• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

çevre görevlileri, danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimleri hakkında yönetmelik 21.11.2013 gereği gereklilikleri mayıs 21'e kadar tamamlamayan birimler 6 ay süreli iptal edilecek diye geçiyor ama bu gereklilikleri ne şeklide yapacağımız (online başvuru, basılı evrak vb.) belli değil duyurusu yapılmadı, bu yüzden sanırım duyuru yapılana kadar kimse bu zorunluluğun üzerine gitmiyor.
 
@Dilara Meriç
dilara hanım, hangi il müdürlüğüne gönderiyorsunuz bilmiyorum ama format bu şekildedir. il müdürlülükleri brlki detay bilgi isteyebilir görüşmenizde fayda olacaktır. iyi çalışmalar :)

@shalic
atık yönetim planı hazırlandıktan sonra il müdürlüğünün onayına sunulur. il müdürlüğü tarafından size onaylandığına veya eksiklik olduğuna dair yazı gelir. onay yazısı elinize geldikten sonra onay yazısının tarihinden başlayıp 3 yıl boyunca geçerlidir. onay tarihinden en geç 3 yıl sonra yeniden hazırlanıp il müdürlüğüne sunulması gerekmektedir.

diğer konu hakkında bilgim yok o konuda yardımcı olamayacağım. iyi çalışmalar
 
Arkadaşlar merhaba
Atık yönetimi planını sundum bir hafta sonra eksiklik bildirdiler. Eksiklikleri tamamlayıp tekrar yolladım. 17.07.2014 tarihinde tesise ziyarete geldiler ve eksiklik bulmadılar. Atık yönetim planını kaç günde onay yazısını gönderiyorlar. Çevre izinden eksik belge olarak onaylı atık yönetimini sunmamızı istemişler.
 
@CMNet Okuru

okadar sürermi ya ben başvurdum bir ay sürmedi tesise geldiler çabuk çıkar diye düşünmüştüm ben.
 
upload_2014-12-26_17-27-57.png

Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla ve bu zamana kadar entegre ya da normal denetimlerde atık yönetim planı 3 yıllık onay olur ve proseste değişiklik olmadığı atık miktarlarında ciddi bir değişiklik olmadığı sürece 3 yıl geçerli olur. Ancak bu yazı tamamen olayın boyutunu değiştirdi. Ben Ağustos ayında (Ağustos 2014) bir firmama atık yönetim planı onayını aldım ve yazıda 2014-2015-2016 yılları için geçerli olduğunu belirtiyor. Başına bu tarz bir olay gelen var mı?

Teşekkür ederim...

İyi çalışmalar herkese..
 
@Olcay Çetin



Olcay Bey,bende firmam için atık yönetim planını Eylül ayında almıştım.Benim onay yazımda da firmam 2013-2014-2015 yılları kapsamına alınmıştı.2015 yılının sonunda tekrar başvuru yapacağımızı düşünürsek aslında verilen onay yazısı 1 yıllık gibi bir şey oluyor.
 
Arkadaşlar Merhaba, atık madeni yağlar için yönetmelikte havuz oluştuturması gerektiği yazıyor. bununla alakalı bir uygulama yapan var mı?
Geçici depolama
MADDE 18 – (1) Atık yağlar 20 nci maddenin birinci fıkrasının (f) bendinde teknik detayları verilen geçirimsiz zemin üzerine yerleştirilmiş tanklar/konteynerler içinde toplanır. Farklı kategorideki atık yağlar için farklı tank/konteyner kullanılır. Atık yağ geçici depolama tankları/konteynerleri göstergeli, aşırı dolmayı önleyici tertibata sahip olmak zorundadır. Tanklar/konteynerler işaretli yere kadar doldurulur ve hiçbir zaman tam dolu bırakılmaz. Tanklar/konteynerler kolayca doldurulabilir ve boşaltılabilir olmak zorundadır. Tankların/konteynerlerin ağzı yeterli büyüklükte ve kapalı, diplerinde toplanmış katı veya çamurumsu çökeltilerin temizlenmesi için gerekli düzeneğe sahip olmak ve yağmur suyundan korunmak zorundadır.
(2) Atık yağlar, kırmızı renkli ve üzerinde "Atık Yağ" ibaresi yer alan tank/konteynerlerde depolanır. Farklı kategorilerdeki atık yağlar birbirleriyle karıştırılmaz. Bu tankların içine su, benzin, fuel-oil, boya, deterjan, solvent, antifiriz ve motorin gibi herhangi yabancı bir madde karıştırılmaz.

Madde 20 (f) bendi Tesis alanının atık yağ ile temasta olan kısımlarında zemin geçirimsizliğinin sağlanması zorunludur. Bu amaçla kalınlığı en az 25 cm olan betonarme zeminin ve havuzlama yan duvarlar içlerinin, dökülmelere karşı geçirimsizliğini sağlamak amacıyla epoksi boya, geomembran ve benzeri tecrit malzemesi ile kaplanması gereklidir. Atık kabul alanı yağmura karşı korunur.
 
EVET araç bakım ünitelerinde uyguladığımız bir çalışma idi.
tehlikeli atık depolama alanı geçirimsiz toplama alanında uygulanan bir uygulama idi.

atık yağ varillerinin altına da kalın 15 -20 cm li saç tavalar yaptırmıştım.
 
Taşlama taşının kodunu bilen var mı (metal end. sinde zımpara gibi kullanılıyor.) ? 16 03 03 Tehlikeli maddeler içeren anorganik atıklar olarak mı çıkış yapmalıyız?
 
@mehmetyalcin
Bana sorarsanız 12 01 99, tabi 99'lu kodlar Bakanlığa görüş sormanızı da gerektirir.
 
Merhabalar kolay gelsin, ben ÖTA işleme ve Hurda işleme tesisinde çevre mühendisiyim. Atık yönetim planında tesiste oluşan atıklar kısmına bizim ürün olarak kabul ettiğimiz ayrıştırılmış metalleri yazmam gerekiyor mu? ÖTA tesisinden çıkan tehlikeli atıklarda bir nevi bizim ürünümüz sayılıyor aslında ama atık yönetim planında "Atık" dendiği için neleri bildirip neleri bildirmeme konusunda tereddütte kaldım. Oluşan tüm tehlikeli ve tehlikesiz tüm atıkları/ürünleri bildirmem mi gerekiyor? Bizim geri kazanımını yaptığımız hurda metal, alüminyum, demir çelik vb. maddeleri de bildirmeli miyim?
 
Üst