• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık kodları

@Boranss
Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre her iki atık kodu farklı fiziksel özelliği temsil ediyor anladığım kadarıyla. 08 02 01'in fiziksel formu toz olarak belirtilmiş, 08 01 11 ise organik çözücü, boya ve vernik olarak yani fiziksel olarak akışkan-yarı akışkan sıvı form gibi kabul edilmiş.
Denetimden geçtiğinizi düşünürsek, Bakanlık ya da İl Müdürlüğüne lisansında yeri olmayan atığın gönderilmesinin ve kabulünün açıklamasını yapabilirseniz gönderin :)
Gözümden kaçırdığım bir diğer şey ise 08 02 01 tehlikesiz olarak işlem görürken, 08 01 11 tehlikeli atık olarak işlem görüyor. Bu da bir diğer pürüz olabilir belki.
 
Merhaba arkadaşlar,
Laboratuvarda kullanılan polietilen pipetler 20 01 39 kodu ile mi biriktirilir? (Pipetlerin herhangi bir kimyasalla ya da tehlikeli bir madde ile teması yoktur.)
 
Merhaba Arkadaşlar elimde şu şekilde bir atık var taşlama tezgahından çıkıyor taşlama taşı diye geçiyor. Herhangi bir atık koduna sokamadık yardımcı olabilecek var mı ?
 

Ekli dosyalar

  • 20181114_140533.jpg
    20181114_140533.jpg
    60.6 KB · Görüntüleme: 62
  • 20181114_140536.jpg
    20181114_140536.jpg
    50.3 KB · Görüntüleme: 56
@Serkan Çiçekay

ATIK KODU BELİRLEME HİYERARŞİSİ VE
ATIK KODU AÇIKLAMALARI​

I. Atık Kodu Belirleme Hiyerarşisi
Ek-4 atık listesinde bir atığa karşılık gelen atık kodunun belirlenmesi için aşağıda belirtilen atık kodu belirleme hiyerarşisi uygulanır;
(1) 01’den 12’ye ya da 17’den 20’ye kadar olan bölümlerde atığın kaynağı ve bu atığa uygun altı haneli atık kodu belirlenir.
(2) Atığın kodunun belirlenmesi için, 01’den 12’ye ya da 17’den 20’ye kadar olan bölümlerde uygun bir atık kodu bulunamaz ise 13, 14 ve 15 inci bölümler incelenir.
(3) Bu bölümlerde de uygun bir atık kodu bulunamaz ise atık, 16 ncı bölüme göre değerlendirilir.
(4) Eğer atık, 16 ncı bölümde de tanımlanamıyorsa, atık listesindeki ana faaliyet kodlarına uygun olan ve sonu 99-başka türlü tanımlanamayan atıklar ile biten uygun atık kodu Bakanlığın onayı ile kullanılır. 99 ile biten atıkların tehlikeli olup olmadığının ek-3/B’de yer alan konsantrasyon değerleri esas alınarak yapılacak analiz ile belgelenmesi zorunludur.

Mümkünse sonu 99 ile bitmeyen bir atık kodu belirlenmesi daha iyi olacaktır.
 
@Gülfem Polat ÖNDAŞ
Bunların içerisinde tehlikeli olmayanı da var. dediğiniz atık kodu genellikle bor yağı ile kontamine olmuş metal parçalar için geçerli.
 
@hakan çağlar
Kocaelinde çelik sektöründe çalışıyorum. Taşlama taşı atığı bizde de mevcut. Taşlama taşının atık kodu 12 01 21 olarak geçiyor. Bu taşlama taşı atığı Ek 3B analizine göre tehlikesiz atıktır ibaresi var bizde analizini yaptırmıştık 2014 senesinde.
 
Merhabalar poliüretandan yapılan vitrin mankenleri atık olarak var (defolu vitrin mankeni) hangi kodla çıkışını yapabilirim. Teşekkürler
 
Ferhatım merhaba, bir önceki işyerimde çalışırken poliüretan hammaddesini kullanarak terlik tabanı üretimi yapıyorduk. Poliüretan hammadde tehlikeli sınıfına giriyor ancak işlendikten sonra tehlikeli özelliğini kaybediyor. Taban üretimi sırasında üretim artıkları çıkıyordu ve ben bunu lisanslı firmalara 07 02 13 atık plastik koduyla veriyordum. Bu tür atıkların geri kazanımı bulunmamaktadır. Belki bu fikir verebilir sana :)
 
Üst