• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesisleri Fiziki Şartlar Tabloları Güncellendi - 28 Ekim 2021

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte, atık ön işlem ve geri kazanım tesisleri ile ilgili "Fiziki Şartlar" dosyaları güncellenmiştir.
Ekten temin edilebilir.
Yenilenen Fiziki Şartlar Dosyaları:
1- Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisleri
2- Tehlikeli Atık Ön İşlem Tesisleri
3- Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisleri
4- Tehlikesiz Atık Ön İşlem Tesisleri
5- Toplama Ayırma Tesisleri
6- Yeniden Kullanıma Hazırlama Tesisleri
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi - Fiziki Şartlar.pdf
    479.6 KB · Görüntüleme: 149
  • Tehlikeli Atık Ön İşlem Tesisi - Fiziki Şartlar.pdf
    484.2 KB · Görüntüleme: 98
  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi - Fiziki Şartlar.pdf
    481.6 KB · Görüntüleme: 255
  • Tehlikesiz Atık Ön İşlem - Fiziki Şartlar.pdf
    486.6 KB · Görüntüleme: 234
  • Toplama Ayırma Tesisi - Fiziki Şartlar.pdf
    244.7 KB · Görüntüleme: 281
  • Yeniden Kullanıma Hazırlama Tesisi - Fiziki Şartlar.pdf
    475.8 KB · Görüntüleme: 112
Metal kodları belgenizde yer alacaksa örneğin 15 01 04 metalik ambalaj, yada 12 01 03 Demir dışı metal çapakları ve talaşları gibi metal kodlarını kabul edecekseniz Radyasyon ölçüm eğitimi almış personel ve en az el tipi radyasyon ölçüm cihazı bulunmak zorunda. 12 nolu maddede ise daha önce alınan Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi'nde istenen ızgara kanalları da isteniyor. file:///C:/Users/90532/Downloads/Toplama%20Ay%C4%B1rma%20Tesisi%20-%20Fiziki%20%C5%9Eartlar.pdf bu linkteki şartları belgenin sonundaki şartlar kısmını da dikkatli şekilde incelemeniz gerekir.
 
Merhabalar, tekstil atık geri kazanımından elyaf üretimi tesisi yapan tesis icin uygunluğa başvuru yaptım. Ancak bugün il mud. Denetime geldiğinde yağmura suyu ızgaralarına yağ tutucunun da yapılması gerektiğini söyledi. Kendilerini de ikilemde kaldı. Yaptığımız faaliyette yağlı bir işlem yok. Metal atıkları için de olabilir dediler. Bakanliga gorus soracaklarini soylediler. Bu konuda bilgi sahibi olan var mi ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2078.JPG
    IMG_2078.JPG
    3.5 MB · Görüntüleme: 114
Anonim (cc32)Merhaba,

Ekte örnek bir tasarımını paylaşıyorum. Ölçüleri siz kendiniz belirleyin. Sadece yapımında malzeme olarak krom malzeme kullanmanızı öneririm ki böylelikle paslanmayı önler ve daha uzun ömürlü bir yağ tutucunuz olur.

Atıksu girişinde bulunan ilk bölme üzerine (yap tutucunun tamamının üzerine de kapak yapabilirsiniz) bir kapak ve içerisine bir ince telli ızgara koyarsanız yağ tutucunun temizliği kolay olur.
 

Ekli dosyalar

  • Yağ Tutucu Tasarımı.docx
    30.6 KB · Görüntüleme: 123
Arkadaşlar bir konu hakkında desteğe ihtiyacım var. şimdi bir önceki Tat fiziki şartlarda ve yönetmelikte ; Ekli doya da yazan yazı yer almaktadır.

Ama şuan ne yönetmelikte ne de fiziki şartlarda göremiyorum bunu yanlış mı okuyorum. Bu madde yok mu artık.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    78.1 KB · Görüntüleme: 32

Ekli dosyalar

  • 1645785620483.png
    1645785620483.png
    4.9 KB · Görüntüleme: 22
  • 1645785664494.png
    1645785664494.png
    53.4 KB · Görüntüleme: 22
ezgiyurttasben yanlış mı katardım acaba ben kantar olup olmaması değil. önceki yönetmelikte biz bir yazılım firmasına kurulum yaptırdık kullanıcı adı ve şifresi oldu bu bakanlıkla paylaşıldı buna uzaktan bağlanıp bizim kantarımıza giren aracı ve tartımlarını plakasını vs. uzaktan görüp kontrol edebildi.(yönetim planında sunulan araçlar mı vs onu da görmek adına.) Ama şuan o program için bir ibare yok
 
Metal Tehlikesiz Atık ön işlem tesislerinde çevre mühendisi bulundurma şartı var mıdır ya da çevre danışmanlığı almak zorunda mıdır ?
Bir sorum daha olacak belge başvurusunu entegreden mi yoksa elden mi teslim edeceğiz ?
 
selma bayrakÜstadım Merhaba,

"Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında 1. ve 2. Tip Toplama Ayırma tesisleri en az 1 Çevre Mühendisi istihdam etmesi gerekir. Bu durum haricinde kalan tesisler ise çevre danışmanlık hizmeti alabilir veya bünyesinde Çevre Mühendisi bukundurabilir.

Belge başvuruları entegre çevrw bilgi sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Screenshot_20220303-092313_Chrome.jpg
 
Merhaba,

Toplama ayırma tesisi kurulma aşamasındaki bir firma şu an paratoner sistemi kurmak zorunda değil fiziksel şartlara göre, doğru mu yorumluyorum.
Paratoner sistemi için keşif ekibi gelmiş ve faraday kafesinin yapılması uygun görülmüş, buna göre onay vereceğiz. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba

Lisans başvurusunda tesiste absorban malzeme bulundurmam gerektiğine dair eksiklik verildi.
Absorban malzeme olarak odun talaşı kullanabilirmiyim?
bu absorbanı tesiste bulundurmam yeterli mi yoksa tehlikeli atık deposuna mı koymalıyım görsel mevcut olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
 
Anonim (5c34)Absorban malzeme olarak talaş, spill kit gibi malzemeler temin edebilirsiniz. Maliyet açısından talaş tavsiyem olur, absorban malzemenizi tehlikeli atık geçici depolama alanında ve tesis içinde kimyasal sızıntı döküntü olma ihtimali olan çalışma alanlarına da koymanızı tavsiye ederim. Müdürlük personeli dikkat edemese bile olası döküntü kazalarında aksiyon almanız daha kolay olur.
 
Üst