• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık kodu

kübra baran

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba iyi günler..
ben su ve benzin hortumları için atık kodunu tespıt edemedım ..bilgisi olan varsa yardımcı olabılır mı ?

aynı kodlardan ya tank içi gaz yada kimyasal kısımlarına girmesi lazım başka uygulanabilecek kod yok.

Kompresör yağı hangi kodla gönderilebilir? petder ücretsiz alıyor sanırım ?? Özellikle @kubiay DUMAN senden cevap bekliyorum.

Atık trafo yağının kodunu bilmiyorum ama simerec firmasını arayıp Serra hanım görüşürseniz onlar size yardımcı olur kendisi arkadaşımdır ve onlar atık trafo yağını alıyor. Kompresör yağını da analiz ettirmek lazım kategorisini öğrenebilmek için normalde kodu 13.01.13

@kubiay DUMAN
petder kategori analizi yapmadan alıyor mu bilginiz var mı?

@kubiay DUMAN
ben 2-3 firmada ücretsiz gönderdim ya. ama onlar da kategori analizi vardı.

petder aşağıdaki kodları alıyor, kompresör yağı hangisine girebilir?

13 02

Atık Motor, Şanzıman ve Yağlama Yağları

13 02 04*

Mineral esaslı klor içeren motor, şanzıman ve yağlama yağları

A

13 02 05*

Mineral esaslı klor içermeyen motor, şanzıman ve yağlama yağları

A

13 02 06*

Sentetik motor, şanzıman ve yağlama yağları

A

13 02 07*

Kolayca biyolojik olarak bozunabilir motor, şanzıman ve yağlama yağları

A

13 02 08*

Diğer motor, şanzıman ve yağlama yağları

A
[TBODY] [/TBODY]

@Tarık Can

Tarık Bey merhaba,
Atık Yönetim Planı hazırlarken Kompresör yağı atık kodunu 130208 olarak yazıyorum. Bu şekilde Atık Yönetim Planı onayı mevcuttur.

PETDER i aramıştım. 130208 kodunu taşıyabilen yetkili tek firmaydı. Ama araç yağı değil kompresör yağı deyince biz kompresör yağını alamıyoruz demişti. Oysa ki 130208 kodlu atık yağı taşıma yetkisi sadece onlardaydı. Tezat bir durum. Son durum ne onu bilmiyorum. Siz kompresör yağı verdiniz mi yakın zamanda PETDER'e ?

Ayrıca PETDER araç motor yağlarını kategori analizi olmadan direkt 2. kategori olarak alıyor.

@Tarık Can

Atık listesine bakıldığında girebileceği tek kod 13 02 08 kodu olmakla birlikte 13 02 kodlarının hepsini alan Pet-Der nasıl kodu kendi içinde a,b,c gibi maddeler gibi araç yağı, kompresör yağı diye ayırabilmiş anlamadım :kötü:

@Gürkan Güslü

En büyük sorun. En ince ayrıntısına kadar bütün atıkları belirleriz ama kimisi miktarı beğenmiyor atık almıyor. Çevre Bakanlığı lisanslı firmalara çeki düzen vermeli. Atık biriktirilmesi için uğraşıyoruz ama atığı vermeye gelince lisanslı firmalarla uğraşıyoruz bu seferde :suspus: