Yardım lütfen.. atıksu arıtma tesisi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar atıksu arıtma tesisinde çalışacağım nasipse. bunun için daha fazla bilgilenmek istiyorum öncelikler. bu yüzden hangi kitapları temin edebilirim mülakata giricem yardımcı olurmusunuz lütfen.Bir kitap alıp öncelikle kitap yardımıyla bilgilenmek istiyorum. teşekkürler :)

Üyeler Görebilir
@Sümeyraa08 Ahmet Samsunlu nun atık suların aritilmasi kitabı olur benim nazarimda tabi :) inşallah geçersiniz mülakatı..

Üyeler Görebilir
  • Çalışacağınız atıksu arıtma tesisinin ne tip olduğu, hangi prosesin kullanıldığını biliyorsanız sizin için hazırlanması daha kolay olur..
  • Buna göre çamur yaşının ne olması gerektiği , kontrol parametrelerin neler olduğunu daha çok ne gibi sıkıntılar çıktığını belirleye bilirsiniz.. o doğrultuda hazırlanırsınız mülakata..
  • Aktif Çamur Sistemi mi? Ne tür bir atıksu arıtıldığı evsel veya endüstriyel mi ? Evsel ise debiye ve nüfusa göre çıkış parametrelerde ne olduğu (ör:Su kirliliği kontrol yönetmenliği tablo 21.3)
  • Eğer fabrika ise ne tür bir üretim yapıyor sonucunda çıkan atıksu için ne gibi bir arıtma yapılıyor.. bunları bilirseniz bu doğrultuda çalışmanız daha iyi olur diye düşünüyorum..
  • Çevre İzni gibi mevzuat bilgileri de sorula bilir.. kısaca bakmakta fayda var.. Başarılar.. Kolay gelsin :)

Üyeler Görebilir
Çok teşekkür ediyorum cm.mervan eksil olmayınn. Sizede ayrıca teşekkür ediyorum ismael ayrıntılı öğrenip dönüş yapıcam :)

Üyeler Görebilir
Size tavsiyem prosesi bilin(yukarıdaki kaynaklar işinizi görür) bunun yanında mülakat esnasında ''minimum maliyet maksimum fayda'' cümlesini sık sık kurun. yönetim çok sever bu cümleyi :D