• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı Yardım...

Orhan Şeker

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2012
Firma
ÇAK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (LTB)
Arkadaşlar iç tetkik raporu hazırlıyorum ve çok kapsamlı bir rapor olduğundan yönetmelikleri daha derinden inceleme şansı buldum.

Şimdi bir firmamız ahşap kaplama ,sunta üretimi yapıyor ek2 kapsamına giriyor ve Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin” Atık Listesi (Ek IV) kapsamında bulunan “03 01 05” kodlu atığı üretiyor.

03 01 05 = 03 01 04 (tehlikeli atık ıceren) dışındaki talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar

yani tehlikesiz atık uretmekte. ve bu atığı kendı bunyesındeki kızgın yağ kazan larında yakıt olarak kullanmaktadır. şimdi bizim bu atık inin yönetım planı hazırlamamız gereklımı veya bu atıkları yaktıgımıza dair bakanlıkla bir yazışma yapmamız gerekmektemı bunları bılmek ıstedım arkadaşlar . ve başlıktada goruldugu gubu sadece bu atık için atık yönetim planı hazırlamama gerek varmı ?
 
Endüstriyel atık yönetim planı hazırlaman gerekiyor. formatı bu sitede yayınlanmıştı. bu planda her türlü atıktan bahsedeceksin çöpten bile. hazırlaman gerekli. Sadece evsel atık çıksa dahi planı yap. bu planı hazırlaman şart. hiç atık oluşmaması da mümkün değil bence
 
teşekkürler cevapları okudum öncelikle; evet atıkların hepsinden bahsedeceğiz zate belli başlı atıklar var sabit olan ( flüoresan, pil, kartuş ) ayrıca bu tür atıkların miktarlarınıda belirtmeye gerek yoktur. Ama bailıca cıkacak tehlikeli atık ambalaj veya herhangı bır tehlıkesız üretim atığını detaylı bır sekılde bertarafı ıle bırlıkte belırtmek gerekmektedır.
 
arkadaşlar merhabalar,
ara ve düzenli depolama yapan tesislerin atık yönetim planı hazırlaması gerekirmi...aslında çok bir atık çıkmıyor sadece kontamine atıklar (lab.çıkan kaplar,maske,eldiven vs.) onlarda yıllık 100 kg civarında...böyle bir plan hazırlayan varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Orhan Şeker Bey Merhabalar,

Uzun zaman oldu ama açıkçası merak ettim...
bu sunta talaşının tesiste yakıt olarak kazanılması ile ilgili gelmiş olduğunuz son nokta nedir acaba?

konu ile ilgili izinleri alabildiniz mi ve sunta talaş atınız hangi atık grubuna giriyor? ek-3b analizi istendi mi?

aynı durum benim bir tesisimde de mevcut fikir alışverişinde bulunabiliriz diye düşündüm...

iyi çalışmalar....
 
@Turan Elieyioğlu

Merhaba Turan Bey, danışmanlık zamanımda ilgilenmeye çalışmıştım ama sonuçlanmamıştı açıkçası pekte aklımda kalmamış. Yardım edemediğim için üzgünüm.
 
Üst