• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağlar

@Bilal Efe Aydın
Atık yağların geneli ile ilgili bi bahis açmak istedim Bilal Bey, atık yağ özelinde ya da proses özelinde çalıştığımız tesislerde atık yağların toplanıldıkları aşamalar ve biz çevre mühendislerinin bu işlemlerde yaptığı katkılar, bu sistemlerin teknolojileri ile ilgili olsun istedim.

Aslında ayrı bir topik oluşturulsun derseniz haklısınız o işi de siz üstlenirseniz topiğinize ilk destek benden gelir...
 
Maden ocağımızda KDM Binası yapıldı.Kdm binasında yağ değişimi sırasında eski yağ alınıp tartılıyor. (yenisi verilmesi için). eksilen atık yağ ile ilgili olarak tutanak tutuluyor. (Üstübüye bulaştı, döküldü talaşla temizlendi vb.) bu tutanak Tehlikeli atık klasöründe muhafaza ediliyor.
Eskisini getirmeden yeni yağ vermiyoruz :p

Aynı şekilde başka tesislerimizde de mu gibi sisteme geçildi. eldiven vb. kontamine atıklar atık kabul sorumlusuna teslim edildikten sonra yenisi verilmekte :) EĞİTİM ŞART
 
KDM bizim bildiğimiz kademe midir?
Eski yağ ne yağıdır? (Makine hidrolik ekipman yağı, gres yağı, motor yağı vb.)
Yağ nerede toplanıyor? (sızdırmaz çelik varil, plastik bidon?, yağ toplama- geçici depolama mekanizması tank vb.)

Atık yağlı bez, eldiven, üstüpü gibi atıkları toplama örnekleri de güzel sistematik bir şekilde toplanması hem israfı hem de atıkların uygunsuz atılmasını önler.
 
biz de miktar fazla olmasına rağmen geçici depolama sahasındaki ıbc tanklarda biriktirip bertaraf firmasına gönderiyoruz fakat bu konuda bakanlık denetlemelerinde karşılaştığım, dikkat etmeniz gereken, hususlar var;
  1. atık kodu ve atığın adı kesinlikle geçici depolama sahasında olmalı.
  2. her depolamada depolama tarihi, atık kodu ve etkilerini yazan bir etiket yapıştırmalısınız.
  3. 6 aydan fazla depolamamalısınız.
  4. geçici depolama sahasında sızıntılara, dökülmelere karşı önlem almalısınız.
  5. geçici depolama sahasının kapıları kilitli olmalı.
bu maddeler şu ana kadar en sık karşılaştığım maddeler.
 
Merhaba arkadaşlar,13 02 08 diğer motor,şanzıman ve yağlama yağlarıyla 13 02 05 mineral esaslı klor içermeyen motor şanzıman ve yağlama yağları arasında ki fark nedir?
 
Üst