Maden ocağı kapasite raporu

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
GFB başvurusu için kullanılacak olan "kapasite raporu yada kapasite raporu yerine geçebilecek belgeler" kapsamında tek bir maden ocağının üretimi nasıl gösterilir. Kapasite raporu almak gereklimidir yoksa yerini tutabilecek resmi kaynaktan alınmış bir belge varmı? ( Mesela MİGEM'e devlet hakkı için göderilen işletme faaliyet raporları kullanılabilirmi ? )
Kolay gelsin şimdiden teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
Her bir ocağın kendine ait kapasite raporunun düzenlenniş olması gerekiyor. Bahsettiğiniz farklı bir yazı, taahhütname vb. yazılar belli sınırlı üretimi olmayan kapasiteye tabi olmayan tesisler için kapasite raporu düzenlenemediğine dair ticaret ve sanayi odasından yazı alıp bu bağlamda kullanılabilir. Örnek: Hastane..
 
Üyeler Görebilir
yeğenim bak sana bir hikaye anlatayım mı, bir oğlan varmış işe yeni girmiş bu oğlan ilk defa çevreyle tanışmış, okul mokul hikayeymiş onun için mesele yiğenim iş başa gelince anlaşılırmış şimdi söyle bakalım sence ne yapmak gerek???

bence kapasite raporunu paşa paşa almak gerek yok öğle taahhütlerle mahütlerle işi bitiririm kolaya kaçma yemezler
hadi ben kaçtım kolay gele...
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ben gerekli sorun ve sorularımı direk resmi makamlara sorarak öğrendim. Sizlerede burdan paylaşayım aynı durumda olan insanlar varsa onlarada faydam olsun :

- Ben Ticaret ve Sanayi Odasıyla görüştüm ruhsat fotokopisi ve iş akım şemanızla başvurunuz eger muafsanız kapasite raporundan muaf oldugunuza dair yazı alırsınız dediler ( Maden ocagında sadece maden cıkarılıp direk nakliye oluyor yanı herhangi bir kırma elemeye tabı olmuyosa kapasıte raporundan muaf tutuyolar ) Ama başka şehirlerin ticaret ve sanayi odaları farklılık gösterirmi bilemiyorum.

- Burdan alacagımız muaf yazısıyla ne yapacagız derseniz bu muaf yazısı ve PTD yada ÇED dosyanızda belirtmiş oldugunuz üretim miktarının olduğu sayfayı e izin sistemine yüklüyoruz bu muaf yazısı ile birlikte.
Dolayısıyla kapasite raporu masrafından kurtulmuş oluyoruz ve işimizi çözümlüyoruz.

-Bir başka husus bu konuda, diyelimki ÇED- PTD dosyanızda üretim miktarınız 200 ton/ gün yani emisyon iznine tabisiniz. Fakat gercekte bu kadar üretim yapmıyorsunuz.Yada Patlatma var diye CED-PTD hazırlandı ama gerçekte hiç patlatma yapmadınız bu tip durumlarda emisyon izni almak gerekiyormu gibi soru işaretlerinede aydınlık getirelim. Yine bu konuyuda bakanlıkla görüştüm ; ÇED - PTD dosyanızda beyan ettiğiniz şeyin gereğini yapmak durumundasınız. yani dosyada beyan ettiğiniz izne tabii fakat gerçek üretim miktarınız tabi olmadığı durumda ÇED- PTD dosyanızı baz alarak işlem yapıyorsunuz.

Umarım işinize yarar arkadaşlar kolay gelsin.
 
Üyeler Görebilir
Maden ocağı yazdığınız için kapasite raporu olması gerekirdi. kırma eleme vb. herhangibir işlem yapılmıyorsa kapasite raporundan muaf olması mümkün. Alınacak olan yazı (kapasite raporu tabi değildir gibi) kapasite raporunu temsil eder. ÇED olumlu/gerekli değildir/kapsam dışı (muaf) olayında olduğu gibi.
 
Üyeler Görebilir
kapasite raporunda muaf olunmaz ki.sen gene kapasite raporu için müracat dilekçeni verirsin.makine ekipman ve techizatına olup olmadığı duruma göre yazı verirler.
 
Üyeler Görebilir
@qrafiqer

İto.org.tr de şöyle bir ifade var;

Kapasite Raporu Tanzim Edilen Sektörler Hangileridir?
Taş Ocakları ve Maden İstihracı Sanayi

Bu ifadeye göre maden ocaklarına kapasite raporu verilebilir. Nitekim bizim kapasite raporu aldığımız ocaklar mevcuttur.
 
Üyeler Görebilir
ilinzdeki ticaret ve sanayi odasından alabılırsınız ben maden ocagı degıl ama arıtma tesısı ıcın muafıyet yazısını ordan almıstım onuda sısteme yuklemıstım bır sorun olmadı.
 
Üyeler Görebilir
Sanayi odası Kapasite raporlarıyla ilgileniyor. Her türlü işlemi ilinizdeki Sanayi odası ile görüşeceksiniz. Ticaret odasındaki Ticaret Sicil Memurluğunu kullanarak Sicil Gazetesini ve ya muaf yazısını alabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı...
danışmanlığını yaptığım firma kum ocağı ve yıkama eleme tesisi faaliyetinde bulunmaktadır. GFB başvurunda bulunduk il çevre ek belge olarak migem onaylı kapasite beyanı istedi. anlamadığım aldığımız kapasite raporu ikisi(ocak - yıkama eleme) içinde geçerli olmuş olmuyor mu?
başka bir firmam kalker ocağı kırma eleme fal. de bulunuyor. gfb başvurusunda sadece kapasite raporunu ekledik yeterli buldu ve onayladı. çevre iznini bile aldık..
 
Üyeler Görebilir
@İbrahim Şen
Hocam İl Müdürlüğü kapasite raporunda belirtilen kapasitede çalışıp çalışmadığınızı öğrenmek için istemiş olabilir MİGEM Raporunu. Bildiğim kadarıyla MİGEM Raporları Firmanın beyanına göre Genel Müdürlük tarafından yapılan bir incelemeden sonra çıkıyor. Çıkarması kolay bir rapor olarak zannedersem.

ve ne yazık ki Şehirden Şehire değişebiliyor istenen belgeler.
 
Üyeler Görebilir
@İbrahim Şen

nasıl hallettiniz İbrahim bey, kapasite raporunda her faaliyeti belirtmek yeterli olmuyor mu MİGEM nasıl bir yazı verdi, bu durumda? Teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
ocak yeni olduğu için, migeme yapılmış bir üretime yönelik yıllık beyanın olmadığını dolayısıyla onlarında bize kapasite onayı veremeyeceklerini maden işlerinden öğrendik ve bunu bir dilekçe haline getirip sisteme yükledik. değerlendirmeyi yapan kişiyi de telefonla arayıp durumu izah ettik kabul etti
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar,

maden ocaklarına kapasite raporu alırken, yılık tüketim miktarları bölümünde Patlayıcı miktarlarını neye göre belirtmeliyiz. ÇED raporunda belirtilen miktarlara göre mi yoksa alınan ruhsat vesaire mi?

Çok teşekkürler,,
 
Üst