Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları
Mustafa Bey, benim sadece çevre mühendislerine değil bütün mühendislik ve diğer meslek dallarına saygım sonsuzdur ve bugüne kadar hiç kimseyi küçümsemedim ve hakkınada göz dikmedim, dikmemde. Sonuçta bende bir mühendis isem bu işin kolay olmadığını ve bu noktaya gelebilmek için her mühendislik dalın kendine göre zorlukları olduğunu ve bu iş için ciddi emeklerin verildiğini biliyorum. Tabiiki hakkınız varsa, o hakkınızı almak için sonuna kadar mücadele edeceksiniz, buna bende sonsuz saygı duyarım. Ama burada bakanlık bir yönetmelik çırtmış ve bu yönetmelikte de kimlerin hangi şartlarda çevre görevlisi olabileceğini açık bir şekilde belirtmiştir. Ama buna birileri çıkıpta kendi kendine bu benim hakkım ve bu hakkımıda helal etmiyorum şeklinde bir söylemde bulunması ve burada saygı sınırlarını aşıp başkalarını düşünmeden sadece kendini düşünüp, olmayacak söylemlerde bulunmasına kusura bakmayın ama bende sessiz kalamam. Sınava bende girdim ve gercekten gecmiş yıllara göre sınav %40-%50 daha zordu. Çok şükür çok iyibir işim var ve bu çevre görevlisi belgesi ile de işim olacak gibi bir derdimde yok sadece çalıştığım firmada çevredende sorumlu olduğum için yöntiminde bu haktan yararlanmak istediği için sınava girdim. bence çevre mühendisleride mesleklerine güvenip bu belge için kavga etmemeliler ve bu kadar tepki göstermemelidirler diye düşünüyorum. sonuçta bu belge olmadanda çevre mühendisleri diplomaları ile farklı sektörlerde diğer mühendisler gibi iş bulup, çalışabiliyorlardı.