• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Atığı Toplama Ayırma

EMİRE BEYZA MERT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ekim 2017
Şehir
İstanbul
Firma
Çevre Mühendisi
Merhabalar,
Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde yeni işe girdim. Beyanları yapmaya başlayacağım ve araştırdığım kadarıyla beyanlar ay sonunda yapılıyor. Sorum şu ki çevre mühendisi olarak böyle bir tesiste çalışırken ayın diğer günleri yapacak bir şey var mı ne yapmalıyım, zamanı nasıl değerlendirmeliyim?

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Arkadaşlar merhaba;
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma , Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı faaliyetini gerçekleştirmek istediğimiz tesisimize Geçici faaliyet belgesi almak için başvuru yapacağım. Çed görüşü için başvuru yaptım. Bundan sonra izleyeceğim adımlar nelerdir?
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
çevreci55Üstad Merhaba,

Geçici faaliyet belgesi başvurusu için izleyeceğiniz adımlar genel olarak aşağıda yer almaktadır;
1-) Yapacağınız faaliyete istinaden fiziksel şartların sağlanması gerekir.
2-) Atık üreticilerinden alacağınız kodlara istinaden tesiste atık levhalarının olması gerekir.
3-) Bütün şartları sağladıktan sonra il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yapacaksınız ve bu yazı için entegre çevre bilgi sistemi üzerinden başvuru yapmanız gerekir.
4-) İl müdürlüğü uygunluk yazısı için istenilen belgeler; iş akım şeması ve proses özeti, çed görüşü, kapasite raporu, ticaret sicil gazetesi, sanayi sicil belgesi ve diğer belgeler.
5-) İl müdürlüğü uygunluk yazısı aldıktan sonra geçici faaliyet belgesine başvuru yapacaksınız. İl müdürlüğü uygunluk yazısı ile geçici faaliyet belgesi başvurusunda sisteme aynı belgeler yüklenmektedir.
6-) iş akım şeması ve proses özetini siz hazırlayabilirsiniz. Bu belgenin hazırlanmasının amacı; tesis ile ilgili genel bilgileri, proses sonucu atık oluşumu olup olmaması ve hangi atık kodlarını alacağını içermektedir.

Geçici faaliyet belgesi başvurusunda için gerekli belgelere linkten ulaşabilirsiniz;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Şimdilik bu kadar.😊
 
çevreci55Bu uzun bir yol. Siz önce Çevre izin lisans yönetmeliği Eklerini inceleyin.(Ek-3A vs.) Orda istenilen ortak ve özel belgeler var. Onları hazırlayın. GSMR için başvuru yapın.
Tehlikesiz Atık belgesi için de Atık yönetimi yönetmeliği eklerinden tesise kabul edilecek atıkları belirleyin.( Atık alanı oluşturun )
Eğer revir olacaksa tıbbı atık belgesi almayı unutmayın.

Bunlar ön başlık olsun sizin için parçaları birleştirerek devam edersiniz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
çevreci55O zaman il müdürlüğü proje istemez. Sadece kanal bağlantı iznini sorar. Çünkü sizin arıtmanızın projesi pek umurlarında olmaz onlar için O.S.B.'nin deşarj kriterleri. Sizin deşarjınız ile ilgili kriterler O.S.B. yönetiminin sorumluluğunda. Plastik Tabelaları konusunda da arada belirli mesafeler ile tabela koymanızın bir sorun olacağını sanmıyorum. Ambalaj ile tehlikesiz ayrı araya bölme konulup ayrılabilecek gibi bir mesafe olması yeterli olacaktır. Aynı konuları son 1 senedir yaşadığım için GFB aşamasında sadece kapasite raporunda bulunan cihazları, fiziksel şartları sağlayıp sağlamadığını kontrol edecekler. Gerekli kontroller olumlu geçtiği takdirde belgeniz çıkacaktır. Sonrasında lisans aşamasında bütün atık kodları ile ilgili girişlerinizi, giriş yoksa nedeni gibi, atık aldığınız firma bilgileri (eksiksiz beyanlarda bulunan), T.S.E. uygunluk raporu, çapakları sattığınız geri dönüşüm firmasının atıklarınız ile vereceği yazı gibi evraklar isteniyor.
 
Üst