• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat kimlik belgesi

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir firmamız arıtma tesisini yeni kurdu ve atıksuyunu alıcı ortama deşarj edecek. Bu nedenle AAT kimlik belgesi gerekiyor. İnternetten Ek-1 formunu doldurdum. Şimdi ne yapmam gerekiyor. Bu formu ödeme ile birlikte il çevre müdürlüğüne mi teslim edeceğim? Yoksa önce başvuru formu ile başvuru yapıp ödemeyi sonra mı yapacağım? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba nasıl bir yol izlemeliyim
 
@nil_ayy Üstadım merhaba, başvuru formuna AAT Kapasitesine toplam olan 210 m3 'ü yazmanız gerekmektedir. Ayrı ayrı form doldurmanıza gerek yoktur. AAT Kimlik belgesini bütün havuzları kapsayacak şekilde alacaksınız.
 
Merhaba @Olgaç Sürmelihindi Kömür depolama tesislerinde bildiginiz gibi perdeler mevcut bu perdelerin boyunu danismanligini yaptığımız tesis yükseltecek de (tabi her tarafı değil tesiste 50 metrelik bir yerin perdeleri yükseltilecek) bunun için il çevreye haber vermemiz gerekiyor mu? zaten önemli olan kömür yığınlarının perdeleri aşmaması
 
Arkadaşlar merhaba,

Atıksu bilgi sisteminden "Alıcı Ortam Bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir." şeklinde bir iki sefer mail geldi. Atıksu ölçümü yapılanlarda güncelleme yapacağım fakat atıksudan yeni muaf olan birkaç firmam var onlar için de kimlik alınacak mı? Güncelleme yapmam gerekiyor mu ? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
 
Merhaba, bu güncellemeler aat kimlik belgesi alan firmalar için geliyor. Bazı il çevre müdürlükleri arıksudan muaf olan ve bağlantı izni olan tesisler için bilgilerin girilmesini istiyor. Aat kimlik belgesi atıksuyunu alıcı ortama deşarj eden veya proseste tekrar kullanan firmalar için alınır.
 
gene yetiştin üstad.. İl Müdürlüğü'ne dekontu verirken başka bir belge talep ediyorlar mı?
bir de bu belgeyi tesis faaliyete geçince mi almam lazım? arıtma tesisim şimdi inşaat aşamasında ve İl müdürlüğü uygunluk yazısı hazırlıkları yapıyorum.
 
@ozber il müdürlüğüne dekont harici başka belge verilmesine gerek yoktur. Ancak yine de bağlı bulunduğunuz il çevre ile görüşün. Atıksu bilgi sistemini doldururken arıtma tesisi için inşaat bitiş tarihi ve faaliyete alma tarihleri seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca arıtma tesisleri için proje onayı görüş yazısı ile atıksu konulu çevre izni olup olmadığına dair seçeneklerde bulunmaktadır. Benim şahsi fikrim; siz bütün çalışmalarınızı tamamladıktan sonra ve çevre izni ve/veya Çevre lisansı aldıktan sonra aat kimlik belgesi başvurusu yapılmasında fayda vardır. Sonuçta sisteme bilgi girerken arıtma tesisi için analiz yapılıp yapılmadığını ve diğer bilgileri soruyor. Bunları sisteme eksik girmektense herşeyi tamamladıktan sonra kimlik belgesi almak gerekir. Yine kafanızda soru işareti kalmaması açısından bunu da il çevreye sorabilirsiniz. 😊
 
Merhaba Hazır beton santralleri için atıksu bilgi sisteminde bilgileri doldururken çamur miktarı, kuru madde oranı, susuzlaştırma yöntemi, stabilizasyon yöntemi, vs soruyor. hazır beton santrallerinde beton camurları bir beton zemin üzerinde güneş ile kurutuluyor. sonra proseste tekrar kullanılıyor. bu baglamda susuzlaştırma yöntemi çamur kurutma yatagı olarak mı geçer acaba? konu ile ilgili yardımcı olabilecek biri var mı? ben kurutma yatagı, yöntem olarak da solar olduğunu düşündüm mantık olarak.. bir de kuru madde oranı nedir acaba bilgisi olan var mı ?
 
@goben hazır beton santralinde çalışmıştım ve aat kimlik belgesi başvurusu yaparken sistemde susuzlaştırma yöntemi olarak çamur kurutma yatağı seçiyordum. Kuru madde oranı ise Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümü tarafından hazırlanan teknik uygunluk raporunda geçmektedir. Bu rapordan faydalanabilirsiniz. Bizim hazırlanan raporlarda kuru madde oranı %5 olarak geçerdi ve bu rakamı baz alırdım. Atıksu bilgi sistemini doldururken yapılan analizler, teknik uygunluk raporu size yol gösterici olacaktır.
 
merhabalar,
bir tesisim için aat kimlik belgesi almak istiyorum, sistemde bilgileri güncellemeye başladım ancak sonraki adım nedir yardımcı olur musunuz?
 
Hepsini okudum ancak,
ATIKSU ARITMA TESİSİ KİMLİK BELGESİ ALACAK OLAN TESİSLER TARAFINDAN ATIKSU BİLGİ SİSTEMİNDE, ATIKSU ARITMA TESİSİNE AİT BİLGİLER EKSİKSİZ OLARAK DOLDURULDUKTAN SONRA BELGE ÜCRETİ YATIRILARAK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURUDA BULUNULUR. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ATIKSU ARITMA TESİSİ KİMLİK BELGESİNİN BİR NÜSHASI İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLARAK BAŞVURU SAHİBİNE VERİLİR.

böyle yazıyor ancak ben sistemden güncelledikten sonra herhangi bir başvuru yapmayacak mıyım onu anlamadım ?bir de başvuru formu bulamadım
 
Üst