• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acil yardım ambalaj atığı beyanı

İPEKCAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Mayıs 2013
Firma
ges
Merhaba firmanın ambalaj atığı bildirimini yapmam gerekiyor. Ancak daha önce yapmadığım için hesaplama yapamıyorum. Ek5 nasıl doldurulur hesaplamalar nasıl yapılır yardımcı olabilecek biri var mı?
Firmaya gelen ürünlerde kağıt gibi atıklar oluşuyor bunları geri dönüşüm firmasına gönderiyoruz bunlarıda bildirmek gerekiyor mu
 
kolay gelsin arkadaşlar bende tat alanında bu hafta işe başladım atık ambalaj bildirimlerini ek 7 ye göre yapıyorum aylık rutin olarak bu bildirimlerden başka yapmam gereken ne var acaba daha önce danışmanlık yaptım bu konu hakkında bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
 
Serbest bölgelerde piyasaya süren ambalaj bildirimi nasıl yapılıyor. Yurtiçi temin edilen ambalaja girmiyor sanırım. İthal dilen ambalaj ve ihrac edilen ambalaj kısmına mı yazılacak miktarlar.
 
İsterseniz bu konu hakkında belgilendirme yükümlülüğünüz olup olmadığını il çevre ve şehircilik müdürlüğüne bir dilekçe ile sorun alacağınız cevap sizin bildirim yapıp yapmamanız gerektiğini gösterir çünkü statünüz farklı. İyi çalışmalar.
 
Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren tesislerin yurtdışı statüde sayılmaları gereği piyasaya süren veya üretici veya tedarikçi bildirimi yapması gerekmiyor. Mesela firmanızı Almanya'da düşünün, Almanya'dan Türkiye'ye sattığınız ürünler için ambalaj bildirimi yapmanız gerekmez. Bu ürünlerinizin ambalajları alıcı ve tüketicilerin ambalaj atığı olarak oluşan atıklardır. Bir de kendi üretiminizden kaynaklanan ambalaj atıkları varsa, yönetmelikte serbest bölgelerde oluşan ambalaj atıklarının yönetimi hususunda hükümler yer almadığından belediyelerin ambalaj atığı yönetim sistemi dışında değerlendirilmektedir. Bu kapsamda serbest bölgelerde oluşan ambalaj atıklarının bölge dışına çıkarılmasına Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliği kapsamında oluşturulacak komisyon tarafından karar verilmesi ve (2015/3) sayılı Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalat Denetimi Tebliği kapsamında atığın özelliğine göre Bakanlıkça ilgili yönetmelikler gereğince verilmiş olan toplama, ayırma, geri dönüşüm, geri kazanım, ara depolama, bertaraf tesisi lisansı, geçici faaliyet belgesi, çevre izin ve lisans belgesi veya çevre lisansına sahip işletmelere verilmesi gerekmektedir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bir kategorisi veya daha özel olarak ana bağları içinde ester fonksiyonel grupları içeren yoğuşma polimerleridir.Polyesterler
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bulunmasına karşın, polyester genel olarak tüm
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
içeren sentetik polyesterlere ait geniş bir aileyi belirtir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
polyesterlerin en önemlilerinden biridir
 
Arkadaşlar, Ambalaj beyan sisteminde ahşap için nakliye ambalajı yerine satış ambalajı kısmına miktarları yazıp kaydetmişim. Raporu göndermeden fark ettim, düzelttim fakat düzeltmeyi kabul etmiyor. ilk yazdığım yanlış halini de sonradan yazdığım doğru halini de toplayıp hesaplıyor. Bu durumda ne yapmalıyım. İletişime geçebileceğimiz bir numara var mı?

Firma Durum Raporu kısmından sil-sıfırla işlemini seçsek başımıza bişey gelir mi :), konuyu bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Teşekkürler
 
Poliamid ailesi oldukça geniş olup, bu tür termoplastiklerin molekül yapısında .CO-NHşeklinde kimyasal olarak gösterilen .amid. bağları mevcuttur. Poliamidlerin sanayideki diğer adı .naylon. dur. Poliamiddeki amid bağlarının aynısı protein moleküllerinde de mevcut olup, bu bağlar su gibi polar moleküllere karşı belli bir çekiciliğe sahiptir..

genelde PE diye girilir.yüksek yogunluklu HDPE diye geçer
 
@Şahin Kartal

Peki satın alınan ambalaj miktarını beyan ediyoruz. Satın aldığımız firma da benim firmama ne kadar hangi cins ambalaj sattığını beyan ediyor. Dolayısıyla onun beyanıyla benim beyanımın birbirini tutması gerekiyor. Ama ben satın aldığım ambalajın bir kısmını piyasaya sürmüyorum tesis içerisinde kullanıyorum ve deforme olunca da tehlikesiz atık olarak tat firmasına gönderiyorum. Tat a gönderdiğim miktarı piyasaya sürmüyorum. Fakat satın aldığım miktar belli, dönem başı dönem sonu stok miktarlarım belli ve ihracat miktarım belli. Denklemi kurduğumda piyasaya sürdüğüm ambalaj miktarı gerçekte piyasaya sürdüğümden fazla çıkacak. Çünkü sistemde yeniden/tekrar kullanım diye bir bölüm yok. Bu durumda ne yapılması gerekir?
 
aldığın ve piyasaya sürdüğün birbirine eşit olmak zorunda değil tesis içerisinde kullandığını dönem sonu stoğuna eklersin deforme olunca da tehlikeli veya tehlikesiz atık olarak bertarafa gönderirsin o miktarı da bu yönetmelik kapsamı dışında bertaraf edilmesi gereken atık bölümüne girersin
 
Burçin hanım bence bir sıkıntı olmaz. bana komik geliyor. streç film hesabı yapıyorum. Standart mı bu adam he paletin etrafını dönerken nasıl hesaplasın.
 
Üst