinin arıtma tesisi yok, direk kanalizasyon sistemine bağlıyız peki biz sisteme giriş yapacakmıyız ? Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
 
@Nap

Merhabalar ;İl Md'den gelen arkadaşlar zaten OSB içerisindeki kuruluşlara denetime geldiklerinde OSB'nin arıtma tesisi varsa atıksu kısmına pek bakmazlar.Çünkü denetimi OSB'ler yapıyor. (Bağlantı izin Belgesini vermeleri gibi).Ancak alıcı ortama deşarj söz konusu olduğunda durum değişiyor.
 
bütün tesisler kayıtlarını girsinler sisteme arkadaşlar....
Alıcı ortam Belediye Kanalı veya OSB ayrımı yapılmaksızın atıksu üreten tesisler sisteme giriş yapsınlar...
 
Biraz araştırdım. OSBlerde bu verileri girmişler fakat firmalarında bu sisteme kayıt olup yapmaları gereken küçük bir işlem var. OSB de olup, arıtması olmayan ve kanal hattı OSB arıtmasına bağlı olan firmalar. Gene bu sisteme kayıt olup açılan ilk sayfada arıtma var mı seçeneğine hayır cevabını verecek ve başka bir ATT ye bağlı seçeneğini seçip kaydedecekler miş.
 
Arkadaşlar konu çok eski tarihli fakat sorularım var. Şöyle ki; çalıştığım firmada atık su arıtma tesisi bulunmakta ve çıkan suyu foseptiğe veriyoruz. Sisteme kayıt edilmesi gerekiyormuş fakat danışman firma sanırım kaydetmemiş. Ben tam zamanlı çalışmaya başladığım zaman danışman firma bana sisteme kaydedilmesi gerektiğini söyledi. Acaba gecikmeli olarak sisteme tesisin kaydını yaparsam bir sorunla karşılaşır mıyım ? Şimdiden teşekkürler.
 
@levenntyildirim

Danışman firma bununla ilgili ADT (Aylık Değerlendirme Tutanağı)'de bir şey yazmış mı? Önce bunu öğrenin sonra bildirimi yaparak İl Çevre'ye durumu yazı ile bildirin derim.

İyi Çalışmalar,
 
@Melih Coşar danışman firma arıtma tesisine teklif vermiş fakat fabrika başka firmanın teklifini değerlendirmiş. Bu sebeple danışman firma arıtma kısmıyla ilgilenmemiş. Yüz yüze konuştuğumda da konu ile ilgili çalışma yapmadıklarını belirttiler. İl Çevre'ye tanışma ve konuyu danışma amaçlı aramayı düşünüyordum, ilk olarak forumda konuyu paylaşmıştım. O zaman ben direk İl Çevre'yi arıyorum.

İyi çalışmalar, teşekkürler.
 
@levenntyildirim Bu nasıl bir danışman firmaymış ki tesisteki arıtmaya ayrıca danışmanlık teklifi kabul edilmedi diye Arıtmanın ÇBS Uygulama Kaydını dahi yapmamış!
Siz sayfayı açtırıp beyanı yaparsınız sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Zaten AAT bilgi sistemi de değişecek yakında.
İyi çalışmalar..
 
Arkadaşlar, arıtma tesisinin verilerini sisteme girerken resmini eklediğim adıma analiz sonuçlarını mı yoksa projedeki değerleri mi yazmam gerekiyor ? bir de biz bu verileri sisteme girip beyanı yaptıktan sonra herhangi bir başka işlem yapmamız gerekecek mi ya da il müdürlüğünden gelen olur mu konuyla ilgili ?
 

Ekli dosyalar

  • asd.jpg
    asd.jpg
    22.1 KB · Görüntüleme: 42
Analiz değerlerini yazacaksın. Daha sonra başka bir yere bildirim yapmana gerek yok. İl müdürlüğü zaten senin girdiğin değerleri görüyor.
Ben bu değerleri yazarken yazdığım yılın ortalamasını yazıyorum hep.
 
Peki illa akredite olan bir kuruluşun yaptığı analizin değerlerini mi yazmalıyız buraya ? Elimde diğer fabrikamızın numune alarak kendi iç kontrolü için yaptığı analizlerin sonuçları var mesela. Analizi yapan firmaya Fabrika ismini yazarsak sıkıntı olur mu ?
 
Üst