• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atiksu aritma tesisi kimlik belgesi alimi için 4 ay içinde başvuru yapilmalidir.

@Turan Elieyioğlu

işini iyi yapan bir firma önerebilirim. ASM Arıtma. kendilerini tanımıyorum ama danışmanlığını yaptığım birkaç tesise arıtma kurmuşlar. gayet sorunsuz çalışıyor tesisleri.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@efe06 gereklı degıldır dıye düşünüyorum , bahsettıgınız maddeye ıstınaden.

bugun ıl çevreye kimlik belgesı ıle ılgılı suyunu gerı donusturen fırmaların nasıl başvuru yapacağıyla ılgılı danıştım. bana da belge ucretınden bahsettı fakat konu bıraz karıtı gıbı. beton santrallerınde suyunu gerı dönüştürerek kullanan fırmam ıcın sormuştum. teknık uygunluk raporu yapmam gerektıgınden bahsettı, bu konuyu bılıyordum fakat uygulamamıştım hıc. para yatırmam gerekliliğinden bahsettı teknık uygunlukla ılgılı.sanırım arıtma tesısı kımlık belgesiyle ılgılıydı söylemek ıstedıgı. atıksu arıtma tesısı kimlik belgesı verilmesi işlemlerine suan için atıksu arıtma tesısı proje onayı tesislere verıldıgınden bahsettı. beton santrallerınde gerı donusumlu kullanılan arıtma tesıslerı ıcın sormuştum. teknık uygunluk raporu yapıp sonra kimlik için başvurun denıldı.

teknık uygunluk raporu ve suyunu gerı donusumlu kullananlar ile ilgi tecrübelerini paylaşabilecek birini bulurum umarım:)
 
@Çiğdem Selişter

kimlik kartları için son birbuçuk ay kaldı artık almak için. 2015/06 genelgede detaylarından bahsediyor. özetle proje onayı ve geri dönüşümlü proses kullananlar bu kimliği almak zorunda. başvuru formuda genelgenin arkasında bulunuyor. normal şartlarda proje onayı olmayan bir AAT zaten su deşarj edemez, işletilemez. proje onayı olupta geri dönüşüm kullanacaksa artık teknik rapor hazırlanmalıdır. çünkü artık deşarjdan muaf sayılıp yükümlülüklerinin bittiği, ayrıca her ne olursa olsun hiçbir alıcı ortama su deşarjı yapmayacağını tahhhüt eder bu teknik raporla. bunun için örnek istersen elimizde var, başvuru nasıl olur dersen, üniversitelerin çevre mühendisliği bölüm başkanlığını araman yeterli. tanıdık bir üniversite olursa işlemlerini daha hızlıda yapabilirsin. teknik raporda il müdürlüğü olarak dikkat ettiğimiz noktalar var. en önemlisini özellikle belirteyim; diyelim x üniversitesine hazırlattın. bu süreçte tabiki para yatırılıyor, gerekli prosedür işliyor, ve hazırlanıyor. en son senin eline bir teknik rapor hali geliyor. bunu il müdürlüğüne sunduğunda özellikle bir adet kopyası olmalı, her sayfasında ilgili öğretim uyelerinin parafları olmalı, özellikle teknik rapor üniversitenin evrak kayıtından çıkmış olduğunu gösterir üst yazısı olmalı. şunu demek istiyorum belki bilirsin ama; bizlere rapor geliyor ancak sadece ilgili hocaların ve bölüm başkanının imzası oluyor sadece. yani pc de hazırlanıp imzalanmış ve gönderilmiş gibi. ama bu rapor ıslak imzalı (ya da elektronik imzalı) bir evrak kayıt çıktısı gerekiyor.
bunun yanında her il müdürlüğü şart koşarmı bilemeyiz ama, içerisinde "hiçbir şekilde alıcı ortama kullanılmış su ve atık deşarj etmeyeceğimize..." gibi noter onaylı taahhütname olmasını şart koşuyoruz. bunun detayları için de 04.03.2014 tarih 2014/07 genelgesini incelemeni tavsiye ederim. sadece biraz yazışma, zor bir iş değil. kolay gelsin
 
Esra hanım merhabalar,

Bizim bu konu ile ilgili üniversitenin hazırladığı kapalı çevrim raporu ve il çevrenin proje onayından muafiyet yazısı mevcut..

Bu durumda yine aat kimlik belgesi için başvuru yapılması gerekiyormu acaba?
 
proje onayı ve geri dönüşüm prosesi olan AAT ler kimlik belgesi alacaklar.
alıcı ortama deşarj olsun olmasın, bu iki kriter almak zorunda.
diğer yandan eğer tesis OSB bölgesinde ise ve OSB nin arıtmayla biten bir alt yapı sistemine deşarj yapılıyorsa bu tesisler AAT kimlik belgesini almayacaklar. il müdürlükleri bu AAT lerin kimlik bilgilerini OSB idaresinden alacaklar.
eğer tesis OSB de bulunuyor ancak OSB nin arıtımı yok ise, alt yapı sistemi mevcut değil ise bu işletmenin AAT si multerif tesis olarak kabul edilecek ve çevre izninde belirtilen koşullar geçerli olacak, kimlik belgesi almak zorunda kalacak.
aynı şekilde tesis ister OSB'de isterse başka bir yerde dursun, belediyeye ait alt yapı sistemine suyunu deşarj ediyorsa bu durumda da kimlik belgesi almayacak. muhattap belediyeler olacak arkadaşlar.
 
