• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık kodları

Merhaba iyi günler.
Geri dönüşüm firmasında çalışmaktayım. Belli firmalardan tritan pc pet damacana gelmekte, Bunları 8b ye giriyorum fakat faturada tritan pc pet diye yazıp atık kodunu 150102 diye yazmışlar. Bunu sisteme nasıl girmeliyim acaba bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
 
@bengü1

ERMETAL DEMİR:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

HANDAN TURAN : ÇEVRE MÜHENDİSİ
  • Akçaburgaz mah. Uğur Mumcu cad. 1566.sok.No:7 Esenyurt / İSTANBUL
  • [email protected]
  • +90 212 691 13 70 +90 212 691 13 71 +90 212 691 13 73
  • +90 212 672 95 92
 
Arkadaşlar bizim de firmamızdan SS304 kalite paslanmaz hurda, SS316 kalite paslanmaz hurda ve siyah hurda tehlikesiz atıklarımız çıkmaktadır, bu atıkların kodu nedir bilgisi olan var mı?
 
@ebru64.

Merhaba,
Hurda cinsi talaş ise 12 ile başlayan kodlardan veya diğer ölçekli parçalar ise 20 01 40 kodunu kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Flüoresan Atıklar için "Tehlikeli kabul edilen atıkların özellikleri" düşünüldüğünde hangi H koduna girer?
 
@nilay delici


flüoresan atıklar ve diğer civa içeren atıkların kodu 200121 dir. atık işleme yöntemi: R13 @nilay delici

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

@Merve YILMAZ


17 02 03
07 02 13 merhaba, bu kodlu atıkları firmamız almaktadır. bayrampaşa/ istanbul @bengü1
 
@Merve YILMAZ

Merve Hanım benim sormak istediğim Atık Gönderme Talebi oluştururken girdiğimiz H kodları idi. Yani H5 Zararlı diyebilir miyim?
 
Evet zararlı diyebilirsiniz. @nilay delici

TEHLİKELİ KABUL EDİLEN ATIKLARIN ÖZELLİKLERİ


H1 Patlayıcı

Alev etkisi altında patlayabilen yada dinitrobenzenden daha fazla şekilde şoklara ve sürtünmeye hassas olan maddeler ve preparatlar, kendi başına kimyasal reaksiyon yolu ile belli bir sıcaklık ve basınçta hızla gaz oluşmasına neden olabilecek madde veya atıklar



H2 Oksitleyici

Diğer maddelerle, özellikle de yanıcı maddelerle temas halinde iken yüksek oranda egzotermik reaksiyonlar gösteren maddeler ve preparatlar



H3-A Yüksek oranda Tutuşabilenler

a) 21 0C’nin altında parlama noktasına sahip sıvı maddeler ve preparatlar (aşırı tutuşabilen sıvılar dahil)

b) Herhangi bir enerji kaynağı uygulaması olmaksızın ortam sıcaklığındaki hava ile temas ettiğinde ısınabilen ve sonuç olarak tutuşabilen maddeler ve preparatlar ,

c) Bir ateşleme kaynağı ile kısa süre temas ettiğinde kolayca tutuşabilen ve ateşleme kaynağı uzaklaştırıldıktan sonra yanmaya ve tükenmeye devam eden katı maddeler ve preparatlar ,

d) Normal basınçta, havada tutuşabilen gazlı maddeler ve preparatlar,

e) Su veya nemli hava ile temas ettiğinde, tehlikeli miktarda yüksek oranda yanıcı gazlara dönüşen maddeler ve preparatlar.

H3-B Tutuşabilen

21 0C ye eşit veya daha yüksek yada 55 0C’ye eşit yada daha düşük parlama noktasına sahip olan sıvı maddeler ve preparatlar.

H4 Tahriş edici

Deri ile yada balgam membranı ile ani, uzun süreli yada tekrar eden temaslar halinde yanığa sebebiyet verebilen, korozif olmayan maddeler ve preparatlar.

H5 Zararlı

Solunduğu veya yenildiğinde yada deriye nüfuz ettiğinde belirli bir sağlık riski içeren maddeler ve preparatlar.

H6 Toksik

Solunduğunda veya yenildiğinde yada deriye nüfuz ettiğinde, sağlık yönünden ciddi, akut veya kronik risk oluşturan ve hatta ölüme neden olan madde ve preparatlar.

H7 Kanserojen

Solunduğunda veya yenildiğinde yada deriye nüfuz ettiğinde, kansere yol açan veya etkisinin artmasına neden olan madde ve preparatlar.

H8 Korozif

Temas halinde canlı dokuları tahrip eden madde ve preparatlar.

H9 Enfeksiyon yapıcı

İnsan veya diğer canlı organizmalarda hastalığa neden olduğu bilinen veya geçerli nedenler dolayısıyla güvenli olarak inanılan varlığının sürdürebilen mikroorganizmaları veya toksinleri içeren maddeler.

H10 Teratojenik

Solunduğunda, yenildiğinde veya deriye nüfuz ettiğinde, doğuştan gelen kalıtımsal olmayan sakatlıklara yol açan veya yol açma riskini artıran madde ve preparatlar.

H11 Mutajenik

Solunduğunda, yendiğinde veya deriye nüfuz ettiğinde, kalıtsal genetik bozukluklara yol açan veya yol açma riskini artıran madde ve preparatlar.

H12

Havayla, suyla veya bir asitle temas etmesi sonucu zehirli veya çok zehirli gazları serbest bırakan madde veya preparatlar.

H13

Yukarıda listelenen karakterlerden herhangi birine sahip olan atıkların bertarafı esnasında ortaya çıkan madde ve preparatlar.
 
Üst