• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atik yakma tesi̇si̇

MERVE GERÇEKCİOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2012
Şehir
Çorum
Firma
Belediye
İlçemizde Organize Sanayi bölgesinde ''Kağıt ve Kağıt Ürünleri Üretimi'' projesi kapsamında tesisin buhar ihtiyacının tamamını karşılamak ve elektrik ihtiyacının bir miktarını karşılamak üzere kendi bünyesinde oluşan atıkları (atık kağıt ve kartonun hamur haline getirilmesi sırasında mekanik olarak ayrılan ıskartlarr, geri dönüşüme gitmek üzere sınıflandırılan kağıt ve kartondan kaynaklanan atıklar, mekanik ayırma sonucu oluşan elyaf ıskartaları, elyaf, dolgu ve yüzey kaplama maddesi çamuru dışındaki saha içi atıksu arıtımında kaynaklanan çamurlar) ile tehlikesiz atıkların (fınfık kabauğu atığı, pamuk atığı, ahşap talaş atığı, atık elyaf çamur) atık yönetimi yönetmeliği ek 4 listesinde yer alan ve prosese uygun olabilecek atıkları bu kapsamda kullanılması planlanmaktadır.
Atık yakma tesisinde atık yönetimi yönetmeliği ek 4 listesi ''20- Ayrı Toplanmış Fraksiyonlar Dahil Belediye Atıkları (Evlerden kaynaklanan ve benzer ticari , endüstriyel ve kurumsal atıklar) başlığı altında bulunan;
20 01 11Tekstil ürünleri
20 01 2820 01 27 dışındaki boya, mürekkepler, yapıştırıcılar ve reçineler
20 01 39Plastikler
20 03 01Karışık belediye atıkları (8)
20 03 07Hacimli atıklar
20 01 01Kâğıt ve karton

kodlu atıkların kullanılması planlanmaktadır. Bu bağlamda tesise kabul edilmesi planlanan 20 li kodlu atıkların yönetimi ile ilgili belediye görüşleri de alınarak tesiste yakılmak üzere işletmeye kabul edilip edilmemesinin uygunluğu ile alakalı çalıştığım belediyeden görüş istenmektedir. Bakanlık bize görüş soran firmanın fizibilite raporunda belediyenin de görüşünün alınması gerektiğini söylemiş fakat belediye hizmet alanı dışındaki tesise görüş bildirmem ne kadar doğru ve böyle bir görüş bildirebilir miyim? fikirlerinizi yada daha önce böyle bi konuda çalışmış arkadaşlardan bilgi almak isterim.
 
Son düzenleme:
Üst