• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık su renk parametresi

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 31/12/2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 8 – Bu maddenin yürürlüğe giriş tarihinden önce çevre izni almış olanlar, ekli sektör tablolarında belirtilen renk parametresi deşarj standartlarını, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren oniki ay içerisinde sağlarlar. Bu madde kapsamında renk parametresi deşarj standartlarını sağlayanların, çevre izinlerinin yenilenmesine gerek yoktur.”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Tablo 5.2, Tablo 5.5, Tablo 5.6, Tablo 5.8, Tablo 6.1, Tablo 6.2, Tablo 6.3, Tablo 6.4, Tablo 7.1, Tablo 7.5, Tablo 10.1, Tablo 10.2, Tablo 10.3, Tablo 10.4, Tablo 10.5, Tablo 10.6, Tablo 10.7, Tablo 11.3, Tablo 12, Tablo 13.1, Tablo 13.2, Tablo 13.3, Tablo 13.4, Tablo 13.5, Tablo 13.6, Tablo 13.8, Tablo 13.9, Tablo 13.10, Tablo 13.11, Tablo 14.4, Tablo 14.5, Tablo 14.12, Tablo 15.6, Tablo 15.14, Tablo 18.2, Tablo 19, Tablo 20.6 ve Tablo 20.8’e aşağıdaki renk parametre ve standartları eklenmiştir.

Ekte yönetmeliğin devamı mevcuttur.
Renk gideriminde birçok farklı yöntem bulunmakta;ters osmoz,ozonlama,membran filtrasyon,kimyasal koagülasyon gibi.. Daha önce çalışmış arkadaşlarımdan nasıl bir yol izlediklerini merak ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 24 Nisan 2011 SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNT.DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNT.docx
    17.5 KB · Görüntüleme: 209
Merhaba,
yaş boya kabinlerinde ortaya cıkan atık suyun geri kazanımı yada yagmur kanalına desarjı son derece mümkündür. Yaş boya kabinleri veya sistemleri için yaş boya ayrıştırma sistemleri bu nedenle dizayn edilir. Burada onemli olan nokta katı madde oranı son derece düşük bir kimyasal kullanımı ile yaş boya çamuru oluşumu sağlanır ve polimer bazlı kimyasallarla da koagulasyon işlemi sağlanır. proses sonucunda ortaya cıkan su yagmur kanalına desarj edilecek berraklıkta ve temizliktedir. renksiz kokusuz vesaire.
 
Merhabalar Arkadaşlar
Renk arıtımı konusunda piyasada etkin söylemler kimyasal ve ozon uygulamaları ancak ozonla arıtımda gözden kaçan birşey var oda deşarj ettiğiniz sudaki toksisite kimse bunu göz önünde bulundurmuyor ancak yarın ozonla renk arıtımı başladıgında desarj ettiginiz sudaki toksisitede gündeme gelecek ve ikinci bir sıkıntı varolacak. Kimyasal arıtımdada piyasada tam bir belirsizlik var gerçekten başarılı kimyasallarda var klasik kimyasal alümü önerende var......:) Her tesiste kullanılan boya aynı özelliklerde degil dolayısıyla bir tesisite renk giderimi yapan kimyasal digerinde yapmayabiliyor veya laboratuvar ortamında aldıgınız sonuçlar işletmede değişim gösterebiliyor ki benim tesisimde lab ortamındaki sonuçlarla işletmedeki kimyasal sarfiyatı yarı yarıya değişti. Arkadasların bahsettiği kimyasalı ben tesisimde iki yıldır kullanıyorum renk konusunda boyahaneler kadar sıkıntım olmamakla birlikte benim işletmemde sıkıntısız çalışıyor akabindeki biyolojik arıtmayada zarar vermiyor.. Sanayicinin bakış açısı en uygun maliyet olacaktır bunun degerlendirmeside işletmeci mühendis arkdaslarda.... kolay gelsin :)
İyi çalışmalar.
 
Merhaba,
Piyasada bulunan boya oldurucu ve yuzdurucu veya piyasa adıyla cokturucu kimyasallar konusunda bir belirsizlik oldugu dogrudur, bunların koroziv olanları da mevcut 30 yıllık bir teknoloji ile aliminyum oksit, bentonit, zeolit v.b. gibi katı madde içeriğiyle imal edilenler de mevcuttur. bu konuda piyasada yapılan en büyük hata ise sudur; bu tarz ürünleri satan firmalartesise gittiğinde sunu sorarlar; kac kg boya kullanıyorsunuz ve over sprey(boya transfer verimlilik oranı) oranınız nedir ; aldıklara cevaba gore ornegin günlük 100 kg boya tüketimi ve o.s. %50 varsayalım; 100 kg x %50 x %10 şeklinde boya çürütücü kullanım miktarı hesaplarlar. burada goz onune almadıkları nokta farklı boyaların farklı katı madde miktarları oldugudur ve dolayısıyla yukarıdan arkadasımızın bildirdiği gibi lab ortamında ve tesis kullanımı arasında ciddi farklılıklar cıkmaktadır. oysa ki bunu onlemek son derece basittir; boyahane arıtma işi her boyahaneye ozel olarak dizayn edilmelidir.
hoscakalın.
 
Merhaba
Konu ile ilgili olarak sizlere türkiyenin en önde gelen markalarından biri ile ikinci kalite su kullanımına müsait renk giderimi sağlayabilmekteyim. Ciddi referanslarımız söz konusudur. 0 549 500 3002 nolu teklefondan ulaşabilirsiniz. Herkese İyi çalışmalar dilerim.
 
Arkadaşlar merhaba seminer konum hakkında dökümana ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misniz ? seminer konum : Atıksulardaki renk parametresinin ulusal ve uluslar arası mevzuattaki yeri . Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim atıksu ve renk adına harika bir seminer yapmam gerekiyor her türlü soruya cevap vermem gerekli :)))
 
Merhabalar. Renk giderici-Köpük kesici üretimi yapıyoruz bu konuda bilgi almak isterseniz görüşelim

@Tuğba Cabi Renk giderici Üretimi yapıyoruz. Bu konuda bana ulaşırsanız bilgilendirme yapabilirim 0530 875 93 62
 
Üst