@E.Kaya hanım merhaba,
İl Çevre ile görüşemedim ben. Beton santrallerininde AAT alması gerekiyormuş anladığım kadarıyla (fiziksel çöktürme havuzları var). Ancak benim bulunduğum il, üniversite onaylı teknik rapor istemiyor dolayıısyla ben sadece bankaya para ytırıp akabinde Ek 1 formunu doldurup mu başvuru yapacağım. Yoksa yinede üniversite raporu hazırlatacak mıyım? Nitekim çevre izinlerini de almıştım bu beton santrallerin.
 
ya benim de bugün bu aat belgesine başvuracağım bir tesisi var. parayı yatırıp formu doldurup mersin il çevreye vermeyi düşünüyorum. bu işin var mıdır başka bir prosedürü? ilgili kimse ile de görüşemedim..
 
@ritimsiz ben kocaeli il çevre ile görüştüm. başvuru formu ve dekont ile başvurularımız oldu dedi. Nitekim ben çevre iznide alırken üniversite onaylı teknik rapor hazırlatmadım yani. Bunuda sordum bakalım gün içerisinde toplantı yapıp bize dönecekler
 
beton santrali için teknik rapor hazırlatılması zorunluluğu yok. aslında beton santralleri için değil, geri dönüşüme müsait AAT ler ve prosesler için teknik rapor şartı yok aslında. genelge incelendiğinde de bir maddede bundan bahseder. öenmli olan geri dönüşüm kullanacak işletme, asla alıcı ortama deşarj etmeyeceğini tahhhüt etmesi yeterli. teknik rapor ve veya tahhüt ile çevre izni sorumluluklarından ayrılmış oluyor işletme su konusunda. OSB bölgesinde bulunan ve kanalizasyon sistemine veren AAT ler dışında tüm AAT ler, geri dönüşümlü prosesler bu kimliği almak zorunda. (biz ilimizde teknik raporu şart koşuyoruz, her il şart koşmayabilir.), parayı yatırıp, formu doldurup başvuru yapılabilir ama çevre izni belgesinde belirtilen sorumlulukların geri dönüşümlü prosesle bittiğini resmi olarak belgelendirmek gerekli, teknik raporla ya da noterde taahhüt hazırlayarak. sıkıntı olabilir. ayrıca@Elmas Maden arkadaşım, bay ya da bayan olduğunu bilmediğin isimlerden bahsederken senin ismini alınt yaptığım gibi yapmanı isterim. ne E.Kaya hanım değilim. bay kullanıcıyım.
 
Atıksu arıtma tesisleri bilgi sistemi başlıklı konudan alıntı arkadşalar:


AAT kimlik bilgisi için şu durumlar var arkadaşlar;
işletme OSB de ise ve OSB nin arıtma ile biten alt yapı sistemi var ise, işletmenin AAT si olsun olmasın, bu alt yapı sistemine bağlantı izni varsa kimlik başvurusu yapmayacak. işletme OSB de ancak OSB nin artıması yok ise zaten o işletme mülterif tesis olarak değerlendirildiğinden çevre izni koşullarına göre muamele görür, kimli başvurusu yapar, su konulu yükümlülükleri ne ise sorumludur.
işletme eğer suyunu belediyenin altyapı sistemine bağlantı iznini alarak veriyor ise, bu işletme de kimlik başvurusunda bulunmaz.
bu söylediğim iki durumda da OSB ve/veya BELEDİ nin AAT si olduğundan, tüm atıksular burada arıtılarak alıcı ortama verildiğinden, tüm AAT bilgileri ve işletmelerin AAT bilgileri konusunda muhattap OSB ve BELEDİYE yönetimidir.
bunların dışında, AAT proje onayı olan, teknik raporu olan, geri gönüşüm prosesi kullandığını resmi şekilde noter hurunda taahhüüt ederek kullanan tüm AAT sahipleri kimlik başvurusunda bulunmak zorunda arkadşalar.
 
@cilgincevreci
bu konuda herhangi bir tecrübem olmadı. çevre izninden muaf olmanız deşarj yapmadığınız anlamına gelmediğinden ve bir AAT var, debisi var, yükü var, başvurma zorunluluğu var diye düşünüyorum. pazartesi günü bunun hakkında detaylı bilgi edinip söyleyebilirim ancak bir ricam var sizden; EPK geçiçi 8. madde de bir açıklama yok. ayrıca bu muaflık konusunu detaylı şekilde anlatırmısın? bilgimiz olsun, araştırmamız kolay olsun
 
Üst