Sentrant suyu

Üyeler Görebilir
evsel atıksu arıtma tesisinde Dekantörden çıkan sentrant suyunun pH değeri yaklaşık olarak kaçtır ? giriş suyu pHını çok düşür mü ? sentrant kaçağının azaltmak için ne gibi işlemler yapabilirim.? şimdiden teşekkür ederim
 
Üyeler Görebilir
merve özkayasentrant suyunda pHdan ziyade çamur kaçağına dikkat ediliyor bunu önlemek amacıylada çamurunuza uygun kimyasalı ve uygun dozu belirlemek gerekir bazı firmalarda çamur şartlandırıcı kullanılmakta pH için bildiğim yaklaşık bir değer yok ancak beslediğiniz çamur ve kullandığınız polielektrolitin çalışma aralığında bir değer çıkacaktır
 
Üyeler Görebilir
Bu arada zaten dekantörden çıkan suyunuz giriş suyunuzuna oranı % 5 kadar civarındadır muhtemelen. O yüzden arıtma tesislerinde hesaplama yapılırken giriş değerine %5 ilave dekantör çıkış suyuda eklenir. Bu yüzden merak etmeyin PH da ciddi bir artış olması debinin azlığından dolayı mümkün değildir.
 
Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
031853cf-f265-490e-aadc-93352e00f74c.jpgDekantörlerden çıkan sentrant suları bu şekilde ama sentrant çıkışları nasıl yorumlanır ne düşünülmelidir. Çamur kaçaklarının ne kadar olması lazım vs. gibi ne yorum yapmalıyım ve ya nelere dikkat etmem gerekir. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Üst