@kubiay DUMAN @esineray
Paşam Doğrudur, Söylediklerinde Sonuna Kadar Haklısın
Seninde ifade ettiğin gibi Ortada Danıştay Kararı Var. Ama Bu Danıştay Kararının uygulamada % 100 uygulanmamasının sebebi şudur.
Danıştay Kararı Birçok Kurumda Kanun - Yönetmelik - Tebliğ Hiyerarşisi yüzünden dikkate alınmaz ki bu şu anlama gelir.
Ortada Bir Dava Varsa Davacı Vardır ve Sonuçlanmışsa Karar Vardır.
Kanun kapsamında yürütülen ve bir çok kurum şunu deme hakkında sahiptir. Danıştay Kararı beni bağlamaz Davalı ve Davacıyı İlgilendirir, Bu benim davam değildir deyip işin içinden sıyrılabiliyor (Ki bana göre buda yanlış bir mantıktır ).
Bakanlığımız bu durumun farkında olduğu için karışıklıklara sebebiyet vermemek için;
81 İl Valiliğe Dağıtımlı olarak bir yazı göndermiş ve Danıştay Kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Olarak tanıdıklarını ve uygulamanın bundan sonra bu yönde olacağına ilişkin yazı yazmıştır.
Hatta Resmi Web Sitesinde Sıkça Sorulan Sorular Kısmında da bu konuya değinmiştir.
(
)
Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlükleri Danıştay Kararını resmi bir yazı ile kabul ettiklerini yazınca
Serbest Piyasadaki Tartışmanın sonlandırılması gerekmektedir. Net olarak Yazıda da BEdelsiz ŞArtı Aranmaksızın İfadesi Kaldırılmıştır Diyor Zaten.
Bakanlığın yazdığı Yazıyı Aşağıda Paylaştım Kardeşim
İyi Çalışmalar.