Baran UlutaşBaran bey ve diğer arkadaşlar,
Sizinle aynı çizgide olduğumuz ve olmadığımız yerler var bu aşikar. Son günlerde gelinen nokta maalesef sistemin amacı dışında kullanıma gittiğini gösteriyor. Size yaşadığım örnekleri söyleyeyim. Maalesef bazı patronlar çalışanlar üzerinde öyle bir baskı kurmuş ki insanlar yardım almaya korkuyor. Bu durumda da maalesef bütün yardımlaşmalar özelden yürümeye başlıyor. Kaç kere gecenin bir yarısı patronum görmüş problem yaşıyorum diyerek mesaj silme isteği yolladı bilemezsiniz.
Bakanlık personelleri yada il müdürlüğü çalışanları yazmak istemiyorlar. Onlarında üzerlerinde ki baskıyı anlayabiliyorum.
Anonim yazma özelliğinin gelişiminde ki tarihçe bu fakat sonuçta geldiği ve ilerlediği nokta maalesef bizleri de üzücü. Biz istiyoruz ki herkes profesyonel bir şekilde yarımlaşabilsin. Soru sormakta ayıp değil, bilmemekte ayıp değil, bugün sorduğunuz soruların 5 sene sonra yine sizlere saçma gelmeside garip değil. Bunların tamamı profesyonel gelişimin aşamaları.
Biliyorum ki bu mesajımı birçok kişi okumayacak ve ileride benzer sorular ve problemlerle yüzleşmek zorunda kalacağız. Tekrar ediyorum, bazı kısıtlamalar üzerinde çalışmak istiyoruz fakat geliştirici ile iletişimde problemler yaşıyorum bu aralar. Tamamen kaldıralım mı anonim olma özelliğini emin değilim (gönlüm ve mantığım farklı söylüyor). Meslektaşlarımın dürüstlüğüne ve iyi niyetine güvenip anonim özelliğini olduğu gibi korumalımıyım emin değilim (gönlüm ve mantığım farklı söylüyor).
Yüzyüze gelemememiz iletişimde bazı zorluklar oluşturuyor ve karar alma süreçlerini uzatıyor maalesef. Bu yüzden herkesin sağduyulu yaklaşmasını bekliyorum. Anonim yazmak isteyen üyelerimizde sırf bu hak verildi diye en temel soruları bile bu şekilde yazması bence de hoş değil. Kimse gizli bilgi paylaşmıyor, sırf patronum görmesin yada sorum saçma olabilir yaklaşımıyla bu özelliğin kullanılması profesyonel gelişiminize kendiniz tarafından ket vurulmasından başka birşey değil.
Herkese anlayışı için teşekkür ediyorum.